Obijanie rowerów na wyciągu w Myslenicach
Steel ty nie rozumiesz, ze jest pewna (dosc spora) grupa rodaków nie myslacych w twoich kategoriach. Jak sie upra, ze jestes zly i ci uprzykrzyc zycie musza to choćby mieli z głodu zdechnac to nie odpuszcza(kazdy zna pewnie pare takich przykładów
). Pójda do dowolnej innej fuchy niz, ta która mialaby byc zwiazana z toba. Zreszta wiekszosc ludzi po prostu DH/FR nie rozumie i nie widzi w tym pieniedzy bo w ciemnogrodzie zyjemy. Sam kojaze opowiesci o moze 2 włascicielach wyciagów, którzy cokolwiek ogarniaja.

Ja to wiem, kwestia jak ich przekonać. A metoda jest tylko jedna KASA. Jak dla mnie mogą zdychać z głodu, ja jeżdżę tylko tam gdzie warunki są na mi pasującym poziomie. I innym to samo polecam. Nie płaćmy byle komu za byle jaką obsługę. Nie chcą nas w Myślenicach ? Nie jeźdźmy tam.
Dajecie sobie napluć w twarz i jeszcze za to płacicie.
Dajecie sobie napluć w twarz i jeszcze za to płacicie.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Steel2 nie przesadzaj. W myslenicach poza paroma zlymi historiami jest bardzo dobrze. Jedynym problemem sa nieoklejone krzesełka ale obsługa jest bardzo miła, wyciag pracuje prawie zawsze wtedy kiedy trzeba, nawet w najwieksza ulewe zdarzalo mi sie jezdzic i nic pod dupe nie musialem klasc, ceny sa spoko, tras tez pare do wyboru (jak na razie to tylko szczyrk ma podobna ilosc) i ogólnie dobra atmosfera tam jest. Po prostu nikt do tej pory u upgrade nie pomyslał. Ja tam lubie do myslenic jezdzic i dla mnie to dalej jedna z fajniejszych miejscówek w pl (nie ogarnialem jeszcze czarnej góry ale na razie tylko Puławy mnie milej zaskoczyly gdzie jest pare trasek, a własciciele sa najfajniejszymi ludzmi zwiazanymi z osrodkiem jakich kiedykolwiek poznałem)
Steel2 Dobra bedziemy dalej dawac sie "doic" a Tobie nic do tego. Jak komus traska sie podoba i wyciag nie przeszkadza to bedzie tam jezdzil, bo to jego sprawa. Ty mozesz nawet na Ksiezycu jezdzic mi to zwisa.
Kazdego poprawiasz jesli chodzi m.in. o pisownie wiec sam sie naucz pisac bo idealny tez nie jestes.
Kazdego poprawiasz jesli chodzi m.in. o pisownie wiec sam sie naucz pisac bo idealny tez nie jestes.
Steel2 ty chyba masz jakies frustracje w zyciu. Doic? To mam sie obrazic i nie jezdzic nigdzie? Bo powiedz mi jak mam na weekend z warszawy jechac to gdzie mam jechac? Pulawy sa za daleko, Czarna Góra podobnie. Rzuc mi haslo gdzie mam jechac skoro jako ekspert od wyjazdów sam siedzisz nad morzem... Wygrywa najlepszy na rynku, a nie spełniajacy moje wymagania i jak nie moge miec tak jak chce to nic nie chce. To jest dziecinna postawa.
Steel2 czytac ze zrozumieniem nie umiesz. Ja chce zalatwic ta sprawe ale jak powiedz mi słodziaku w czym pomoze mi nie jezdzenie w myslenicach? Zwłaszcza jak władze wyciagu nie zajeły na razie stanowiska wiec nawet nie wiesz czy sa do niego negatywnie nastawione. Czyli mamy bojkotowac decyzje przed jej podjęciem? Sry stary ale ja sie nie dziwie, ze cie w górach za czesto nie ma jak bojkotowanie to twój ulubiony sport.
Naprawdę nie chce mi się kłócić z Wami.
Spaced > Nie zrozumiałeś tego co napisałem. Polecam lekturę jeszcze raz. I czytanie tego co jest napisane, a nie między wierszami. I miło, że wiesz ile czasu spędzam w górach. Rozumiem, że znasz mój kalendarz, wiesz kiedy i gdzie jeżdżę. W końcu specjalista jesteś od wszystkiego i wszystko wiesz najlepiej.
Marcio > a Ty wracaj do szkoły, może jeszcze ktoś Cię czegoś nauczy, np kulturalnego zachowania ( choć ( dzięki Jaca za poprawkę ) współczuję nauczycielom ).
Dla mnie EOT.
Spaced > Nie zrozumiałeś tego co napisałem. Polecam lekturę jeszcze raz. I czytanie tego co jest napisane, a nie między wierszami. I miło, że wiesz ile czasu spędzam w górach. Rozumiem, że znasz mój kalendarz, wiesz kiedy i gdzie jeżdżę. W końcu specjalista jesteś od wszystkiego i wszystko wiesz najlepiej.
Marcio > a Ty wracaj do szkoły, może jeszcze ktoś Cię czegoś nauczy, np kulturalnego zachowania ( choć ( dzięki Jaca za poprawkę ) współczuję nauczycielom ).
Dla mnie EOT.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Zostawcie Steela, przecież to jest wyższa klasa człowieka 
Co my możemy mu powiedzieć, kiedy co tydzień leci swoim odrzutowym helikopterem do Whistler, bo tylko tam traktują go z należytym szacunkiem? A kiedy służący krzywo podstawi plecy na podnóżek przy wysiadaniu, to dostaje 100 batów - bo Steel2 nie da się tak traktować, a na tym forum to już w ogóle! I pamiętajcie - to On ustala zasady ortografii, tak jak mu wygodniej
Myślenice są OK do jazdy na rowerze, mi jeszcze roweru nie obili, bo nim nie rzucali tylko zwyczajnie kładli. Poza tym popatrzcie sensownie - ten wyciąg jest tak stary, że niespecjalnie opłaca im się cokolwiek modernizować, lepiej poczekać, dołożyć i kupić nowy przystosowany. Poza tym dużo kasy im nie przybędzie jak dorobią haki
A jak kasy nie ma to po co robić 

