Obijanie rowerów na wyciągu w Myslenicach

ACextreme
Kontakt:

Post autor: ACextreme »

motomysz

A ja mam jedno do Ciebie pytanie może trochę laickie... byłem kilka razy w myslonach korzystajac z wyciagu 1krzeselkowego i obijajac rower, gdzie mam rower detka oblozyc aby mi go nie skasowali??? Owijalem, ale zawsze jakos rysy byly- jestes w temacie i moze dasz rade- morzesz na priva
http://www.endura.pl
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

A co ma morze do priva ?
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

ACextreme hmm tam gdzie zostają ślady czyli,

Na dolnej rurze pod główką jedziesz w dół około 15 cm.
Przy główce, po prawej stronie ramy, na obu rurach jakieś może 10 cm.
Na wahaczu odrobinę tam gdzie zostaje ślad - każdy rower ma inaczej.
loko
Kontakt:

Post autor: loko »

motomysz Twoj tok rozumowania jest naprawde smieszny. Naprawde uwazasz ze kolejka nie powinna zadbac o klientow?
Ciekawe czy jak by Tobie obili golenie w amortyzatorze za kilka tysiakow to czy dalej bys tak pisal a moj przypadek to nie jedyny bo bywam praktycznie co weekend na wyciagu i slysze ciagle awantury o obicia.
Kolejka cos powinna z tym zrobic bo to oni zarabiaja na rowerach kase a nie rowerzysci powinni przewidywac gdzie tym razem mi kszeslo obije rower nie uwazacie??
www.druidbicycles.com
motomysz
moderator
Kontakt:

loko

Przeczytałeś mój pierwszy post ??

Owijanie krzesełek to głupota, jedynie zamontowanie wieszaków ma jakiś sens.
cranck
Kontakt:

Post autor: cranck »

Ta dyskusja troche mi to przypomina awantury w kolejkach do wyciagu narciarskiego, gdzie okazuje się ,że Polacy sa najwiekszymi estetami jeśli chodzi o wygląd powierzchni ozdobnej nart - natomiast przy zdejmowaniu to już ich pierd.... i otwierają slizgiem o wiązanie. Cóż...trza jechac do Livigno a później do whstler :-)
motomysz
moderator
Kontakt:

Steel2 pisze:pytanie, czy taki zapis jest zgodny z prawem. Bo coś mi się zdaje, że nie. Nie chce mi się prawdę mówiąc szukać, może komuś się będzie chciało.
Wiesz co mnie powala, w negatywnym tego słowa znaczeniu, w Polsce i Polakach ? (Nie bierz tego osobiście). Otóż to... że w tym kraju, mogę ciężko pracować i kupić sobie działkę, precyzyjniej, kawałek góry. Następnie mogę dalej ciężko zapierdalać i zbudować sobie na tej górze trasę aby jeździć na rowerze. Po jakimś czasie, i dalszej ciężkiej pracy mogę uzbierać pieniądze i zbudować sobie wyciąg. I tak oto, dzięki własnej ciężkiej pracy, mam kawałek góry, fajne trasy i mam nawet własny prywatny wyciąg którym sobie jeżdżę na górę. Ale ja nie jestem samolubem, postanawiam więc podzielić się moim dorobkiem z innymi, którzy podobnie jak ja lubią jeździć na rowerze, więc uruchamiam ten wyciąg nie tylko dla siebie, ale także dla innych. Pobieram przy tym pewną opłatę (wiadomo prąd, konserwacja, UDT, i inne). A potem przychodzi ktoś i mi mówi, ze na moim prywatnym wyciągu, na mojej prywatnej ziemi, porysował mu się rower i on ma na to paragraf ..... noooooossssssssssssss kurewa ... w USA bym wyjął broń i przegonił gościa ... w tym cudownym kraju nad Wislą to pewno bym musiał jeszcze udowadniać, że jestem niewinny (gwoli wyjaśnienia to nie Ty masz udowadniać, że jesteś niewinny, tylko Tobie mają udowodnić winę).....
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

