Problem z internetem

maxxis
Kontakt:

Problem z internetem

Post autor: maxxis »

Witam dotychczas miałem internet w UPC chello 512 kb/s , zmieniłem na 2 mb/s w osiedlowej sieci .Na kompie wszystko ładnie hula ale jak chcę podłonczyć internet do konsoli to nie da rady próbowałem bezpośrednio kablem ethernet do xboxa i nic nie wykrywa na konsoli .Próbowałem przez router ale też nic ( router to netgearRP614v4 złamała mi się płytka do niego może jeśli bym go jakoś z konfigurował to może by działało co o tym myślicie może jest ktoś kto sie zna na tym i mi pomoże ?? :cry:
street-fighter
Kontakt:

Post autor: street-fighter »

moze poprostu karta sieciowa jest u uslugodawcy zarejestrowana? ja tak mialem ale przyz zalatwieniu tego z uslugodawca i odpowiednim konfigu routera moge juz podpinac ile chce xD
inna opcja to moze masz cos zle skonfigurowane
To tylko moja skromna opinia. Prosze nie gryzc :]
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

maxxis pisze:ale jak chcę podłonczyć internet do konsoli to nie da rady
no niedziwne że ta czynność jest niewykonalna, ponieważ ja np. nie znam takiej czynności - odsyłam do słownika j.polskiego :)

a co do samego internetu to prawdopodobnie w UPC jest jak w Aster że internet jest przypisany pod dany mac adres karty sieciowej i jak podłączasz(nie podłonczasz) to UPC widzi inną sieciówkę i stąd ten brak netu?

Spróbuj z tymi sterownikami od routera bo wtedy UPC będzie widziało mac adres routera i to co za routerem do niego podłączysz nie będzie miało znaczenia :)
maxxis
Kontakt:

UPC to ja miałem i bez problemu mogłem podłączyć internet do konsoli i do kompa czy to kablem bezpośrednio czy to przez router , teraz nie mogę bo obecnie posiadam sieć osiedlową .
eryk_kartman
Kontakt:

Post autor: eryk_kartman »

zadzwon do providera i spytaj sie czy przez przypadek nie zarejestrowal tylko jednego twojego MAC adresu, consola ma inny niz pc i moze byc blokowany na switchu,
zadzwon i popros zeby ci drugi zarejestrowali
http://eryk2kartman.posadzdrzewo.pl
maxxis
Kontakt:

ok mam nadzieję że będzie się to dało zrobić , dzięki wszystkim za odpowiedź.
ODPOWIEDZ