Rower do 4x
Rower do 4x
Mam nadzieję, że temat trafiłem. W każdym bądź razie, od dłuższego czasu jeżdżę na jednym rowerze i uważam, że czas na zmianę. Chce wszystko kupić i złożyć sam. Wybrałem takie części:
Dartmoor Creeper 14" 1680g
Rock Shox Tora 2000g
Przerzutka tył SRAM X-7 270g
Mostek NS QUARK 220g
Kierownica Dartmoor 340g
Korba TRUVATIV RUKTION 790g
Stery OCTANE ONE WARP 2 160g
Pedały PRODIGY TINKIE WINKIE 2008 490g
Siodło Dartmoor Jumper+Sztyca NS 780g
Gripy POINT 150g
Suprot OCTANE ONE 280g
Łańcuch Accient AC-903 300g
Hamulce OCTANE ONE 180cm 410g
Do tego jeszcze kilka rzeczy dochodzi oczywiście, ale to jest wstępny zarys. Jakieś rady itp? Chciałbym, aby cena e.w części zastępczej była podobna... W każdym razie było by fajnie.
Dartmoor Creeper 14" 1680g
Rock Shox Tora 2000g
Przerzutka tył SRAM X-7 270g
Mostek NS QUARK 220g
Kierownica Dartmoor 340g
Korba TRUVATIV RUKTION 790g
Stery OCTANE ONE WARP 2 160g
Pedały PRODIGY TINKIE WINKIE 2008 490g
Siodło Dartmoor Jumper+Sztyca NS 780g
Gripy POINT 150g
Suprot OCTANE ONE 280g
Łańcuch Accient AC-903 300g
Hamulce OCTANE ONE 180cm 410g
Do tego jeszcze kilka rzeczy dochodzi oczywiście, ale to jest wstępny zarys. Jakieś rady itp? Chciałbym, aby cena e.w części zastępczej była podobna... W każdym razie było by fajnie.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
NewGuy Zacznijmy od tego, że korba Ruktion jest w standardzie Howitzer a suport OO Isis więc nie będzie pasować. Ale jak koledzy wyżej można coś ze zintegrowana osia kupić LX, Hone, SLX czy XT.
Blizzardy zdecydowanie zmień. Może set Trixie przód, Raider/Fortress tył. lekko i dobrze.
No i NS nie robi sztyc
Blizzardy zdecydowanie zmień. Może set Trixie przód, Raider/Fortress tył. lekko i dobrze.
No i NS nie robi sztyc

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ta sztyca ile waży razem z siodłem szczeże nie wiem
. Mam ją, siodło mi bardzo pasuje, nic się z nim nie dzieje i lubie je. Jak znajdę okazje to zważe i zobaczymy.
Co do suportu i korba no to fakt... Wtopa
.
A koła... No cóż. Całość jest i tak już trochę droga... A ja wcale kasy kopy nie mam. Tak więc jak na razie będę musiał zostać na Blizzard. Może z czasem (a raczej na pewno) zmienie!
Ps. Dzięki

Co do suportu i korba no to fakt... Wtopa

A koła... No cóż. Całość jest i tak już trochę droga... A ja wcale kasy kopy nie mam. Tak więc jak na razie będę musiał zostać na Blizzard. Może z czasem (a raczej na pewno) zmienie!
Ps. Dzięki

Ja mam już jeden rower. W nim było to siodło ze sztycą ale nie znam ich wagi. Nie łapię problemu. A i do tego samego roweru dokupilem kola blizzard, a ze to kilka stów to zastanawiam sie nad pozostawieniem ich. Wszystko zależy od tego, czy będzie jakiś zastrzyk czy nie (kasy)...NewGuy pisze:W każdym bądź razie, od dłuższego czasu jeżdżę na jednym rowerze i uważam, że czas na zmianę
Bomblowi chodzi o to , że fizycznie nie istnieje sztyca NS , bo NS nie "produkuje" sztyc. Panimaju?
Co do 4X to bierz korbę szitmano , koła na fortresach . Siodło weź jakieś do XC nawet , byle lekkie było . poza tym tarcze stykaja 160 do 4X nie ma potrzeby dawać wiekszych.
Co do 4X to bierz korbę szitmano , koła na fortresach . Siodło weź jakieś do XC nawet , byle lekkie było . poza tym tarcze stykaja 160 do 4X nie ma potrzeby dawać wiekszych.
https://www.facebook.com/brodacimechanicy
-
- Kontakt:
Tora to amor do XC. Mam wersję 302, i jest fajna, zwłaszcza biorąc pod uwagę cenę (ok 600 nówka). Jednak patrząc na wagę chyba mówisz o wersji 318(powietrznej). Słyszałem że pracuje trochę gorzej ale jest dużo lżejsza. Jeśli praca jest podobna do mojej to polecam. Tylko jest jeden duży minus - zwykła oś. Nawet plastelinowe 55R z qr20 są sztywniejsze od tory.