Sprzedawca na allegro nie chce mi wyslac towaru... co robic?
Sprzedawca na allegro nie chce mi wyslac towaru... co robic?
Siemka... a więc... licytowalem obrecz Mavic EX729 na tej aukcji :arrow:
http://www.allegro.pl/item590132786_mav ... 29_26.html
jak widac wygralem moj nick to Kamil_biker
jak pytalem sprzedajacego ile chce za obrecz to mowil mi 130...ja dawalem 100 od reki ale sie niezgodzil.. ale skoro wygralem licytacje za 71zl to obrecz jest moja za 71zl... napisalem do kolesia maila z zapytaniem o numer konta zeby kase placic..cisza... nastepnego dnia znow poprosilem o kontakt ale znow cisza.. 3ciego dnia znow napisalem maila i wpadlem na pomysl zeby poszukac goscia na Naszej Klasie... mam przeciez dane personalne tego osobnika...
no i znalazlem... gosc ma 16lat i konto na allegro ma na swoje imie i nazwisko wiec lamie prawo..chyba ze od 16lat wolno miec konto...
jest tylko 3 osobnikow o tym imieniu i nazwisku w PL a ten ma zdjecia na NK z rowerem wiec wiem ze to ten.. i nick na allegro prawie identyczny...
wziąłem z NK jego gg i dzis pisze... czemu nie odpisuje na maile... a on do mnie " sory ale niestety obrecz zostala zgieta w nieodwracalny sposob "
ja wiem ze obrecz poszla prawie 2x taniej niz chcial sprzedawca i kreci z tym ze obrecz sie zgięła bo nie chce sprzedac obreczy...
poprosilem zdjecia ale oczywiscie jak to w takich przypadkach zawsze jest mily dzieciak nie ma czym zrobic zdjec;] norma...
postraszylem go zalozeniem sporu na allegro i ze zglosze ze nie ma 18stu lat a ma konto na allegro.. ale ten dalej nie poczuwa sie do tego zeby mi obrecz wyslac..mysli ze skoro powiedzial ze ją zepsul to juz aukcja jest nie wazna...
i teraz moje pytanie...
czy jest szansa na wyegzekwowanie tej obreczy od sprzedawcy?? czy bedzie na zasadzie ze allegro bedzie rozpatrywalo sprawe 3miesiace po czym i tak nie dostane obreczy bo stwierdza mala szkodliwosc czynu czy cos takiego bo aukcja byla na mala kwote....
poprostu pytam czy warto probowac walczyc o swoje..
dodam ze nie dogadam sie z nim bo jak mu proponowalem 100zl za obrecz wysmial mnie i byl dosc niemily i po zakonczeniu aukcj przez 3dni nie raczyl nawet napisac ze obrecz ulegla uszkodzeniu.. a podalem mu numer tel i gg dlatego przycisne go na chama...
bo w innym wypadku zrozumialbym ze mogl rozwalic obrecz i odpuscilbym...ale za jego zachowanie i cwaniactwo sobie beknie poprostu...
bo ja jestem czlowiekiem wyrozumialym i mozna sie ze mna dogadac ale jak ktos mnie zle traktuje to ja nie bede mial litosci;]
http://www.allegro.pl/item590132786_mav ... 29_26.html
jak widac wygralem moj nick to Kamil_biker
jak pytalem sprzedajacego ile chce za obrecz to mowil mi 130...ja dawalem 100 od reki ale sie niezgodzil.. ale skoro wygralem licytacje za 71zl to obrecz jest moja za 71zl... napisalem do kolesia maila z zapytaniem o numer konta zeby kase placic..cisza... nastepnego dnia znow poprosilem o kontakt ale znow cisza.. 3ciego dnia znow napisalem maila i wpadlem na pomysl zeby poszukac goscia na Naszej Klasie... mam przeciez dane personalne tego osobnika...
no i znalazlem... gosc ma 16lat i konto na allegro ma na swoje imie i nazwisko wiec lamie prawo..chyba ze od 16lat wolno miec konto...
jest tylko 3 osobnikow o tym imieniu i nazwisku w PL a ten ma zdjecia na NK z rowerem wiec wiem ze to ten.. i nick na allegro prawie identyczny...
