XCR/Duro Triple - Dragstar - przesiadka

Dn'tSLn
Kontakt:

XCR/Duro Triple - Dragstar - przesiadka

Post autor: Dn'tSLn »

Cześć, mam dragstara 16" i XCR 100mm... Dostałem możliwość przesiadki na prawie nowe Duro Triple 2008 za ok 140zł.

Pytanie tylko czy się opłaca.

Zależy mi na lepszej pracy amorka, większym skoku [130mm zadowala], lepszej sztywności i lepszych kątach.

-Ile wyższy jest ten duracz od XCR'a 100mm?
-Czy dam radę zamontować mostek Ns Quark?
-Jak z podatnością na deszcz w duraczu? Zalewa się tak samo jak XCR czy wytrzymuje trochę dłużej?

Z góry dzięki za odp, pzdr!
Hajdas
Kontakt:

Post autor: Hajdas »

Dn'tSLn pisze:Czy dam radę zamontować mostek Ns Quark?
zalezy od dlugosci sterowki

Dn'tSLn pisze:Jak z podatnością na deszcz w duraczu? Zalewa się tak samo jak XCR czy wytrzymuje trochę dłużej?
to loteria, jednemu sie zacina po 5 min a mi np duro ale 1 polka dzialala caly dzien w blocie na deszczu ;]

Dn'tSLn pisze:Zależy mi na lepszej pracy amorka
na pewno jest lepsza

Dn'tSLn pisze:lepszej sztywności i lepszych kątach

bedzie lepiej :)
Dn'tSLn
Kontakt:

Mam jeszcze jedno pytanie...
Czy ten tuning http://duro.cba.pl/tune.htm da radę również w Triple?
Czy budowa od środka jest identyczna?
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

duro triple to jak xcr tylko ze 2 polka i lamie sie po skoku z kraweznika. 130mm skoku z czego bodajze 80 jest wykorzystywane bo wiecej jest zablokowane. zostan przy xcr i zbieraj chocby na dirt jumpera
Fest3r
Kontakt:

Post autor: Fest3r »

duro triple nie ma tłumika olejowego w środku, wiec chodzi podobnie do xcr i ten tuning tu nie zadziała, wcale nie ma 130mm skoku tylko 90mm. Lepiej było by już kupic duro jednopółke które ma jako takie tłumienie i coś pokombinować z olejem, jeżeli zależy Ci na pracy.
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

blackdemon głupoty pipszysz straszne, jak ma okazję tanio go kupić to niech bierze, i znajdź mi dirt jumpera w stanie nadajacym się do jazdy za 140, powiedzny 250 zł, to stawiam browca,, xcr'a nie połamie jak duro na kraweżniku tylko na patykach w lesie,ale lepiej będzie jak kupi zwykłe duro, bo jest mocniejsze i ma coś poodobnego do regulacji tłumienia co nawet w miarę działa, takie jest moje zdanie o tym.
Back in black
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

jw, odpuść tego tripla :!:
Nie ma sensu zmieniać XCRa na większego XCRa.
Dn'tSLn
Kontakt:

Dobra, dzięki za pomoc bo już go chciałem brać!
Eh, w takim razie poszukam coś innego bo XCR'a trochę wygiąłem w ten weekend ;/

A kontynuując temat... co proponujecie za małą kasę, co zapewni mi ładne kąty i prace.
Najlepiej minimum 130mm.
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

za mala kase nic nie kupisz dobrego.. 300zl to minimum na jakiegos marcoka albo manitou.. panie lestacie ja za swojego drop offa dalem 250zl a moglem kupic dj z 2003r za 130zl tylko uszczelki do wymiany i w jednym korku nie bylo wentyla
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Ale nażekacie ;/ Ja mam triple i mam 145 skoku i nie ma tak zwanego 3D :D A jak się założy tłumik to będzie o niebo lepiej :D Na pracę nie narzekam :D Ja polecam tym bardziej że za 140 to dobra cena :D Napewno lepsza oferta niż za jakiego kolwiek RST (Rozpier.. Sobie Twarz) :D Ja polecam
PoleK
Kontakt:

Post autor: PoleK »

weeez mnie nie smiesz tym skrotem RST... a raczej jego rozwinieciem, zobacz w podpis i sie zastanow czy widziales dobre RST na oczy:)

co do tematu, to Ja bym nie wzial czegos co ma gorno korone jak patyczki

i XCR nei zlamie sie na patykach bo mozna trzaskac dropy po 2m na nim, ale nei jak worek kartofli, i wytrzyma dluuugo;)
http://www.pinkbike.com/photo/5516869/
http://tnij.com/Sprzedam_stuff :)
ODPOWIEDZ