motomysz Wydaje Ci się, w Usa po 1wszym kliencie stracił byś wszystko, poza ty Twoje rozumowanie jest absurdalnie głupie!!! Jesteś mogę ale na serio powinieneś mieć w podpisie, Ograniczony umysłowo, chcesz rysować sobie rower, weź widelec, wiem że jeśli nie podoba Mi się to nie jadę, Myślenice nie są jakimś mega kurortem gdzie nawet szambiarką chciało by się wjechać, a przyjemnym miejscem do aktywnego wypoczynku, p takim wypoczynku nie chciał bym żeby na moim CIĘŻKO ZAPRACOWANYM ROWERZE, POJAWIŁY SIĘ ŁATWO ZROBIONE RYSY, BO JAKIŚ INNY CIĘŻKO ZARABIAJĄCY NA MNIE GOŚĆ RZUCA ROWEREM JAK POPADNIE.... Pogratulować podejścia. Co najlepsze inwestując w atrakcyjną infrastrukturę można zarabiać dobrą kasę cały sezon, a nie poza okresem zimowym żyć na tym co się zarobiło przez zimę...

Dyskusja jest dość monotonna, do jak rzucanie grochem o ścianę... loko nie przemówimy takim do rozsądku, ale chyba ktoś wysłał emile, teraz tylko czekać, o ile w ogóle ktoś je przeczyta ;(
loko
Kontakt:

Post autor: loko »

SegatiV ja juz nie zwracam uwage co tu wypisuja niektorzy tylko jak temat jest na gorze to jest szansa ze wiecej osob napisze lub zadzwoni na stacje :mrgreen:
pozdrawiam wszystkich :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
www.druidbicycles.com
SegatiV
Kontakt:

loko Haha :D dokładnie to samo myślałem jak pisałem końcówkę :P
Steel2
Kontakt:

motomysz - zapominasz, że bierzesz za to pieniądze. Nie robisz tego z dobroci serca i miłości do riderów a dla KASY tak dokładnie dla KASY. A biorąc pieniądze bierzesz i odpowiedzialność. I akurat bardzo dobrze, że przepisy to regulują, bo nie masz prawa niszczyć cudzej własności. Może uczciwie wywieś UWAGA OBIJAM ROWERY. I wtedy ok. Ale ja jak przyjeżdżam mogę o tym nie wiedzieć, a powierzam Ci mienie dość znacznej wartości. Uważasz, ze masz prawo je niszczyć bo wyciąg Twój ? A jak połozysz tak, ze rower spadnie ? To co ? Tez możesz? W końcu wyciąg Twój.

To może w myjni oprócz mycia samochodów mają prawo Ci blachy powgniatać i porysować lakier ?

A jak oddasz notebooka do serwisu to mogą mu obudowę połamać, porysować byle usługę ( naprawę ) środka wykonali ?

Idźmy dalej, czy dentysta naprawiając Ci zęby ma prawo Ci połamać ręce ?
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

motomysz cholera to jest wlasnie Polskie myslenie. Skoro jest cokolwiek i jakkolwiek to dziala wiec jest niezle to po co ma byc lepiej? Narzekanie na cos co dziala nawet jak jest zle jest do dupy, a dobre jest wrogiem lepszego. Jak mozna cos ulepszyc to czemu tego nie robic? Jakos we wszystkich wywilizowanych krajach cos sie robi zeby z bikami bylo lepiej to czemu u nas w dziczy nie moze byc lepiej? Sam lubie bardzo myslenice i obsługa jest mila, a jakis hardcorów z bikiem nie mialem ale to nie znaczy, ze nie uwazam ze mogloby byc lepiej. Ba mogloby byc byc o niebo lepiej.

