gdzie w gory??? :(
Siema! Mam pytanie,jezdze streeta po warszawie,nie ma co ukrywac ze zjazd to najlepsza dyscyplina rowerowa jaka istnieje.Chce na weekend wyjechac w gory z kolegami ,pozjezdzac i poczuc adrenaline predkosci :)
I teraz tak,gdzie mi polecacie pojechac?myslenice,szczyrk,zakopane?? czy moze jakies inne miejscowosci.
Chodzi mi przede wszystkim o to:
-wyciagi dla rowerzystow
-mam sztywniaka z 120mm przod,wiec trasy nie jakies super kamieniste,nie che zjezdzac trasa o kamieniach wielkosci telewizora :)
-ceny-mam malo kasy
I teraz tak,gdzie mi polecacie pojechac?myslenice,szczyrk,zakopane?? czy moze jakies inne miejscowosci.
Chodzi mi przede wszystkim o to:
-wyciagi dla rowerzystow
-mam sztywniaka z 120mm przod,wiec trasy nie jakies super kamieniste,nie che zjezdzac trasa o kamieniach wielkosci telewizora :)
-ceny-mam malo kasy
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
Szklarska - wyciag drogi jak ************ sa dwa odcinki i kazdy po 4 - 5 zeta nie pamietam. Ale chyba 4 bo cos mi swita ze placilem 8 za wjazd na gore wiec cena z kosmosu.Ja czasem jak sie upre to na kole na gore :-) lolobrygida ujdzie jakos :-) Trasa jest fajna. Na sztywniaku dasz rade spokojnie. Zreszta kazda mozna na sztywniaku zrobic tylko wolniej :-) Ja tam kiedys lecialem na gili 89mm i zyje ale przyznam ze to nie bylo to :-)
Wada jest drogi wyciag i to ze aby sie dostac na gore musisz sie wtulic w rower bo nie ma bo jak powiesic na wyciagu :-/ co jest moim zdaniem smieszne. Ale moze sie to zmienilo ... nie bylem w te wakacje. Zaleta jest tez to ze mozesz jada do Szlarsiej zachaczyc o Szczawno :-) bo to niedaleko w sumie.
Wada jest drogi wyciag i to ze aby sie dostac na gore musisz sie wtulic w rower bo nie ma bo jak powiesic na wyciagu :-/ co jest moim zdaniem smieszne. Ale moze sie to zmienilo ... nie bylem w te wakacje. Zaleta jest tez to ze mozesz jada do Szlarsiej zachaczyc o Szczawno :-) bo to niedaleko w sumie.
-
- Kontakt:
Szkalrską odradzam zdecydowanie. Chodź to moje rodzinne strony i nie powinienem tak pisać, ale prawda jest inna ...
trasa na Szrenicę - gówno, gówno, gówno ...
przygotowanie - żadne
wyciąg - tylko na pierwszą sekcje
na drugą - nie wpuszczą
KPN - Karkonowski Park Narodowy - po ostatnim festiwalu zkkręcił śrubę - i żaden Pan wyciągowy cię nie wpuści - I TYLE ...
poza tym Puchatek - czyli zjazd z I sekcji wyciągu jest zaorany bronami - przygotowują trasę do sezonu zimowego i wygląda jak pole z grządkami -
jedym słowem - ZAPOMNIJ
szkoda pruć taki kawał ...
wyciągi nieprzygotowane, trasy ? jakie trasy ?
wolna amerykanka
OGÓLNIE SZKLARSKA TO DNO ...
INNE TRASY - ZDECYDOWNIE POLECAM
PRZYRKE, LECZ PRAWDZIWE ...
trasa na Szrenicę - gówno, gówno, gówno ...
przygotowanie - żadne
wyciąg - tylko na pierwszą sekcje
na drugą - nie wpuszczą
KPN - Karkonowski Park Narodowy - po ostatnim festiwalu zkkręcił śrubę - i żaden Pan wyciągowy cię nie wpuści - I TYLE ...
poza tym Puchatek - czyli zjazd z I sekcji wyciągu jest zaorany bronami - przygotowują trasę do sezonu zimowego i wygląda jak pole z grządkami -
jedym słowem - ZAPOMNIJ
szkoda pruć taki kawał ...
wyciągi nieprzygotowane, trasy ? jakie trasy ?
wolna amerykanka
OGÓLNIE SZKLARSKA TO DNO ...