wziąłem z NK jego gg i dzis pisze... czemu nie odpisuje na maile... a on do mnie " sory ale niestety obrecz zostala zgieta w nieodwracalny sposob "
ja wiem ze obrecz poszla prawie 2x taniej niz chcial sprzedawca i kreci z tym ze obrecz sie zgięła bo nie chce sprzedac obreczy...
poprosilem zdjecia ale oczywiscie jak to w takich przypadkach zawsze jest mily dzieciak nie ma czym zrobic zdjec;] norma...
postraszylem go zalozeniem sporu na allegro i ze zglosze ze nie ma 18stu lat a ma konto na allegro.. ale ten dalej nie poczuwa sie do tego zeby mi obrecz wyslac..mysli ze skoro powiedzial ze ją zepsul to juz aukcja jest nie wazna...
i teraz moje pytanie...
czy jest szansa na wyegzekwowanie tej obreczy od sprzedawcy?? czy bedzie na zasadzie ze allegro bedzie rozpatrywalo sprawe 3miesiace po czym i tak nie dostane obreczy bo stwierdza mala szkodliwosc czynu czy cos takiego bo aukcja byla na mala kwote....
poprostu pytam czy warto probowac walczyc o swoje..
dodam ze nie dogadam sie z nim bo jak mu proponowalem 100zl za obrecz wysmial mnie i byl dosc niemily i po zakonczeniu aukcj przez 3dni nie raczyl nawet napisac ze obrecz ulegla uszkodzeniu.. a podalem mu numer tel i gg dlatego przycisne go na chama...
bo w innym wypadku zrozumialbym ze mogl rozwalic obrecz i odpuscilbym...ale za jego zachowanie i cwaniactwo sobie beknie poprostu...
bo ja jestem czlowiekiem wyrozumialym i mozna sie ze mna dogadac ale jak ktos mnie zle traktuje to ja nie bede mial litosci;]
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
Oczywiście wygrana po twojej stronie. Aukcja zakończona wiec umowa kupna/sprzedaży zawarta. Jest zobowiązany wydać obręcz po cenie jaka dyktuje aukcja. I tu mógł ustawić cenę minimalna i nie było by problemów. Chociaż nie wiem czy jest sens walczyć o takie pieniądze ponieważ sa to dłuugie spory na drodze sadowej.
BikerJG ale czemu ja mam mu odpuscic jak on ewidentnie chce mnie oszukac? bo dobrze wie ze aukcja skonczyla sie na smiesznej kasie...
nie dosc ze byl opryskliwy teraz pisze z nim na gg i wlasnie on mi proponuje ze za 110 mi wysle.. i jak zapytalem to jednak obrecz jest ok... wiec robil mnie w konia i to perfidnie...jakby od razu napisal ze aukcja skonczyla sie na zbyt malej kwocie to bym mu doplacil..moze nie dalbym mu 130zl tak jak mi na poczatku powiedzial bo 180zl nowa obrecz kosztuje na allegro ale te 90bym mu dal... nie bylby az tyle stratny... ale koles mnie poprostu w kulki robil i cwaniaka zgrywal na gg i mowil ze obrecz rozwalil i nie wysle i koniec tematu... jak sie do mnie podchodzi jak do czlowieka to i ja jestem czlowiekiem a jak sie ze mnie frajera chce robic to ja tez potrafie z kogos frajera zrobic...
nie dosc ze byl opryskliwy teraz pisze z nim na gg i wlasnie on mi proponuje ze za 110 mi wysle.. i jak zapytalem to jednak obrecz jest ok... wiec robil mnie w konia i to perfidnie...jakby od razu napisal ze aukcja skonczyla sie na zbyt malej kwocie to bym mu doplacil..moze nie dalbym mu 130zl tak jak mi na poczatku powiedzial bo 180zl nowa obrecz kosztuje na allegro ale te 90bym mu dal... nie bylby az tyle stratny... ale koles mnie poprostu w kulki robil i cwaniaka zgrywal na gg i mowil ze obrecz rozwalil i nie wysle i koniec tematu... jak sie do mnie podchodzi jak do czlowieka to i ja jestem czlowiekiem a jak sie ze mnie frajera chce robic to ja tez potrafie z kogos frajera zrobic...
