Jako fan marki Transition (choć sam nie mam takiego rowerku) muszę powiedzieć, że rowerek wygląda cudownie i zawieszenie wciąż pozostaje cudownie proste. Świetnie !!!
Ciekawe czy te wygięcia wpłyną na trwałość tej ramy...
Podobnie jest wygięta rura dolna w np.Konie stinki yam one "masowo" się krzywiły w miejscu zgięcia.
Chodzi mi o to miejsce..... (zaznaczone czerwony kólkiem na foto)
Załączniki
new-transition-downhill-bike-prototype.jpg (183.34 KiB) Przejrzano 9023 razy
Podoba mi się i to bardzo . Bardzo fajnie zaprojektowane haki tylniego koła i generalnie tylni trójkąt . Całość robi fajne wrażenie ... teraz pytanie tylko jaka będzie praca i cena tej maszynki.
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
A dla mnie...wiem że mnie zaraz zlinczują...jest taki "oklepany"kształt...nie identyczny, ale dużo jedno zawiasów przyjmuje podobne konstrukcje (wygląd zawieszenia nie praca). Idzie się domyślić że to wynika z tego że taki kształt czy też układ linków jest dobry
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6438250
Wszystko na sprzedaż
Wygląd ramy jak i kąty (na oko) nie są jakieś rewolucyjne: evil revolt, sunn itp. Element, który faktycznie rzuca się w oczy to tylni trójkąt, wygląda 'ostro' .
wojtasu Wiesz - obecnie większość nowo narodzonych ram ma takie główki np. wspomniany już revolt.
BTW: Wiem, że za to pytanie ktoś mnie wyśmieje ale na osprzęcie się mało znam. Co to za korba i rockring?
bikerman odkrywcze jest to , że systenm zawieszenia wygląda inaczej niż we wszystkich Tranzystorach
To zalezy od gustu a jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje ja lubię prostotę...
Mi sie ta ramka bardzo podoba. Optycznie jest piekna ale mi sie zawsze takie konstrukcje podobały. A co do odkrywczosci to panowie opanujcie sie. Transition to jest solidny sprzet dla ludu. Bez wielkich eksperymentów ale za dobra cene otrzymujesz rower, który podaza, za najnowszymi trenadmi, a nie gnie sie jak puszki, ma dziwna lub przestazałą geometrie czy pracuje jakby cos z nim było nie tak. Cenowo blinside przeciez w pl oscylował w okolicach CC wiec nie wiem czemu wszyscy oczekuja jakis rewelacji. Jak ktos wrzuci taka rame to z kolei wszyscy sie czepiaja, ze za droga. Cos za cos panowie. Jak dla mnie transition to bardzo dobra firma bo wlasnie robi to czego trzeba riderom, moze bez ekstrawagancji ale tez bez wpadek i udziwnien.