Ehh... zamiast iść i spróbować w praktyce, to ludzie wolą się przed kompem uczyć skakać na rowerze. Sam pamiętam swoje początki i nie jedną glebę miałem, ale dzięki temu się nauczyłem...
Ile osób tyle będzie teorii. Jak się zaczyna latać to zazwyczaj lata się małe hopki, które mają lądowania dosyć płaskie, wtedy lepiej lądować lekko na tył. Przy dobrze zbudowanych lepiej wylądować w miare na dwa koła. Ale prawda jest taka, ze zamiast zakładać takie tematy, idź na rower i spróbuj wszystkiego, lepszego sposobu nie ma
Mam problem ze skakaniem jakiś hop przy większych prędkościach nogi uciekają mi z platform i robię prawie no footer'a. Może macie jakieś porady jak się tego pozbyć.
poprostu jak wybijasz się, lub rozpędzasz to staraj sie kłaść wiekszy nacisk na pedały w trakcie jazdy, albo wymień pedały, lub wsadź do nich wieksze piny, albo zainwestuj w SPD
ryszo też tak miałem. wczep się w piny (stope przechyl palcami w dół) i lekko podciągnij rower pod tyłek, nie powinno ci nic uciec. Potem bez podciągania roweru.
Blady214 Mam IH Sunday i platformy CrankBrothers 5050X z standardowymi pinamy. To samo miałem wcześniej jak posiadałem Sign Fr1 ten sam problem. Bardzo bym prosił o poradę jak pozbyć się tego problemu.
a ja mam takie pytanie bo nie chce robic nowego tematu....
Jak jestescie w górach lub na obcych trasach przechodzicie je od dołu czy normalnie jedźciecie i jakl pojawia się chopka ... nie krawężnik tylko cos wiekszego jakis road gap albo drop to jak sie zachowujecie, jak dobieracie prędkosc zeby sie jakos wkleic... zawsze mam z tym problemy i zawsze boje sie co moze zza winkla wyskoczyc ;PPPP a czasami np. szczyrk .. przechodzinie trasy od dołu to troche głupi pomysł ;PP nie mam jakos tego wyczucia jak pierwszy ras skacze chopke ... Jak szybko jechac jak mocno sie wybic.....
Blady214 Mam IH Sunday i platformy CrankBrothers 5050X z standardowymi pinamy. To samo miałem wcześniej jak posiadałem Sign Fr1 ten sam problem. Bardzo bym prosił o poradę jak pozbyć się tego problemu.
ryszo pisze:Blady214 Mam IH Sunday i platformy CrankBrothers 5050X z standardowymi pinamy. To samo miałem wcześniej jak posiadałem Sign Fr1 ten sam problem. Bardzo bym prosił o poradę jak pozbyć się tego problemu.
mi spadala noga jak mi pedal za lekko sie krecil i byl luz wiec skrecilem lozyska i jest good
ryszo Nie lec na "spietych" nogach. Trzeba sie rozluznic i wczepic sie w piny lub przez caly czas lotu minimalnie podnosisz nogi (tak jakbys tlumil) wtedy rower bedzie chcial leciec caly czas do gory co za tym idzie pedaly nie beda uciekac.
Jak się wybijać, żeby latać "wyżej", niż "dalej" ?
Przez to że zasysam wybicie, nie mogę skakać dirtów... a jak spróbuję do góry - to lecę również dalej i przelatuję.