Hayes nine czy Hayes Stroker?
Hayes nine czy Hayes Stroker?
Ktoś wie które hamulce są lepsze? Hayes 9-tki czy z seri Stroker???
-
- Kontakt:
Nie wiem czy to jest jakiś stereotyp czy ja mam tak Zajeb*** hamulec mam go 2 lata ani razy mi sie nie zapowietrzył ,raz wymieniłem klocki a hamuje tak ze stawia odrazu w pionie waze 74 kg i mam 20 kg rower nie grzeje sie nie pluje olejem nie ma luzu na klamce a nie oszczedzam rowera także nie wiem 
JA polecam naturalnie 9-tke

JA polecam naturalnie 9-tke
pIOTRAS_OSW Popieram twoje zdanie. Sam śmigam na nich już ponad 3 lata i nie mialem ŻADNEJ awarii. Nie wiem dlaczego one maja takie lipne opinie. Może nie powalają siła hamowania ale też nie sa słabe modulacje tez mają znośną. Ja moge je z czystym sumieniem polecić
Możliwe że też mam jakiś cudny egzemptlarz... 

ehh, z tymi hayesami to jest różnie... Ja swojego hfx9 mam odkąd weszły pierwsze egzemplarze na rynek, nie wiem ile to będzie lat -4..5?
odpowietrzałem go tylko raz, a tak wymieniam klocki i jeżdżę. W górach ratował mi dupę jak tylny mechanik popuścił linkę i jechałem z samym przodem ważąc z rowerem ponad 120kg (a rower posłusznie stawał na kole przy użyciu jednego palca)
no ale to takie hamulce loteria. Osobiście mając teraz gotówkę na hamulce, zainwestowałbym w deore 535, albo sainty, ale to tylko moje zdanie.
odpowietrzałem go tylko raz, a tak wymieniam klocki i jeżdżę. W górach ratował mi dupę jak tylny mechanik popuścił linkę i jechałem z samym przodem ważąc z rowerem ponad 120kg (a rower posłusznie stawał na kole przy użyciu jednego palca)
no ale to takie hamulce loteria. Osobiście mając teraz gotówkę na hamulce, zainwestowałbym w deore 535, albo sainty, ale to tylko moje zdanie.
To chyba źle, skoro od razu stawia w pionie?pIOTRAS_OSW pisze:,raz wymieniłem klocki a hamuje tak ze stawia odrazu w pionie waze 74 kg i mam 20 kg rower
U mnie, po miesiącu jazdy, jeszcze luzów nie złapała.off_road pisze:1. Klamka łapie luzy (młodszy brat ma w baju) to największa wada
Tutaj bym się kłócił. Modulacja może nie jest jakaś "horror-szoł", ale zdecydowanie można wyczuć moment blokowania się koła (tylnego, z tarczą 180mm. o przodzie nie ma co pisać).off_road pisze:2. Hamulcują w systemie 0-1 ciężko z modulacją.
http://brooce.pinkbike.com
Panowie z tego co pamietam to strokerów jest kilka modeli wiec moze warto doprecyzowac, który? Bo z tego co wiem ludzie narzekaja na Ryde kiedy Trail nawet wg. producenta charakeryzuje sie lepsza modulacja i o nim złego słowa jeszcze nie slyszalem od nikogo ze znajomych( a pare osób uzywa). Ace jest nowy wiec mało o nim wiadomo ale moze po sezonie cos ciekawego wyjdzie bo wyglada na fajny hebel.
-
- Kontakt:
Polece Bardzo Hayes 9. Naprawde świetnie sobie radzą, żadnych problemów. Mam je już chyba 4 albo 3 rok i spoko ;p ... pIOTRAS_OSW (do wypowiedzi 1 o sterotypach) to raczej jest stereotyp typu: co dorższe to lepsze albo kolega mojego kolegi to miał i bla bla bla mam 12 lat i jeżdże całe 3 miesiące... Tak to bywa... Naprawde często to tak wygląd na forach ;/ Niestety
Pozdr ;p
Pozdr ;p
Vermin, Baca.