Norco Manik
Cóż ... Kross Panic, to przyzwoity rower na w miarę ok częściach. Racja z tymi tarczówkami - są całkiem niezłe w swej klasie . Dostajesz też przyzwoicie działającgo XCR-a i nienajgorszy napęd składający się z części srama i truvativa. Kokpit Truva także może korcić ... Ale czy naprawdę warto ? Zależy wszystko od tego jakie sobie wymagania stawiasz ...
Ja ten rower złożyłem za 1600zł :
http://www.pinkbike.com/photo/3179986/ , a miałem w domu tylko sztycę ze siodłem i manetki .
Składałem go do tego bardzo niedawno, gdyż dopiero od 1,5 tygodnia jest na kołach .
Trzeba generalnie szukać okazji, bo się da - ostatnio uciekł z allegro stinkacz w bdb stanie z dhx-em 3.0 z 2007 roku ( i ram i damper ) za 1200zł na KT - a wisiał 1,5 dnia ! Sprzedający dokładał trochu dodatków ... To może nie set enduro, ale tylko jeden z dowodów, że się da.
Przemyśl sobie to raz jeszcze i przekalkuluj, bo 1800zł to tylko pozornie są grosze przy zakupie roweru od którego się wymaga - tak naprawdę, to sporo pieniędzy, za które można już sporo dostać . Jak jednak obstajesz, żeby nie składać, to w tej cenie nie ma też problemu ( trzeba tylko polować ) z wyrwaniem fajnego setu do enduro z używek - niejednokrotnie wyższej klasy używka będzie trwalsza niż nowy rower klasy średniej-niższej .