Co to jest gwiazdka w widelcu?
Co to jest gwiazdka w widelcu?
Czesc wszystkim mam pytanko, moze troche glupie, ale chcialbym sie tego dowiedziec, atuz co to jest gwiazdka w widelcu? Moze ktos mi udzielic na to pytanie odpowiedzi. Z gory dziekuje. Pozdro
-
- Lokalizacja: Allenstein - Tak Sie Nazywal Olsztyn Za Czasow Prusow...
- Kontakt:
cudowny patent z AMOEBY??
chyba snisz, jak o krainie eldorado...
rura jest w srodku karbowana ( czy jakos tak ) zeby ta gwiazdka sie mogla przyczebic swoimi blaszkami do wewnatrz sciany rury sterowej.
a jaki masz amor ??? tzn nazwa i rozmiar rury
chyba snisz, jak o krainie eldorado...
rura jest w srodku karbowana ( czy jakos tak ) zeby ta gwiazdka sie mogla przyczebic swoimi blaszkami do wewnatrz sciany rury sterowej.
a jaki masz amor ??? tzn nazwa i rozmiar rury
Co Tak Tanio?
Tak Może Być Tylko U KRABOLa
www.netbike.pl
Tak Może Być Tylko U KRABOLa
www.netbike.pl
gwiazdka zwana rowniez szyszka sa to w sumie dwie blaszki wycieta na ksztalt gwiazdek i wygiete w jedna strone polaczone tulljea w ktora da sie wkrecic srobe.
Calosc wciska/wbijaj sie do rury sterowej (sztycy od amora?) i jest to tam poto zeby mozna bylo poprawnie skrecic stery a-head, sama gwiazdka to jakies 5zl :)
A rury nie sa karbowane, przynajmniej, nie marcocha, dnm'a, rockshox'a, ani rst, ani ballistica, blaszka est po to wygieta i po to taka ostra po bokach zeby sie tam sama zaparla. Wyciagniecie ta sama strona bez zniszczenia tej gwiazdki jest praktycznie niemozliwe, wiec albo to rozwalamy, albo wybijamy dolem.
coś takiego : http://cyklotur.com.pl/go/_search/index ... s=gwiazdka
Calosc wciska/wbijaj sie do rury sterowej (sztycy od amora?) i jest to tam poto zeby mozna bylo poprawnie skrecic stery a-head, sama gwiazdka to jakies 5zl :)
A rury nie sa karbowane, przynajmniej, nie marcocha, dnm'a, rockshox'a, ani rst, ani ballistica, blaszka est po to wygieta i po to taka ostra po bokach zeby sie tam sama zaparla. Wyciagniecie ta sama strona bez zniszczenia tej gwiazdki jest praktycznie niemozliwe, wiec albo to rozwalamy, albo wybijamy dolem.
coś takiego : http://cyklotur.com.pl/go/_search/index ... s=gwiazdka
no bo ludzie mi coś tam o rurach krbowanych coś mówią!! ja w życiu niczego takiego nie wiedziałem :/ a i wracam do pytania o wynalazek AMOEBY gdzie??wynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBYwynalazek AMOEBY
o ile wiem, to rura wcale nie jest karbowana(może masz jakiegośspecyficznego amora) gwiazdka trzyma siędlatego, że część, która styka się z rurąjest lekko tak jakby podostrzona, a ramiona są zgięte tylko tyle, że gdy kontrujemy stery, w gwiazdce te ramiona poprzez to naostrzenie "łapie za rurę", a ramiona tak jakby się rozprostowują, dociskając bardziej krawędzie dościanki rury.
trudno to opisać, trzeba pomyśleć chwilę i to sobie wyobrazić...
a patent amoeby jest drogi. najlepsza jest klasyczna gwiazdka, ale jeżeli ci zależy, to lepiej spraw sobie długą śrubę jakąś nakrętkę i podkładkę i będzie działać
trudno to opisać, trzeba pomyśleć chwilę i to sobie wyobrazić...
a patent amoeby jest drogi. najlepsza jest klasyczna gwiazdka, ale jeżeli ci zależy, to lepiej spraw sobie długą śrubę jakąś nakrętkę i podkładkę i będzie działać
a czy chociaż przez chwile patrzyłeś dobrze na rower? pewne sprawy ( jak np wiedzieć, na czym trzyma sie kiera!) sa raczej ważne- dla mnie osobiście priorytetem jest poznac sprzęt- wtedy jak coś ci sie spieprzy to nie pytasz sie wszystkich dookoła co jest co- rozkręć niektóre cześci w rowerze, popatrz co jest co. I życie będzie łatwiejsze- a jestem wkurzony tym co sie dzieje z tym forum- moglibyscie sie bardziej cenzuralnie wyrażać- w końcu jesteś my jednym z najbardziej znanych żródeł wiedzy o tym sporcie;)