[DH] 25-26 kwiecień Diverse Downhill Myślenice

Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

K1 bedzie dzialal w weekend?
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

tomo pisze:Spaced - dobrym zawodnikom nie przeszkadza czy hopa ma dziure pomiedzy wybiciej a lądowaniem czy jest stolik , czy jest gap itp. Przeszkadza to osobą które uczą się jeździć, nie przekładają sił na zamiary - szarpią się na coś co wiedzą że nie dadzą rady skoczyć. Kolejna kwestia: "szarpanie na trasie czy też zmiana tempa" jak to napisałeś - poczytaj przepisy UCI - dostępne na stronie UCi i dowiesz się jaka powinna być trasa.

Na koniec dla tych którzy siedzą w dh conajmniej kilka lat dodam jeszcze abyście zastanowili się czy w ciągu ostatnich kilku lat trasy w Polsce są lepsze, jest ich więcej? Odpowiedzcie sobie na to pytanie sami i zastanówcie się dlaczego.

pozdro

i do zobaczenia na trasach zarówno polskich jak i w całej Europie,
Tomo ale ja nie narzekam na dziury w hopach. To nie dlatego odstajemy od tras zachodnich. Jezdzilem i na trasach z takimi hopami i zle nie było. Chodzi o to, że często (nie zawsze) hopy u nas sa robione na wyrost, a same sa robione czesto w miejscach zaburzajacych płynnosc przejazdu, a czesem wręcz niebezpiecznych. Hopa dla mnie powinna być urozmaiceniem trasy, nie czyms do czego polowa zawodników przymierza sie przez całe treningi zamiast trase rozkminiac.(i nie chodzi tu o dziure tylko o ladowania obok drzew czy prosto w zakret)
A co do przepisów UCI to czytalem te przepisy pokaz mi co jest niezgodne z tym co mysle? Bo gdzies musialem cos przegapic. Zreszta do cholery płynna trasa DH to nie jest Aline, ani trasa, która jest cały czas taka sama. Płynna trasa to taka gdzie predkosc trzeba trzymać nie zaleznie od tego czy dana trasa jest szybka czy wolna.

A co do tras w PL to poziom rośnie ale wzgledem tego co sie dzieje np. u czechów to u nas rośnie powoli. Zwłaszcza, ze ostatnio istnieje jakis dziki opór przed nowymi miejscówkami. Jak Groober i Contest wchodziły do PL pare wczesniej nieznanych miejscówek weszło na mape polskiego DH. Teraz raczej tak nie ma i jezdzi sie po przebudowywanych trasach. Nie mówie ze jest zle (wolniejszym sugeruje przeczytac 2 razy) ale po prostu moze byc dużo lepiej chociaż rozumiem, ze pewnie jest trudniej niż mi sie wydaje.

Zreszta to tylko moje osobiste preferencje i nie należy tego traktowac jak oskarżenia bo szacunek za cykle zawodów do wszystkich organizatorów mam duży. Zwykle moje narzekanie, ze widzialem lepiej i chciałbym tak u nas ;)

BTW. Co do przepisów UCI. Jaką range ma PP? Bo mnie zastanawia to, ze PP jest tego samego dnia co PŚ we Francji, a przepisy wspominały o konkretnych kategoriach wyscigów, które tego dnia sie na kontynencie nie mogą odbywać.
Tusiu993
Kontakt:

Post autor: Tusiu993 »

Byl ktos dzisiaj ?? :) jakie warunki na trasie ??
http://tusiu.pinkbike.com/
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

ja sie w 100% zgadzam ze Spaced. Załoze sie ze zamiast cwiczyc płynne i szybkie przejechanie trasy bedzie trzeba poswiecic troche czasu zeby poleciec idealnie pierwsza hope...
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
pixo
Kontakt:

Post autor: pixo »

