Domain 302 -.- ... Pękniety ...
Domain 302 -.- ... Pękniety ...
Witam
Niedawno nabyłem, Domaina 302 u-turn... No to jak kazdy żałozyłem i poszedłem sie cieszyć, nic nie zauwazyłem na poczatku ( nie wiem czy takiego kupiłem juz peknietego czy u mnie pekł )... Po kilku dniach jazdy zauwazyłem że cieknie olej z czerwonego pokretła ale dokreciłem srube i jest ok... Pozniej zobaczyłęm ze cieknie z lewej goleni od spodu na poczatku mysłałem że to tez srubka, odkreciłem, zobaczłem co jest. Wszystko ok to zakreciłem pojezdziłem troche cieknie i cieknie ... Mowie zajme sie tym pozniej ... Noi po około 2 tyg ..Na rowerze byłem moze w ciagu tych 14 dni moze 3/4 i ... Wkładajac rower do bagaznika zauwazzyłem pękniecie mniej wiecej w tym miejscu tylko po 2 stronie (lewa laga, zaznaczone na zdjeciu znalezionym w internecie ) http://img4.imageshack.us/my.php?image= ... uturnt.jpg
I co teraz olej z tego pękniecia wręcz "sika" :shock: Byłem mega wkurzony.
Mam co prawda gwarancje (chyba wazna ) tak twierdzi poprzedni własciciel, ale cos daty są pokrecone .. I w sobote mam zamiar oddac amora do harfy ( kolega sie wybiera do Wro to podrzuci )
I takie pytanie uznają to pękniecie na gwarancji czy nawet nie ma co sobie głowy zawracac ?
Od czego takie cos mogło sie zrobic ?
Jeden znajomy serwisant twierdzi że to jest od dobica :( ale wątpie że od bunnego dobiłem poniewaz nigdzie na amorze nie skakałem (brak dirtow w miescie :D ) Amorem smigałem troche w streecie zadnych niedokreconych 18 nie było czy cos w tym stylu ... :cry:
Niedawno nabyłem, Domaina 302 u-turn... No to jak kazdy żałozyłem i poszedłem sie cieszyć, nic nie zauwazyłem na poczatku ( nie wiem czy takiego kupiłem juz peknietego czy u mnie pekł )... Po kilku dniach jazdy zauwazyłem że cieknie olej z czerwonego pokretła ale dokreciłem srube i jest ok... Pozniej zobaczyłęm ze cieknie z lewej goleni od spodu na poczatku mysłałem że to tez srubka, odkreciłem, zobaczłem co jest. Wszystko ok to zakreciłem pojezdziłem troche cieknie i cieknie ... Mowie zajme sie tym pozniej ... Noi po około 2 tyg ..Na rowerze byłem moze w ciagu tych 14 dni moze 3/4 i ... Wkładajac rower do bagaznika zauwazzyłem pękniecie mniej wiecej w tym miejscu tylko po 2 stronie (lewa laga, zaznaczone na zdjeciu znalezionym w internecie ) http://img4.imageshack.us/my.php?image= ... uturnt.jpg
I co teraz olej z tego pękniecia wręcz "sika" :shock: Byłem mega wkurzony.
Mam co prawda gwarancje (chyba wazna ) tak twierdzi poprzedni własciciel, ale cos daty są pokrecone .. I w sobote mam zamiar oddac amora do harfy ( kolega sie wybiera do Wro to podrzuci )
I takie pytanie uznają to pękniecie na gwarancji czy nawet nie ma co sobie głowy zawracac ?
Od czego takie cos mogło sie zrobic ?
Jeden znajomy serwisant twierdzi że to jest od dobica :( ale wątpie że od bunnego dobiłem poniewaz nigdzie na amorze nie skakałem (brak dirtow w miescie :D ) Amorem smigałem troche w streecie zadnych niedokreconych 18 nie było czy cos w tym stylu ... :cry:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
z tego co wiem to chyba do kazdego amorytatora jest takie pisemko dołaczone..
a po co a po to zeby sie wykrecic od uznania reklamacji...ja tez mam problem z tym widelcem tylko ze z 318 zenada widelec tej klasy za tyle kasy a tu wiekszosc ma z nim problemy tylko za nim go kupiłem słyszałem same pozytywne opinie...

http://www.pinkbike.com/photo/7264360/
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
nie mam najmniejszego problemu z domainem, chodzi ładnie nie dobija nie cieknie nie poci się nie rzyga olejem, mimo wieku uszczelki jak nowe, czego chcieć więcejjame$ pisze:widelec tej klasy za tyle kasy a tu wiekszosc ma z nim problemy tylko za nim go kupiłem słyszałem same pozytywne opinie...

raz w roku czyszczenie i wymiana oleju
chyba powoli zaczne załowac ze nie kupiłem marzocchi jakiegos chociaz moze okaze sie ze w moim przypadku to tylko jednorazowy drobny problem... a konkretnie po miesiacu uzytkowania uszczelka zaczeła przepuszczac olej po przejechaniu nie całego km robia mi sie dosłownie zlewy na ladze..;/po swietach bd rozmawiał z kims ze sklepu w ktorym go kupiłem i chyba odsyłam do reklamacji.. w sklepie powiedziano mi ze jest to rocznik 2008 jednak troche dziwi mnie dlaczego na instrukcji widnieje nadrtuk 2007r...
http://www.pinkbike.com/photo/7264360/
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: