Teraz posiadam rowerek felt q720 http://felt-rowery.pl/mtb/, lecz nie nadaje się on do zjazdów praktycznie nijak... rama nie ta, amortyzator bardzo kiepski... I postanowiłem, że wymienię ramę na pitbulla, lecz nie wiem czy to ma sens bez kupowania nowego amortyzatora (Ewentualnie [Tu prośba do Was] jakiego) I drugie pytanie - czy ta rama jest godna polecenia do dh i co powiniennem wymienić oprócz tego.
Steel2 pisze:Odpuść sobie tuning. Po prostu sprzdaj to co masz i kupuj, z głową, od początku co potrzeba.
I tak będzie najlepiej. Masz 1500zł w gotówce a rowerek spokojnie w okolicach 1500 tez sprzedaż więc byś miał 3tys na rowerek a za to to już konkretnego ht kupisz albo tańszego fulla jak starszą Stinky czy coś w ten deseń.
Już zdecydowałem, że zdobęde te 3 koła i kupię DC pitbulla i Marzocchi 66 RC2X 150mm z 06 r, ale nie wiem jak dużą ramę powiniennem kupić... mam 170cm wzrostu (Pewnie podrosnę do jakiś 185 w przyszłości), ale na teraz czy rama 14' będzie dobra do małego DH? I ewentualnie do jakiego wzrostu będę mógł na niej jeździć bez wielkiego dyskomfortu.
'Milky pisze:Pewnie podrosnę do jakiś 185 w przyszłości
Niezłe plany ;D
A wracając do tematu na teraz i na najbliższą przyszłość 14 cali będzie jak znalazł. Sam z takim wzrostem jeździłem na Pitbullu 14 i było ok a trochę czasu minie zanim te planowane 15cm urośniesz więc celowałbym w 14 cali.
I trochę poczytałem, że amorek 150mm do pitbulla jest w sam raz, czy to prawda? :P Podobno geo wtedy jest najlepsza. I czy ktoś z Was wie jak te 66 rcx2 z 2006 roku się zachowuja... wszysyc pisza tylko o roczniku 2007, że był najlepszy, a początek 2008 wszysytkie pękały, bo coś zepsuli