Race Face Evolve Dh - pytanie
Race Face Evolve Dh - pytanie
czy wie ktos moze w jaki latwy i przyjemny sposob wyjac te stalowe inserty w ktore wkreca sie pedalka? chcialbym je przesmarowac itd...
2 sprawa - jaki mozna kupic suport do tej korby? zeby duzo przetrwal :> (mufa 83? (giant glory dh))
2 sprawa - jaki mozna kupic suport do tej korby? zeby duzo przetrwal :> (mufa 83? (giant glory dh))
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
0gór lepiej ich nie dotykaj, gdzieś w ich okolicach powinna być mała śruba imbusowa, która je kontruje, inserty te są ciasno pasowane i zeby je zdjąc potrzebna jest solidna prasa albo dobre wyczucie młotka, ja w wielu korbach z insertami robiłem tak, ze brałem starą oś od pedała i tak długo w nią waliłem, aż sam wyleciał.
Back in black
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
0gór no to w takim układzie musisz poszukać śruby o tym samym gwincie co pedał i wkręcic ja nie na tą stronę co się pedał wkręca tylko z drugiej, zakładasz jakaś kontre na tym gwincie i wykręcasz insert, ale puki nic Ci tam nie skrzypi lub nie pierdzi to nie ruszaj lepiej, potem jak zdejmiesz inserta to nakręcasz go na pedał i wkręcasz razem z pedałem i gotowe, bo na insercie będzie gwint w tą samą stronę co pedał, ewentualnie jak okaze sie ze to nie w tę stronę, to robisz na odwrót i kręcisz w drugą 

Back in black
-
- Kontakt:
0gór wnioski jakie wyciągnąłem z kolegami, aha, jak Ci się insert wykręca to smar spowoduje ze będzie sie wykręcał jeszcze bardziej, kup Locklita i tym to zasmerfuj
a jak Ci się insert sam wykręca to wykreć go i załatw tym specyfikiem, a drógi narazie olej, dopuki nie zacznie sie z nim coś dziać.

Back in black
-
- Kontakt:
Strzela Ci tam coś?
Upewnij się czy to czasem nie są pedały jak co, a jak strzela coś w suporcie, i jak łożyska nie maja luzów, no to przesmaruj wszystko dokładnie i posk=ręcaj na hama, i przezmarij też śrubki mocujące zębatkę dla pewności, bo mozliwe ze jak jedziesz to one trzaskają, i skręć je na chama.

Upewnij się czy to czasem nie są pedały jak co, a jak strzela coś w suporcie, i jak łożyska nie maja luzów, no to przesmaruj wszystko dokładnie i posk=ręcaj na hama, i przezmarij też śrubki mocujące zębatkę dla pewności, bo mozliwe ze jak jedziesz to one trzaskają, i skręć je na chama.
Back in black
-
- Kontakt:
0gór, Lisek-Tm zamiast zamawiać z allegro spróbujcie podokręcać śróby od zębatki , miałem takie straszne pierdzenie i strzelanie w hussefelcie po prawej stronie, też myślałem ze to łożyska, a okazało się ze miałem poluzowane śróby od zębatki, nasmarowałem je i poskręcałem na hama i jest już ok.
Back in black