Olej do amortyzatorów Rock Shox- PIT STOP

SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

darex pisze:Twoje wnioskowanie na podstawie tego co przeczytasz jest nietrafne (i to nie pierwszy raz). Masz za mało wiedzy, żeby coś takiego wnioskować bo po pierwsze, może być tak, że oleje dla Marzocchi mają inne dodatki, moga mieć ich wiecej lub mniej i o różnych właściwościach a być z jednej fabryki co olej o zupełnie innych parametrach.
taaa
Ty też nie doczytałeś dokładnie w takim razie.
Bo nigdzie nie twierdzę, że Spectro nie robi oleju Marzocha, ale nie jest 100% pewne, że jest to Golden jak wspomniano wcześniej
Marzocchi is basically repackaging Golden Spectro Cartridge Fork Fluid
"repackaging" - słówko chyba jasne.
A patrząc po parametrach coś mi się jednak nie zgadza.
Nie muszę być znawcą olejów, żeby mieć podejrzenia co do olejów które mają taką samą lepkość w 40C, ale zupełnie inną w 100C

A co do Marzocchi i Motorexa. Robił, były napisy drobnym drukiem na butelkach, sam widziałem. Więc co tu dyskutować. Dziwie się że Ty nie widziałeś nigdy, z butelką oleju Marzocha na pewno miałeś do czynienia

A co do Castrola - ja go jednak polecam, co by sobie ludzie od MX nie mówili. Temeratury pracy w rowerze w zimie są jakie są, a pod względem trzymania parametrów na minusie Castrol Synthetic spisuje się lepiej od Motorexa. Wiem, nie dlatego, że przeczytałem czy ktos mi powiedział, a po prostu dlatego że sprawdziłem.
ODPOWIEDZ