A ja sie nie dokonca zgadzam , uwazam ze ludzie z 4mountains nie beda mieli problemow z poleceniem zadnej z chop, tak samo widzialem jak bez problemu latali je Siara, Joda czy Vincent. Moze i prawda trzeba bedzie poswiecic troche czasu zeby poleciec idealnie, ale przez to podnoszą się umiejętności nieprawdaż? jakby wszystko było łatwe to nie byłoby progressu. (nie byłem na trasach PŚ nie wiem jak to tam wygląda).
www.mudserwis.com
Spaced
moderator
Kontakt:

pixo majac na mysli, ze jest do poprawy jeszcze troche w myslonach nie mialem na mysli pierwszej hopy konkretnie wiec nie wiem czemu sie wszyscy tak uczepili. Hopa w miare bezpieczna sie zdaje. Co do hop to wypowiadałem sie ogólnie co do tras w PL bo z tego co na chwile obecna wiadomo to w myslo wydaje sie byc z nimi w miare spoko na ten rok.
Zreszta ja mowiłem o trasie samej w sobie, nie hopach bo hopy jesli nie sa zrobione jakos mega durnie(typu zaraz przy ladowaniu jest drzewo i przy malym bledzie mozna przydzwonic) nigdy mojej uwagi nie przykuwały wiec odczecie sie juz tej hopy. Lepiej by było bez przeciwstoku ale to nie jest jakis mega problem.
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

pixo zawody nie są od progressu, a od wyników ! Poza tym każdy mówi że jest dirtowe wybicie, Ja widzie wybicie z profilem w górę, czy skocze zobaczę na miejscu... Przez neta to można sobie tylko bez celu porozmawiać o zasadach i naszych oczekiwaniach, Ja też jestem zdania że hopy powinny być urozmaiceniem, a nie tylko pożywką dla głodnych wypadków widzów, jednak "Ktoś" skacze te hopy, więc trzeba się dostosować lub omijać, jedyne co Boli to drewniane hopy bez londa, bo po prostu szkoda roweru, ale reszta ?? Mi pasuje
pixo
Kontakt:

To ze nie jest dirtowa to juz powiedzial Bodzio, ktory wie dobrze jak wyglada i porządny dirt i myślenicka chopa.
www.mudserwis.com
Spaced
moderator
Kontakt:

SegatiV wybicie mogłoby byc dowolnie do góry jakby kat lądowania był dobrze z nim zgrany. Zobaczymy jak przyjedziemy.

BTW. pixo jakos wczesnie dzis treningi skonczone ;)
pixo
Kontakt:

Spaced ja dzis trenuje mozg do matury ;) jutro bede w myslonach dopiero :)
www.mudserwis.com
Spaced
moderator
Kontakt:

Pozazdrościć długich wakacji w tym roku ;)
JasiekKRK
Kontakt:

Post autor: JasiekKRK »

Witam , miałby ktoś może miejsce w samochodzie dla dwóch osób z rowerami??
Proszę o Priv.
Hajdas
Kontakt:

Post autor: Hajdas »

widze ze wiele osob bardzo wczesnie bierze sie za szukanie transportu...

JasiekKRK koczuj na PKS na dworcu z rana...
slazak
Kontakt:

Post autor: slazak »

spoko dzisiaj warunki suchutko może i za sucho, hopki super na sztywniaku można wszytko polecieć, i bardzo fajna kręta traska pozytywnie, 4uk też lata między drzewami:)
0gór
Kontakt:

Post autor: 0gór »

dzisiaj warunki boskie :) sie posmigalo --> ma ktos jakies fotki z dzisiaj ?
Czlenson
Kontakt:

Post autor: Czlenson »

Trasa konkretna :) wszedzie pyl i z godziny na godzine coraz wiecej kamieni i korzeni a dzis jezdzilo na oko moze ze 100 osob. Strach myslec co bedzie jutro. Dla mnie bomba :)
GBN CREW

http://www.pinkbike.com/u/czlenson/
ZuniKrk
Kontakt:

Post autor: ZuniKrk »

Teraz ja mam pytanie , wcześniej sie pytali i nie widzę odpowiedzi , jeśli Nie mam ukończonych 15 lat moge wziasc udział w zawodach ?
Freeride to nie cyrkowe sztuczki, to stan ducha!
Rafcio911turbo
Kontakt:

Post autor: Rafcio911turbo »

ZuniKrk tak,mozesz tylko potrzebna ci bedzie pisemna zgoda rodzica..
www.gravitypszczyna.republika.pl , http://rafcio.pinkbike.com/
Jozan
Kontakt:

Post autor: Jozan »

Pisemna zgoda rodziców musi być
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
ODPOWIEDZ