Skocznie-Technika
Skocznie-Technika
jak skoczyc ze skocznie techniczcie
Pomozcie!!!
Pomozcie!!!
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Wszystko zależy od hopki 
Jeśli lądowanie jest dosyć pochyłe, wtedy można na przód i rower fajnie wjeżdża tylnim kołem. A jeśli lądowanie jest płaskie, to przy lądowaniu przednim kołem jako pierwsze, słychać tylko BUMBUMBUM łańcucha o ramę
A najwygodniej to i tak jest wylądować bardzo na tylnim kole, potem jeszcze bardziej przechylić się na tył i mięciutko "przyziemić" przodem
Oczywiście wszystko dotyczy sztywniaka, bo na fullu nie jeżdżę.

Jeśli lądowanie jest dosyć pochyłe, wtedy można na przód i rower fajnie wjeżdża tylnim kołem. A jeśli lądowanie jest płaskie, to przy lądowaniu przednim kołem jako pierwsze, słychać tylko BUMBUMBUM łańcucha o ramę

A najwygodniej to i tak jest wylądować bardzo na tylnim kole, potem jeszcze bardziej przechylić się na tył i mięciutko "przyziemić" przodem

Oczywiście wszystko dotyczy sztywniaka, bo na fullu nie jeżdżę.
-
- Kontakt:
Avat to nie wynika z tego ze plaskie ladowanie tylko, ze ktos hop nie umie robic. Nawet na płaskie ladowanie jak kąt wybicia jest dobry i lecisz sam w miare płasko mozesz sie wkleic dobrze. Problemem jest durny zwyczaj w PL budowania pionowych wybic i płaskich lądowań.
A co do tylnego koła to odradzałbym bo pieprznac dobrze mozna kolem o ziemie jak sie nie ogarniesz i w rekach czuć.
A co do tylnego koła to odradzałbym bo pieprznac dobrze mozna kolem o ziemie jak sie nie ogarniesz i w rekach czuć.
-
- Kontakt: