Witam wszystkich tak jak w temacie zamierzam kupic fulla. Zastanawiam sie nad kona stinky. Moze mi ktos doradzic czy sie oplaca? albo jakie jeszcze inne rame sa niezle.... dzieki
eloqba123 Na przyszłość takie informacje pisz w pierwszym poście i nazywaj tematy po ludzku bo tylko zamęt wprowadzasz i nie potrzebne nerwy. Jeśli nie będziesz się stosował do reguł to masz out.
I sprawdź szukajke bo podobne tematy już były.
Przy tej kwocie mozesz troszke poprzebierac w Big Hitach. Jesli nie przeszkadza Ci kolko na 24" to bierz roczniki 04-05 wtedy masz dodatkowo mnogosc regulacji, natomiast jesli nie to pozostaja Ci roczniki 06 wzwyz.
Kola chce miec napewno 26" slyszalem ze z fullami starszymi niz 2-3 lata(uzywanymi) nie ma co sie bawic. A co wlasnie o Stinky sadzicie bo mi sie jednak najbardziej podoba ze wszystkich fulli tylko niewiem jak z jazda jest.....
Marvil prawie zadna rama na rynku obecnie dostepna nie jest kiepska poza konstrukcjami znanymi z notorycznego pekania. Po prostu Stinky nie prezentuje soba nic ciekawego i jest mnóstwo lepszych ram.
Do dh w tej cenie to Big Hit (ten nowszy, nie na 24'' bo miał gorsza geo) albo Faith.
Dragonek92 lepiej transition. Niezaleznie od zawieszenia zawsze lepiej geometrie na pierwszym miejscu klasc bo jak ci niewygodnie na biku to nawet najlepsze zawieszenie nie pomoze.
Marvil, w tej kategorii i za te pieniądze jest mnóstwo lepszych, a mało gorszych = dla mnie jest kiepska. Pzdr.
Chaparalla w DH bym odpuścił, to stricte FR ramka.
Big Hity dla mnie nie wygladają zbyt uroczo Zmieniam rame na mniejszą i chciałbym zmienić przy okazji na fulla a jeżdze bardziej amatorsko niż zawodowo, wezcie to pod uwagę No i może Stinky jest nie najgorsza dla amatorów?
eloqba123 rama ma jezdzic nie wygladac. Stinky do DH od BH wypada duzo gorzej bo po prostu ma gorsza geometrie i gorsze zawieszenie. Podobnie od faitha, który z odwroconymi linkami ma mega agresywne kąty. Nic dziwnego, ze tyle ich bylo na zawodach w myslo. Stinkaczy znacznie mniej, a niby rama popularna.
wez pod uwage ze jak bedziesz sie chcial pobawic na juz ciekawych dropach czy gapach mozesz sie spodziewać w tym stinki pęknięcia.;] juz wiedziałem nie jedno pekniete stinki i mam swoja opinie o tej ramce.i glowki w tych ramach masz miekie. ja ci jej nie polecam.Spaced dobrze mowi w mysleniach stinkaczy praktycznie niebylo...jak bierzesz pod uwage skok to w stinki masz 180. w Bh juz 208 i inaczej ci to pracuje w zawieszeniu FSR.