INNE TRASY - ZDECYDOWNIE POLECAM
PRZYRKE, LECZ PRAWDZIWE ...
Jak zaczynasz dopiero przygode ze zjazdem to polecam Wierchomle, miesjce niesamowicie przyjazne rowerzystom, 2 traski, tani wyciag i noclegi. Trasa niezbyt trudna ale mozna sie juz pobawic. Jakbys sie rozkrecil to mozecie podskoczyc do Krynicy- moim zdaniem najlepsza trasa DH w naszym kraju.Ale wymaga juz pewnych umiejetnosci.
ciamek
ciamek
A to tego nie wiedzialem, ze na 2 poziom juz nie wpuszczaja. Paranoja. On zachacza o PN moze 200 metrow. Jak sie zjedzie do schroniska to juz nie jest PN.
A patrzylem na stronie KPN'u i w regulaminie nie ma nic o zakazie wjazdu rowerow. Jednak Polska to dziwny kraj. Juz pisalem o Tatrzanskim parku i juz mi sie nie chce :-) Ale tam sa dziwni ludzie dopiero.
A patrzylem na stronie KPN'u i w regulaminie nie ma nic o zakazie wjazdu rowerow. Jednak Polska to dziwny kraj. Juz pisalem o Tatrzanskim parku i juz mi sie nie chce :-) Ale tam sa dziwni ludzie dopiero.
SZCZYRK. Idealne miejsce dla wszyskich. Kilkanaście jak nie kilkadziesiąd możliwości zjazdu z góry przy różnych szybkościach i podłożu. Od szybkich sutrówek (do 80 km/h) do kochanych telewizorków. Niedrogo. Nie jest daleko i za wachę dużo nie wychodzi. Jedyny minuś to, że o 17:00 wyciąg wyłączają. Ale jak się jest tam na 10:00 to można się wyjeździć do upadłego. Byłem wiele razy i szczerze polecam.
P.S.
Jak będziecie wieżdżać na gorną stację to przed samą stacją na szczycie popatrzcie na lewy zjazd nad wyciągiem (ciągle nie wyobrażam sobie zjechania tego) :)
P.S.
Jak będziecie wieżdżać na gorną stację to przed samą stacją na szczycie popatrzcie na lewy zjazd nad wyciągiem (ciągle nie wyobrażam sobie zjechania tego) :)
http://www.pajacyk.no-ip.pl
Siema .
e Woszczu ... o co chodzi z tym: "lewy zjazd nad wyciągiem"
bo nie jarze ....:|:| ...
bylem tam i niewidzialem zadnego zjazdu "nad" wyciagiem ...
chodzi ci o nartostrade oznaczona kolorem czarnym .. ?
ta co zaczyna sie przy wyciagu ... idzie kawalek prawie pod samym
wyciagiem .... a pozniej odbija w prawo(patrzac od gory) ? i pozniej tak mega stromo sie robi ?
nie czaje gdzie tam sie jedzie NAD wyciagiem .:|:|:|
pozdr.
e Woszczu ... o co chodzi z tym: "lewy zjazd nad wyciągiem"
bo nie jarze ....:|:| ...
bylem tam i niewidzialem zadnego zjazdu "nad" wyciagiem ...
chodzi ci o nartostrade oznaczona kolorem czarnym .. ?
ta co zaczyna sie przy wyciagu ... idzie kawalek prawie pod samym
wyciagiem .... a pozniej odbija w prawo(patrzac od gory) ? i pozniej tak mega stromo sie robi ?
nie czaje gdzie tam sie jedzie NAD wyciagiem .:|:|:|
pozdr.
-
- Kontakt:
Zdecydowanie polecam Myślenice, nie tylko dlatego że przyjazdne rowerzystom. Ale znajdziesz tam kilka tras na jednej górce. W sumie trudność można wybrać jaką chcesz.
A pracowici lokalni fani rowerowania ciągle coś budują, więc nie być w Myślanicach jest nie wybaczalnym błędem.
I jest z kim pogadać na dole, bo ciągle tam ktoś jeżdzi.
Polecam !!!
A pracowici lokalni fani rowerowania ciągle coś budują, więc nie być w Myślanicach jest nie wybaczalnym błędem.
I jest z kim pogadać na dole, bo ciągle tam ktoś jeżdzi.
Polecam !!!
fan - woszczowi chodzi o odcinek centralnie pod wyciągiem.
a nartostrada na skrzycznym jest mega, byliśmy tam z qmplami w któryś weekend, mgła - widoczność 10-15m, mokro, a ja z jednym qmplem zapuściliśmy się w dół tej nartostrady. Nie daliśmy rady zjechać, w pewnym momencie zaczęło się robić za stromo i nie dało się opanować przyspieszania. W końcu mnie i qmpla prawie w tym samym miejscu wyrzuciło z bików i fruuu, bum, bum, plask %&^$#. :)
a nartostrada na skrzycznym jest mega, byliśmy tam z qmplami w któryś weekend, mgła - widoczność 10-15m, mokro, a ja z jednym qmplem zapuściliśmy się w dół tej nartostrady. Nie daliśmy rady zjechać, w pewnym momencie zaczęło się robić za stromo i nie dało się opanować przyspieszania. W końcu mnie i qmpla prawie w tym samym miejscu wyrzuciło z bików i fruuu, bum, bum, plask %&^$#. :)
SZCZYRK, SZCZYRK I JESZCZE RAZ SZCZYRK!!! ;p Ze Skrzycznego jest tyle możliwości że aż głowa boli. Są i kamyczki, które cudownie latają jak po nich przejedziesz tak fest szybko, tylko trza uważać żeby się nie wyglebić, raz na szczęście wleciałem w krzaki a nie w kamienie;p, jak i w miarę równe szybkie odncinki. Wjazd na samą górę 8zł, 4zł na każdym odcinku a jest ich 2. Zawsze można się zgadać z miejscowymi i pożyczyć karty terminowe na kolejke, czytaj jeździsz ile chcesz za darmo ;p. Mam kumpla, który mieszka w Szczyrku i pożycza niekiedy od innego kumpla. Ze Skrzycznego do Jaworzyny idzie nieźle grzać, nawet na sztywniaku tak jak ja;p. Od Jaworzyny w dół jadą pod wyciągiem, trzeba już cosik umieć, ze względu na kamyczki, ale szybko też się da jechać. Kumpel jechał fest szybko jak mu tylni hampel poszedł oczywiście v-ka, a przedni mu chodzi, że nie gadać, a że ja jechałem przed nim to też musiałem puścić klamki i jazda na złąmanie karku ;p. A popatrzcie jak fajnie ludzie uciekają z drogi ;p;p W Szczyrku mnie można spotkać zawsze we wakacje, mam tam taki gówniany kamping gdzie przyjeżdżam na wakacje i tylko zjeżdżam. W tym roku byłem akurta przez cały lipiec. Może ktos mnie spotka za rok, ale teraz kiedyś bo jeszcze mam karty a są ważne do zimy.
no risk no fun
http://tiny.pl/5mc4
http://tiny.pl/5mc4
aha czyli widze ze polecacie szczyrk,myslenice,wierchomle.
z tych 3 miejsc bylem w szczyrku i wierchomli.Tyle ze na desce.Ale chyba wybiore szczyrk,bylem tam w zeszla zime,faktycznie duzo tras,spoko miasteczko,dobre zarcie :)
tylko z tego co pamietam to tam nie mozna sie dostac pociagiem.A nas to jedzzie 8 osob :/ wiec samochodem nie da rady.jak mam tam dotrzec?
z tych 3 miejsc bylem w szczyrku i wierchomli.Tyle ze na desce.Ale chyba wybiore szczyrk,bylem tam w zeszla zime,faktycznie duzo tras,spoko miasteczko,dobre zarcie :)
tylko z tego co pamietam to tam nie mozna sie dostac pociagiem.A nas to jedzzie 8 osob :/ wiec samochodem nie da rady.jak mam tam dotrzec?
