Avid BB 5 vs Hayes MX 2

Norco Manik
Kontakt:

Avid BB 5 vs Hayes MX 2

Post autor: Norco Manik »

Witam, chciałem się dowiedzieć co sądzicie o tych hamulcach?? Które z nich są według was lepsze, wytrzymalsze, mają lepszą siłę hamowania itp
Które bardziej nadają się do ciężkiego enduro??
z góry dziękuje
Pozdrawiam :D
Pimpek
Kontakt:

Post autor: Pimpek »

Z Avidem bb5 stycznosci nie miałem... Lecz posiadam Hayesa mx2 na tyle... i szczerze moge Ci go polecic ;) Jak dla mnie siła hamowania wystarczajaca... Dobrze wyregulowany odwdzieczy sie dobra praca.. i bezproblemowym blokowaniem kolka jednym paluszkiem ;) No ale poczekajmy na opinie tych ktorzy mieli stycznosc z tym i tym hamplem. Pozdro
Keep smiling ;)
greenman
Kontakt:

Post autor: greenman »

Miałem kiedys MX2 i miło je wspominam.. zadnych problemów nie miałem
www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Pimpek pisze:poczekajmy na opinie tych ktorzy mieli stycznosc z tym i tym hamplem
No to stawiam się na wezwanie :) Już kiedyś robiłem wywód na ten temat bo z mechaników miałem Aquille, BB5 i MX-2 i tego ostatniego uważam za faworyta.
Po pierwsze to prostota zacisku. Bez zbędnych pokręteł czy regulacji. Mocna sprężyna , szerokie ramie i wszystko działa prawidłowo nawet w ciężkich warunkach.
Po drugie, najlepsza tarcza z w/w. Najwolniej się grzeje, najmniej wygina i najlepiej wygląda :)
Po trzecie to chyba zapomniałem ;D
I powyższa wypowiedź nie ma nic wspólnego z moim podpisem bo jak niektórzy wiedzą bardzo lubię Mountain Dew i jednak wole bez ;D
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

nie miałem styczności z avidem, ale dotykałem kilku hayesów i szczerze polecam ten hamulec. Jak na mechanika jest zadziwiająco mocny i bardzo kulturalnie pracuje.
ODPOWIEDZ