narazie nie bede ujawnial jego danych personalnych ani konta na NK i nic poza aukcja ktora podalem w pierwszym poscie..
teraz gosc chce zebym mu doplacal...ale ja chyba mu nie doplace.. wiem ze go naciagam troche...ale on mnie tez chcial oszukac i to perfidnie zamiast powiedziec jak czlowiek jaka jest sytuacja..teraz prosi mnie zebym mu odpuscil bo byl przyparty do muru i nie wiedzial co robic..mogl nasrac w majty i tak chodzic a nierobic ze mnie idiote i nie odpisywac 3dni...gdybym nie znalazl jego konta na NK i numeru gg to bym czekal w nieskonczonosc na odzew z jego strony..bo myslalem ze moze mu net padl..komp sie zrypal albo ziomek nie ma neta w domu tylko u jakiegos kumpla wystawil aukcje i odpisze za 2-3dni... no ale bez jaj to co on pokazal to zal.pl...
najpierw stchorzyl potem cwaniaczyl i klamal a teraz blaga o wybaczenie....
az mi sie teraz smiac chce z tego kolesia..a na NK ma zdjecia w klubie z kolegami z panienkami i elo kozako jest..a tu juz prawie placze mi na gg :P
teraz gosc chce zebym mu doplacal...ale ja chyba mu nie doplace.. wiem ze go naciagam troche...ale on mnie tez chcial oszukac i to perfidnie zamiast powiedziec jak czlowiek jaka jest sytuacja..teraz prosi mnie zebym mu odpuscil bo byl przyparty do muru i nie wiedzial co robic..mogl nasrac w majty i tak chodzic a nierobic ze mnie idiote i nie odpisywac 3dni...gdybym nie znalazl jego konta na NK i numeru gg to bym czekal w nieskonczonosc na odzew z jego strony..bo myslalem ze moze mu net padl..komp sie zrypal albo ziomek nie ma neta w domu tylko u jakiegos kumpla wystawil aukcje i odpisze za 2-3dni... no ale bez jaj to co on pokazal to zal.pl...
najpierw stchorzyl potem cwaniaczyl i klamal a teraz blaga o wybaczenie....
az mi sie teraz smiac chce z tego kolesia..a na NK ma zdjecia w klubie z kolegami z panienkami i elo kozako jest..a tu juz prawie placze mi na gg :P
Tacy cwaniacy są najgorsi... Jeśli zależy mu na tym, aby nie sprzedać przedmiotu za śmieszne pieniądze, to niech opłaci opcję ceny minimalnej! Coś za coś. Nie rozumiem, jak można być tak skąpym dla tych kilku złotych...
Ja ostatnio trafiłem na zupełne przeciwieństwo takich osób jak opisywana powyżej. A mianowicie:
http://www.allegro.pl/item591600438_gig ... lecam.html
Nie dość, że suport nówka, do tego dłuższa oś, korba w bardzo dobrym stanie to jeszcze manetka gratis
A co mnie najbardziej zdziwiło, to telefon sprzedającego wieczorem w dniu zakończenia aukcji, że wyśle natychmiast i że miałem szczęście za tą cenę kupić, ale mimo to dorzucie mi jeszcze manetkę za free. Po wysłaniu paczki przez sprzedającego dostaję jeszcze maila, że wysłał mi to kurierem za 35zł (ja za wysyłkę płaciłem na jego konto 20zł)
Efektem tego miałem paczkę na drugi dzień u siebie (transport przez całą Polskę)
No ale cóż - perełki jak to perełki - rzadko się trafiają...