Z Wawy do Szczyrku nie da pociagiem bezposrednio ale mozna do Bielsko Biełej pociagiem i dalej albo pks'em jak sie dogadasz z kierowca a w 8 osob moze byc problem :-) Albo jakims busem wiekszym. Albo na kole :-)
Mozna tez z Wawy do Zywca ale tam pociag kursuje bezposrednio tylko raz dziennie o 20.50 i jestes na miejscu dopiero o 1.21 wiec albo na kole w srodku nocy albo czekac do rana i moze sie uda do pks'u wepchnac :-) Ale to jest gorsze rozwiazanie.
Do Bielska pociagi sa kilka razy dziennie ale najlepszy jest o 6.30 bo jedzie 3.44 i jest na miejscu o 10.14 i potem z Bielska do szczyrku :-)
Jest tez taka dobra opcja wjechac kolejka linowa na syndzielnie i z syndzielni do Szczyrku na 2 strone gory. Syndzielnia to mniej wiecej polowa drogi z Bielska do Szczyrku. Ja tak nie lecialem nigdy od razu mowie. Ale tak looknalem na mape i mi taki pomysl przyszedl do glowy. Jesli ta opcja by wypalila to super. Bo z wawy lecisz tylko 3.44 wiec w sumie malo a potem juz fajna jazda :-) bo kolejka w gore i na kole w jedynym slusznym kierunku :-)
Jakbyscie sie zdecydowali na taka droge to potem napisz mi wiadomosc jak bylo :-)
Powodzenia
Mozna tez z Wawy do Zywca ale tam pociag kursuje bezposrednio tylko raz dziennie o 20.50 i jestes na miejscu dopiero o 1.21 wiec albo na kole w srodku nocy albo czekac do rana i moze sie uda do pks'u wepchnac :-) Ale to jest gorsze rozwiazanie.
Do Bielska pociagi sa kilka razy dziennie ale najlepszy jest o 6.30 bo jedzie 3.44 i jest na miejscu o 10.14 i potem z Bielska do szczyrku :-)
Jest tez taka dobra opcja wjechac kolejka linowa na syndzielnie i z syndzielni do Szczyrku na 2 strone gory. Syndzielnia to mniej wiecej polowa drogi z Bielska do Szczyrku. Ja tak nie lecialem nigdy od razu mowie. Ale tak looknalem na mape i mi taki pomysl przyszedl do glowy. Jesli ta opcja by wypalila to super. Bo z wawy lecisz tylko 3.44 wiec w sumie malo a potem juz fajna jazda :-) bo kolejka w gore i na kole w jedynym slusznym kierunku :-)
Jakbyscie sie zdecydowali na taka droge to potem napisz mi wiadomosc jak bylo :-)
Powodzenia
Aha i tu masz jeszcze o tej kolejce na Syndzielnie http://www1.bielsko.com.pl/index.php3?t ... olej/index .
Zeby nie bylo ze sie nie da wjechac :-)
Zeby nie bylo ze sie nie da wjechac :-)
aha ,czyli zaraz.Jade do z wawy do Bielsko Bialej.Wysiadam na peronie i mam 12 kilometrow do szczyrku??hmm to nie daleko,a jak jade na weekend to bagaz na plecy :/
no albo podazac sladem Adamsa :) ale to musze sie lepiej zaglebic zeby sie nie okazalo ze jestem z rowerem niewiem gdzie i niewiem co mam robic :D
13 wrzesnia mam obrone mgr i po obronie che wyjechac albo 17 albo 24 wrzesnia
no albo podazac sladem Adamsa :) ale to musze sie lepiej zaglebic zeby sie nie okazalo ze jestem z rowerem niewiem gdzie i niewiem co mam robic :D
13 wrzesnia mam obrone mgr i po obronie che wyjechac albo 17 albo 24 wrzesnia