Co my możemy mu powiedzieć, kiedy co tydzień leci swoim odrzutowym helikopterem do Whistler, bo tylko tam traktują go z należytym szacunkiem? A kiedy służący krzywo podstawi plecy na podnóżek przy wysiadaniu, to dostaje 100 batów - bo Steel2 nie da się tak traktować, a na tym forum to już w ogóle! I pamiętajcie - to On ustala zasady ortografii, tak jak mu wygodniej

Myślenice są OK do jazdy na rowerze, mi jeszcze roweru nie obili, bo nim nie rzucali tylko zwyczajnie kładli. Poza tym popatrzcie sensownie - ten wyciąg jest tak stary, że niespecjalnie opłaca im się cokolwiek modernizować, lepiej poczekać, dołożyć i kupić nowy przystosowany. Poza tym dużo kasy im nie przybędzie jak dorobią haki

WTF?Steel2 pisze:( chodź współczuję nauczycielom ).
wybacz, nie mogłem się powstrzymać

a co do wyciągu - niech ktoś idzie z oficjalną wizytą i przedstawi stosowne argumenty. Na pewno posłuchają, kiedy będą mieli przed oczami wizję pustych krzesełek tylko dlatego, że nie obkleili ich kawałkiem taśmy.
-
- Kontakt:
Steel2 jak ja czytam Twoje posty w różnych tematach to mam wrażenie, że Twoim zyciowym hobby jest narzekanie oraz posiadanie racji w kwestiach wszelakich,
Nawiązując do tego co napisałeś wcześniej. Są przepisy określające traktowanie mienia powierzonego, postanowiłem to sprawdzić i faktycznie sprawdza się to do tego, że jeżeli ktoś Ci coś powierza to masz obowiązek oddać to w stanie nie gorszym niż w chwili powierzenia.
Bardzo zakuło mnie w oczy, jak ktoś porównał mój tok rozumowania do myślenia rodem z czasów komunizmu. Panowie, to właśnie rozumowanie niektórych z Was można porównać do rozumowania z czasów komunizmu.
MI SIĘ NALEŻY
- należy mi się żeby obsługa była miła
- należy mi się żeby mnie wozili od pon do nd od 7 do 22
- należy mi się 200 tras
- należy mi się oklejony wyciąg
GÓWNO SIĘ WAM NALEŻY
Dla tych co pisali o realiach kapitalizmu, wolnego rynku, i życzyli mi powodzenia w biznesie ...
Na tym polega wolny rynek i kapitalizm, do jasnej cholery, ze jeśli chce zarobić to wychodzę bądź nie na przeciw oczekiwaniom. To się w dużym skrócie nazywa "konkurencją".
- bo "my" w Szczyrku mamy najdłuższe trasy
- bo "my" w Myślenicach jeździmy nawet w deszcz
- bo "my" na Żarze mamy kolej szynową i na jesieni nie marzniesz
- bo "my" w Wiśle mamy trasy a'la WC
itp... ALE NIC SIĘ OD NIKOGO NIE WYMAGA !!
bo to nie jest WASZA sprawa, jak ktoś prowadzi swój interes ...
Jedni oferują jedno, ale zawalają na innym polu. A Wasza postawa, a przede wszystkim Twoja panie Steel2. Ty mi przypominasz kolesia który wchodzi do salonu Ferrari i mówi:
S: Poproszę to F40 w kolorze różowym z białą skórzaną tapicerką i silnikiem diesla.
F: Szanowny Panie, informuję ze produkujemy je tylko czerwone, z czarną bądź białą skórą, i nie robimy silników wysokoprężnych.
