szybko!!! damper => wymiana oleju :( / gdzie?

przemek7
Kontakt:

szybko!!! damper => wymiana oleju :( / gdzie?

Post autor: przemek7 »

Witam
Mam problem z damperem DNM Burner model RC tzn. dziś rano po wczorajszych szaleństwach :twisted: zrzygał mi się na ramę :shock: .Damper był wcześniej otwierany i może być lekko zapowietrzony- stwierdzam to po odgłosach jakie wydaje ( szeleszczące chlupotanie) :shock: . Po ustawieniu na twardy ugina się jak przy ustawieniu na miękki (to już chyba definitywna oznaka ubytku oleju i to nie małym).

Więc potrzebuję informacji gdzie w okolicy Będzina lub ogólnie w Zagłębiu jest warsztat/ serwis który zajmuje się wymianą oleju pod ciśnieniem?

W temacie napisałem "szybko" ponieważ zależy mi aby to ekspresowo załatwić ze względu na początek sezonu- a taki przykry psikus tydzień przed zawodami to naprawdę cios poniżej pasa. :cry:

Za wszelkie informacje będę bardzo wdzięczny. :wink:
Pozdrawiam
akSiorek
Kontakt:

Post autor: akSiorek »

hmm.. w zagłębiu nie wiem ale wiem że na 100% takie rzeczy robią w extreme shopie w Siemianowicach ;0 i w Twomarku w Chorzwie !
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Pod ciśnieniem ? Po co ? Twomark na gałeczki w Chorzowie, jest jeszcze MK bike w sosnowcu
przemek7
Kontakt:

Post autor: przemek7 »

No z wymianą oleju czy uszczelek jeśli poszły to jest problem bo nie ma części zamiennych. Więc zaczołem się rozglądać za nowym damperem gdy usłyszałem o zestawie naprawczym za 370zł do DNM'a.
Co sądzicie o Fox'sie Vanilla R czy to będzie dobry wybór?
ODPOWIEDZ