Problem, Destroyer vs Ballistic

KBT
Kontakt:

Problem, Destroyer vs Ballistic

Post autor: KBT »

Witam, zastanawiam się nad tymi dwoma ramami, a dokładnie zmianie z destroyera na ballistica... Mam obecnie Detroyera Jumpa(2005r) w secie z Manitem(Shermanem). I tu moje pytanie... co myslicie nad zmiana tego jumpa na ballistica... Bo ta krowa tyle wazy przez ta rame że normalnie kapota;/ Chodzi mi głównie o wage... A ballistica mam w domu i jest o wiele lżejszy... Druga sprawa że ten jump to 13 calówka;/ a ja mam 2 m wysokości i poprostu jest ona na mnie troche za mala;/ A może jakas inna zama zamiast balasa:) miło widziane propozycje:]

Mam jeszcze możliwośc wymainy na draga 14 cali... Co o tym sadzicie?
Pozdrawiam

I jeszcze jedna sprawa:P Najlepiej by było zebym nic oprócz ramy nie musiał zmieniac:) to znaczy sterów, suportu itp:)

PS. Sorka że nie stylistycznie i wogole ale strasznie mi sie spieszylo bo nie jestem u siebie;/ mam nadzieje ze sie cos z tego zrozumie:)
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

ballistic ma normalne stery nabijane, mufa 68. jezdzilem na ballisticu spory czas i nie narzekalem. ile masz skoku w tym shermanie? ja mialem z xcrem (130 skoku) i geo bylo dobre. jak destroyer za ciezki to zmien na ballistica, nie bedziesz zalowal;]
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

Ja mialem Ballistica i bylem z niego zadowolony.. A jezdzilem na nim z duro na 100mm skoku jak i potem z Pikiem tez na 100 a czasami 140 i bylo calkiem przyjemnie.. Tyle ze wiekszego amorka niz 140 balbym sie troche do niego wlozyc ;).. Poczytaj troche w sprzetowni to jest o tych ramach troche ;)..
KBT
Kontakt:

W Shermanie mam 150 mm skoku... Nie bylo by lepiej dragstara?? :mrgreen:
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

KBT Edytuj posty.
Drag wydaję, się najsensowniejszy z tych trzech. W Ballisticu DS jest strasznie mało miejsca na oponę z tyłu. 2,35 mał centra i nie pośmigasz. Ale jakbyś kupił Draga to idzie do wymiany sztyca i stery. No ale sztyce to napewno trzeba będzie wymienić bo 26,4 to rzadko spotykany rozmiar.
Ale powiedz jeszcze jaki budżet i do czego będziesz tego używał.
KBT
Kontakt:

To znaczy tak, draga bd mial za darmo... wiec z tym nie ma problemu, używać bd tego do średniego DH... Boje sie żeby sie to nie posypało bo waże prawie 90 kilo :twisted:

To jak... zmieniac to?? :lol:

PS: Patrzyłem na allegro i Destroyer i Dragstar maja taki sam rozmiar sterów 1 1/8" tak pisze:P ja sie tam nie znam na tych oznaczeniach:)
PoleK
Kontakt:

Post autor: PoleK »

ale dragstar na polintegry a destro zwykle:)

wiec zmiana cie czeka...
http://www.pinkbike.com/photo/5516869/
http://tnij.com/Sprzedam_stuff :)
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

KBT No jak za darmo to się nie zastanawiaj. Nawet jak w kiepskim stanie wizualnym byle nie pęknięta to pomalować i heja. Dużo osób używa dragów nawet z dwupółkami do leśnych szaleństwo. Osobiście nie miałbym tyle zaufania do ht z dolnej półki ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma :) Chyba, że by ci jakaś extra gotówka wpadła to można poszukać Bitcha albo DM DS używki bo drogie to nie jest a dobre :)
KBT
Kontakt:

ale dragstar na polintegry a destro zwykle:)
co to znaczy:) hehehe:P
bo nie jestem jeszcze obcykany:)
madmaxorr
Kontakt:

Post autor: madmaxorr »

KBT no że na stery zintegrowany drag jest a destro nie ;]
ODPOWIEDZ