S: Chyba was porąbało, wy nie wiecie jak interes prowadzić, nigdy u was nie kupie, nigdy, nigdy, nigdy, jesteście debilami, nie wychodzicie na przeciw oczekiwaniom klientów, z taka postawa pomrzecie z głodu głupi makaroniarze !!!!!!
.... a oni się jakoś mają całkiem dobrze ....
=================
Można napisać oficjalne pismo, zasugerować potrzebę takich zmian, której być może właściciel nie dostrzega, wymienić potencjalne korzyści, zebrać parę podpisów. I zanieść mu. Ale nie floodować mu skrzynki mailowej a broń Boże nie można niczego od nikogo żądać !!
Nawiązując do tego co napisałeś wcześniej. Są przepisy określające traktowanie mienia powierzonego, postanowiłem to sprawdzić i faktycznie sprawdza się to do tego, że jeżeli ktoś Ci coś powierza to masz obowiązek oddać to w stanie nie gorszym niż w chwili powierzenia.
Bardzo zakuło mnie w oczy, jak ktoś porównał mój tok rozumowania do myślenia rodem z czasów komunizmu. Panowie, to właśnie rozumowanie niektórych z Was można porównać do rozumowania z czasów komunizmu.
MI SIĘ NALEŻY
- należy mi się żeby obsługa była miła
- należy mi się żeby mnie wozili od pon do nd od 7 do 22
- należy mi się 200 tras
- należy mi się oklejony wyciąg
GÓWNO SIĘ WAM NALEŻY
Dla tych co pisali o realiach kapitalizmu, wolnego rynku, i życzyli mi powodzenia w biznesie ...
Na tym polega wolny rynek i kapitalizm, do jasnej cholery, ze jeśli chce zarobić to wychodzę bądź nie na przeciw oczekiwaniom. To się w dużym skrócie nazywa "konkurencją".
- bo "my" w Szczyrku mamy najdłuższe trasy
- bo "my" w Myślenicach jeździmy nawet w deszcz
- bo "my" na Żarze mamy kolej szynową i na jesieni nie marzniesz
- bo "my" w Wiśle mamy trasy a'la WC
itp... ALE NIC SIĘ OD NIKOGO NIE WYMAGA !!
bo to nie jest WASZA sprawa, jak ktoś prowadzi swój interes ...
Jedni oferują jedno, ale zawalają na innym polu. A Wasza postawa, a przede wszystkim Twoja panie Steel2. Ty mi przypominasz kolesia który wchodzi do salonu Ferrari i mówi:
S: Poproszę to F40 w kolorze różowym z białą skórzaną tapicerką i silnikiem diesla.
F: Szanowny Panie, informuję ze produkujemy je tylko czerwone, z czarną bądź białą skórą, i nie robimy silników wysokoprężnych.
S: Chyba was porąbało, wy nie wiecie jak interes prowadzić, nigdy u was nie kupie, nigdy, nigdy, nigdy, jesteście debilami, nie wychodzicie na przeciw oczekiwaniom klientów, z taka postawa pomrzecie z głodu głupi makaroniarze !!!!!!
.... a oni się jakoś mają całkiem dobrze ....
=================
Można napisać oficjalne pismo, zasugerować potrzebę takich zmian, której być może właściciel nie dostrzega, wymienić potencjalne korzyści, zebrać parę podpisów. I zanieść mu. Ale nie floodować mu skrzynki mailowej a broń Boże nie można niczego od nikogo żądać !!