Napinanie łańcucha - problem
-
- Kontakt:
Napinanie łańcucha - problem
witam! moze ten problem jest banalny ale nie wiem jak napiąc koło z tyłu w rowerze. mam rame z poziomymi hakami i piaste na śruby i jak sobie ustawie koło to i tak łancuch jest zle napięty.
PS. nie mam tych napinaczy na haki
PS. nie mam tych napinaczy na haki
-
- Kontakt:
Weż dwóch kumpli - jeden niech złapie za kierę i cięgnie do siebie, drugi za tylne koło i tak samo - do siebie (tylko mocno!), a ty wtedy dokręć nakrętki na osi piasty (rób to równomiernie - z obu stron jednocześnie, aby się koło nie przekrzywiło w którąś stronę). Na chwilę powinno wystarczyć... A tak serio, to weź kup sobie napinacze jak tylko będziesz mógł.
Ale po co napinacze. Zbędna waga i psują wygląd roweru a i tak niepotrzebne. Przecież można dobrze i bez napinacza naciągnąć koło, ba! nawet bez kolegów się da, bo ja to robię sam 
Kładziesz rower do góry nogami. Ciągniesz za koło jedna ręką a druga dokręcasz, kolanami możesz przytrzymać koło żeby prosto siedziało w ramie. Jak ci nie wychodzi poproś o pomoc kogokolwiek kto się napatoczy.
BTW. Ta słoneczna pogoda chyba źle wpływa na stan intelektualny użytkowników

Kładziesz rower do góry nogami. Ciągniesz za koło jedna ręką a druga dokręcasz, kolanami możesz przytrzymać koło żeby prosto siedziało w ramie. Jak ci nie wychodzi poproś o pomoc kogokolwiek kto się napatoczy.
BTW. Ta słoneczna pogoda chyba źle wpływa na stan intelektualny użytkowników