Budowa pseudo - toru

'Milky
Kontakt:

Budowa pseudo - toru

Post autor: 'Milky »

Mieszkam w dużym mieście Wrocławiu i nie ma tutaj wielu miejsc, gdzie możnabyłoby sobie w spokoju pojeździć na rowerku, lecz mój kolega mieszka na obrzeżach i znaleźliśmy tam świetny lasek do takiej właśnie jazdy. Lecz nie ma tam żadnych hopek ani nic, tak więc (moje pytanie) Jak zbudować hopkę? Bo wiem, że nie powinna to być zwykła góreczka usypana z ziemi... Chodzi mi o wyprofilowanie jej itd. I jeszcze drugie pytanie jak zbudować stół? (Nie taki z drewna, tylko do dirtu :D) Z wyskokiem i lądowiskiem.

Hopka około 20 cm w najwyższym punkcie (Dopiero zaczynamy ^.-) I tak samo ze stołem.
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

'Milky pisze:Hopka około 20 cm w najwyższym punkcie
Ty sobie jaja robisz? Kopiec kreta już jest wyższy więc co tam chcesz profilować?
Poza tym chopy robi się pod siebie więc dowolność wasza.
No i wujcio google zawsze chętnie wam coś do uszka szepnie.
http://www.dh-zone.com/artykuly/budowa_toru_ds.php
http://forum.extreme.org.pl/index.php?a=topic&t=24
http://www.ttf.tczew.net.pl/forum/viewtopic.php?t=33
'Milky
Kontakt:

Uoah... sorry :D miało być 120 cm :D
street-fighter
Kontakt:

Post autor: street-fighter »

jedno i drugie najlepiej budowac pod siebie ciagle testujac :] ja tak robie przynajmniej u siebie i jak narazie dobrze na tym wychodze :)
To tylko moja skromna opinia. Prosze nie gryzc :]
eskimos28
Kontakt:

Post autor: eskimos28 »

A gdzie jeśli można wiedzieć? ;>.
To się najlepiej samemu robi pod siebie.
Vermin
Kontakt:

Post autor: Vermin »

Nie!! No proszę Cię 'Milky we Wrocławiu nie ma miejscówek???!!! Proszę Cię jak ja tam jeździłem chyba na 5-ciu... KILI??? Albo te kładki obok KILI??? albo jeszcze tam po drigiej stronie rzeczuni... nie wytłumacze Ci tak bo tam nie mieszkam ale znajadź jakiegoś ziomka co jeździ to on Ci wszystko pokaże, ja Ci moge powiedzieć dokładniej tylko gdzie kili... A jeśli chodzi o lasek to może i wiem o który Ci chodzi bo jeździłem tam nie pamiętam jak się nazywała miejscowość chyba coś od gruszki i było tam dużo takich samych domków. Wiem bo paru ziomali z Wrocka mówiło że znaleźlki fajny bardzo lasek do śmigania pod Miastem (WROC) chyba z 5 osób. W końcu pojechaliśmy tam ja wtedy byłem we Wrocku i okazało się że on jest zbyt płaski trza się rozpędzać z pedałów i to tak solidnie a jak chcecie budować tor we dwóch to się troche zmęczycie ;/ no nic ale mimo wszystko życze Ci powodzenia w budowie i jak chcesz żebym Ci wysłał gdzie Kili jest i jak dojechać pisz na PRV tam na pewno znajdziesz kogoś kto wam może pokazać reszte torów, wpadne znowu za pare dni.
Pozdr ;p
Vermin, Baca.
'Milky
Kontakt:

Na kili chodzę codziennie :D

To jest lasek w Mirkowie (Za koroną daleko) Nie wiem o jakie chodzi Ci kładki i nie wiem co jest za rzeczunią :D Dzisiaj pojadę tam na drugą stronę
Vermin
Kontakt:

Post autor: Vermin »

Spoko, musisz popytać jakiś spotkanych Bikerów bo ja to tak troche mało tamtejszy ;/ Ja mówiłem o lasku przy/w Pruszowicach (faktycznie coś z gruszką ;/ ale tak mam zawsze). Lol
Pozdr ;p
Vermin, Baca.
LimaK FR
Kontakt:

Post autor: LimaK FR »

Róbcie wszystko pod siebie i jak wam się podoba ;) Z kumplami mamy podobne miejsce ;)
misiek123
Kontakt:

Post autor: misiek123 »

A ja się dołączam, bo właśnie robię dirta z kumplami i za nic nie możemy go odpowiednio wyprofilować, wysokość to ok 1,6 m . Nie wiem co z tym zrobić. podwyższyć, czy jak? profil kończy się jakoś pod kątem 60 stopni, był już pion, ale słabo coś wybijało, więc sciąłem, ale i tak do bani. Proszę o rady.
ODPOWIEDZ