Szprychy kolor od Dartmoor'a

Hajdas
Kontakt:

Szprychy kolor od Dartmoor'a

Post autor: Hajdas »

witam, chcialbym sie dowiedziec jak wygladaja szprychy dartmoor'a chodzi mi o ich trwalosc i oczywiscie czy kolorek nie odpada ;) ma je ktos, jezdzi, ma foto? :)
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

MAGIK_KRK_PL kupa jakich mało szprychy i nyple jeden szit, Farba moze trzyma ale jakość produktu zostawia duzo do zyczenia :) Po tygodniu jazdy je wymieniłem na DT Champion :wink: Nie kupuj ich chyba , ze wazysz do 50 kg...Dobrze Ci radze

btw. mam jeszcze nyple wszystkie w domu czerwone :P
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

wojtasu popieram kupa jak nie wiem co, a któryś z użytkowników tego forum porównywał je do dt champion, MAGIK_KRK_PL to są poprostu zwykłe szprychy jakie można kupić za 0,30 groszy w każdym rowerowy, jedynie co to kolor maja.
Back in black
Hajdas
Kontakt:

nyple akurat wiem ze shit ale co do szprych to wlasnie nic nie wiedzialem o nich ;p a moze znacie jakies inne nyple w kolorkach? ;D cena w granicach zdrowego rozsadku :D
wojtasu
Kontakt:

Te szprychy są sobre jesli robisz rower do ELO streetu i nosisz rurki i masz na imię Andrzej :mrgreen:

a tak na powaznie to kup DT Champion lub szwedzkie szprychy MAXL-a za 1 zeta mam i polecam dobrze naciagniete daja podemną rade na przodzie waze ponad 80 kg z tyłu ma DT Champion.
a co do koloru to wez farbe w sprayu i pomaluj nyple :)

MAGIK_KRK_PL ile wazysz ?
klexuh
Kontakt:

Post autor: klexuh »

Zamowilem nyple, tylko dlatego ze paru potrzebowalem, a akurat zamawialem paczke.. a ze 15 zl to nie fortuna.. pomyslalem " A, sprobuje.." no i spobowalem.. przy centrowaniu sie juz jeden urwal :wink: Szprych bym po tym nie zaryzykowal.
Slizeer
Kontakt:

Post autor: Slizeer »

MAGIK_KRK_PL pisze:a moze znacie jakies inne nyple w kolorkach?
Proszę bardzo :wink:
http://www.allegro.pl/item607033637_nyp ... tacja.html
Czy cena w granicach zdrowego rozsądku? To zależy od tego, co pod tym pojęciem rozumiesz... :wink:
uzurpator
Kontakt:

Post autor: uzurpator »

MAGIK_KRK_PL gówno jakich mało szprychy i nyple jeden szit, Farba moze trzyma ale jakość produktu zostawia duzo do zyczenia Smile Po tygodniu jazdy je wymieniłem na DT Champion Wink Nie kupuj ich chyba , ze wazysz do 50 kg...Dobrze Ci radze

btw. mam jeszcze nyple wszystkie w domu czerwone :P
Tzn? Co się działo?
Hajdas
Kontakt:

Slizeer oj przepraszam mialem na mysli szprychy :P

wojtasu waże max 65 kg
wojtasu
Kontakt:

uzurpator pisze:Tzn? Co się działo?
Przy mojej wadze te szprychy się wyginały jakby były z plasteliny.
To jest moim zdaniem najgorszy produkt dartmoora jaki miałem, Jeśli chcesz złożyć koło żeby ładnie wyglądało to je kup ale jesli chcesz , aby na nich nieco mocniej pomsigac to nie kupuj.

MAGIK_KRK_PL to wazysz 20 kg mniej niz ja ale moim zdaniem szprychy i tak polegną.
Hajdas
Kontakt:

wojtasu ja nie uparłem się aby kupić koniecznie te szprychy ;p ja potrzebuje czegos do katowania :D a po prostu bylem ciekaw czy one wytrzymaja bo kolko by ciekawie wygladalo ;p

ew. jakie szpryche w kolorze mozecie polecic ? i czy lakier na szprychach pomalowany samemu będzie się trzymał? ale w to raczej watpie..
uzurpator
Kontakt:

Post autor: uzurpator »

wojtasu pisze: Przy mojej wadze te szprychy się wyginały jakby były z plasteliny.
Nie wiem kto Ci składa koła, ale nie korzystaj już z usług tej osoby. W prawidłowo złozonym kole szprychy są tak naciągnięte, że nie ma szansy aby się wyginały.

Natomiast w kole zrobionym na odwal będą się szprychy giąć i luzowac, bez względu na to jakie szprychy użyjesz.

I żeby nie było, że bronię darta - nyple są z plasteliny :P
Hajdas
Kontakt:

ibike
Kontakt:

Post autor: ibike »

No to ładnie... miałem zamiar je kupić, ale chyba raczej przesiąde sie na te
http://allegro.pl/item607033637_nypel_s ... tacja.html
Dadzą rade?
gg 8856246
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=12013921
wojtasu
Kontakt:

uzurpator zawsze daje zaplatac koła w jednym sklepie w domu zawsze szprychy mocniej dociągam i zawsze robi je ten sam serwisan wiec moim zdaniem to była wina szprych nie serwisanta :)

ibike Wytrzymają
ODPOWIEDZ