Steel2 zdziwilbys sie ilu ludzi tak w polsce mysli. Nie klient nasz pan tylko w momencie zostania klientem oddajesz sie w rece usługodawcy i to ON TU JEST PANEM. Nie mówie akurat o myslenicach bo tam po prostu nie pomysleli o tym, a ogólnie postawa jest dosc przyjazna ale wiele razy spotkalem sie z takim kretynskim mysleniem.
Steel2
Kontakt:

Spaced mnie już nic nie zdziwi. Coraz bardziej uważam, że społeczeństwo jako całość to hołota i motłoch. A jedynie pojedynczy ( i to dość nieliczni ) ludzie są w miarę normalni.
Jak można przyjść do kogoś do firmy prosząc o pracę, a jak się jej nie dostanie na odchodnym rzucić np cham ?
Wiesz jak się najlepiej zarządza obecnie ludźmi w firmie ? Nie nagrodami, nie dodatkami itp. Zapomnij o wszystkim co Cię na studiach uczą. Jedyne co działa to kara finansowa i to dotkliwa. Niestety polacy nadal mentalnie tkwią w komuniźmie ( im się należy ).
Prosty przykład: górnicy. Kopalnia w plecy domagają się pełnych wypłat, kopalnia ma dochód, podwyżki, bo to ich zasługa.
I niestety z góralami jest tak samo, kopa w kasę to dopiero zadziała. Poszedł by pozew za zniszczenie sprzętu, to za tydzień były by haki i atesty, osłony i cokolwiek tylko zapragniesz.
ACextreme
Kontakt:

Post autor: ACextreme »

Steel2 pisze:A co ma morze do priva
Morze może być privatne, takie jakie ja mam za oknem... a raczej chcialbym miec ;-)
Ale tutaj jest norma tepienie literowek wiec rozumiem
http://www.endura.pl
SegatiV
Kontakt:

Steel2 Wydaje mi się że po takim pozwie byłby taki oto znak

Obrazek

Po prostu podziałało by to jak płachta na byka, idąc dalej tym myśleniem "Ja wam chciałem dobrze zrobić, a Wy mi w taki sposób odwdzięczacie ??, no to już sobie nie wjedziecie !! " Ile razy słyszało się o kłopotach z góralami, bo ma parę metrów ziemi gdzie orczyk przechodzi, albo kawałek stoku narciarskiego. stawia taki płot i niema jeżdżenia.....
Steel2
Kontakt:

Nie ma jeżdżenia = nie ma kasy. Dla wygody jakiegoś górala mamy się zgadzać na niszczenie naszych zabawek ? By mógł dalej zarabiać ?
quilong
Kontakt:

Post autor: quilong »

prawda jest taka ze takie przewozenie w myslenicach roweru to pewna "amatorka", nie widze nic zlego w tym zeby chciec podniesc poziom i robic to profesjonalnie(faktycznie najlepiej haki) ale jesli sami nie bedziemy domagac sie zmian to niby czemu mial by z inicjatywa wyjsc wyciag? skoro to sa dodatkowe koszta. We wszystkim chcemy zeby byl lepszy poziom, trasy, rowery, zawody itp, skoro to jest wyciag komercyjny, czyli taki ktory ma zarabiac pieniadze to powinien myslec o kazdych uzytkownikach i starac sie spelniac ich wymagania a nie na zasadzie "jak sie nie podoba to nie jezdzij". Mysle ze pewien szum w tej spraweie cos moze zmienic, jak nie teraz to za rok, czy przy modernizacji/wymianie o tym pomysla, jak czytalem temat tego topicu to juz wydawalo mi sie ze jeden z niewielu tematow w ktorym kazdy bedzie zgodny, a jednak ludzie nawet w takiej sprawie maja odmienne zdanie...
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Steel2 ty typowej postawy w pl nie rozumiesz. Typ nie bedzie miec kasy ale postawi na swoim i wygra, a potem bedzie jeczec, ze jest zle i nie ma pieniedzy.
Steel2
Kontakt:

Ja to rozumiem, tylko gospodarka nie lubi próżni. Jak są klienci to się nie usługodawca znajdzie.
ODPOWIEDZ