Ja ostatnio trafiłem na zupełne przeciwieństwo takich osób jak opisywana powyżej. A mianowicie:
http://www.allegro.pl/item591600438_gig ... lecam.html
Nie dość, że suport nówka, do tego dłuższa oś, korba w bardzo dobrym stanie to jeszcze manetka gratis

No ale cóż - perełki jak to perełki - rzadko się trafiają...
ja do tej pory tez trafialem na uczciwych kontrachentow... moze nie doplacali mi na sile
ale nie stwarzali zadnych problemow...
no ale ten to tez jest widac perelka tylko czarna :P
na dodatek wola ode mnie za ta obrecz takie pieniadze ze kosmos... on chce za uzywana ex729 110zl a na bikestacji po 94zl sa nowe d321...kumpel mi teraz pokazal..jakbym wiedzial to bym nie licytowal tej obreczy bo d321 to praktycznie to samo co ex729 wiec nie wiem skad taka roznica w cenie...
no ale juz kupie ta obrecz za te 70zl zeby tamten mial nauczke...
powiedzmy ze obrecz jest warta 90 to straci 20zl wiec nie umrze z glodu i nie popadnie w dlugi;p
a wy ile byscie dali za ta obrecz z aukcji? tak z ciekawosci pytam ile moze byc warta

no ale ten to tez jest widac perelka tylko czarna :P
na dodatek wola ode mnie za ta obrecz takie pieniadze ze kosmos... on chce za uzywana ex729 110zl a na bikestacji po 94zl sa nowe d321...kumpel mi teraz pokazal..jakbym wiedzial to bym nie licytowal tej obreczy bo d321 to praktycznie to samo co ex729 wiec nie wiem skad taka roznica w cenie...
no ale juz kupie ta obrecz za te 70zl zeby tamten mial nauczke...
powiedzmy ze obrecz jest warta 90 to straci 20zl wiec nie umrze z glodu i nie popadnie w dlugi;p
a wy ile byscie dali za ta obrecz z aukcji? tak z ciekawosci pytam ile moze byc warta
skoro kupiles obrecz za 70 na aukcji to po cholere z nim dyskutujesz czy Ci sprzeda za 110 czy ile tam. 70 to 70 i juz. pisz do allegro oni cos z tym zrobia. tak jak juz napisali wczesniej, walcz z tym cieciem dla zasady. gowniaz jak zobaczy ze nie ujdzie mu to tak latwo to na przyszlosc mu sie odechce podobnych sciem walic. nad czym Ty sie chlopaku zastanawiasz?
MAGIK_KRK_PL: a co do wieku to juz troche mam
oj tak, 17 lat masz to juz bardzo doswiadczony jestes i wszystkie rozumy pozjadales
MAGIK_KRK_PL: a co do wieku to juz troche mam
oj tak, 17 lat masz to juz bardzo doswiadczony jestes i wszystkie rozumy pozjadales
http://mrshaper.pinkbike.com/
no ja mu nie dam ani grosza wiecej bo jak juz pisalem jakby zagadal jak czlowiek i powiedzial ze troche za malo jest w aukcji to moze nie dalbym mu 100 ale te 10-20zl bym mu dal wiecej..no ale jak on mi takie sciemy wali ze szok to ja nie bede z nim gadal wogole..szkoda ze nie mieszkam w jego miescie bo bym podjechal do niego zeby osobiscie zobaczyc obrecz a jakby sciemy walil ze rower do serwisu oddal albo u kolegi ma to bym go troche przetyrał po podlodze tak zeby sladow na twarzy nie bal ale zeby sie wystraszyl i obrecz by sie znalazla... bo jakby mu nie wyjechal ze na policje zglosze i do allegro to by nie przyznal sie... ciec... caly wieczor mi zrąbał kretyn... ja tez mialem 16lat i kupowalem/sprzedawalem czesci na allegro na konto taty ale jakos jaj nie robilem sobie... moze tez dlatego ze cenie sobie reputacje i uczciwosc a zwlaszcza ze robilem transakcje na konto taty wiec nie chcialem mu opini zszargac bo by mnie ojciec troche przeswiecil
i mialby 100% racji

puki co blaga zebym mu doplacil ale juz sie przyznal ze mnie bajerowal z tym ze rozwalil obrecz i przepraszal i prosil zeby mu zaplacic wiecej.. ale jak jutro bede z nim gadal to tez poprosze o szybka wysylke obreczy za 71zl ;p
ale puki co troche dupe truje zeby mu doplacic...
ale puki co troche dupe truje zeby mu doplacic...