Ramy Transition Trial-or-park...

rowerzysta
Kontakt:

Ramy Transition Trial-or-park...

Post autor: rowerzysta »

Siemka,
Składam nowy rower na ramie Transition Trial or park, lecz nie mogę znaleźć tej ramy w kolorze " baby blue ". Rama okropnie mi się podoba. Ma świetną geometrie, wytrzymała. Same plusy :) Niestety Polski dystrybutor firmy transition chyba nie posiada ramy niebiesko-białej ( niebieska rama, białe napisy ) Na różnych stronach były kolory ram ale z innym kolorem napisu. Czy ktoś wie czy kolesie przysyłają ci czysta rame tylko pomalowana i dają arkusz naklejek o różnych kolorach ?? Najlepsze kolory do nowego roweru to : rama zielona z białym napisem lub rama niebieska także z białym napisem. Znalazłem kolor ramy która mnie interesuje ale za granicą :/ Czyli dodatkowe wydatki na transport. Sama rama już trochę kosztuje a co dopiero + import :/ Proszę o pomoc w tej sprawie :/ Jakby ktoś miał namiary na taka ramkę to proszę o kontakt. (GG:12825612)

Dodaje link do strony gdzie znalazłem interesującą mnie ramę :
http://rbikes.com/itemdetails.cfm?id=11543
http://karpixbiker.pinkbike.com/
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Tak c ciekawości zapytam dystrybutorem nadal jest Bunnyhop? Bo dawno o nich nie słyszałem a i strona czyta nie działa.
Z tego co wiem na tej ramie jeżdżą dwie osoby w Pl, Bocian i OrganLoboz więc możesz z nimi pogadać jak to wygląda albo dystrybutora się pytaj.
Albo może coś Polskiego i Majesty weźmiesz. Stery zintegrowane, zacisk też, mufa też na Spanisha, a tył nawet krótszy i lżejsza jest.
rowerzysta
Kontakt:

Właśnie myślałem na Majesty. Teraz mam Bitcha i dużo ze mną przeszedł nie mam mu nic do zarzucenia. Rama Transition to zawsze było moje marzenie :P Nie musi być oczywiście Transition ( ale to takie dziecięce marzenia ). Majesty też jest fajną ramką. Może jakiś Suburban ale nie znam się dokładnie na tych ramach. Musiałby mi ktoś, kto zna się na tych sprawach lub sam ma jakaś z takich ramek doradzić. Rama dosłownie do wszystkiego :P Ale przewaga dirt/street. Cenowo Majesty i Transition są zbliżone.

PS. Tak Bunnyhop dalej jest dystrybutorem ram Transition, lecz teraz strona ulega lekkim zmianom dlatego jest nie dostępna :)
Bombell
Kontakt:

Powiedz jeszcze czy masz sztywniaka czy amora a jeśli amora to ile mm?
Na Bitchu 06 sam kiedyś jeździłem, teraz mam a w zasadzie miałem Suba 08 :) Z wiadomych przyczyn idzie na gwarę ale pomijając ten felerny fakt coś o jego geo.
Co mi w nim przeszkadzało? Zdecydowanie długa górna rura przez 57,8m to zdecydowanie dość długo. W Modelu 09 ją skrócili i dobrze :) Tylni trójkąt też został trochę skrócony co mnie cieszy. Trochę wyczyścili wygląd przez wewnętrzny guset no i oczywiście poprawili to felerne łączenie tylnego trójkąta z górną rura.
No i to by było tyle teorii.
Mam nadzieję, że 09 szybko z gwary przyjdzie ;D
gonzales_666
Kontakt:

Post autor: gonzales_666 »

co do koloru napisu to o ile sie nie myle to z rama transition dostajesz pliczek naklejek w roznych kolorach i sam je sobie naklejasz
rowerzysta
Kontakt:

Bombell Obecnie mój Bitch ma amor. Chcę go zrobić tylko i wyłącznie na street wrąbać koła 24, wysoką kiere no i sztywniaka :) I zlożyć drugi rower taki do wszystkiego :) Bitch jest super fajnie się mi lata i szybko sklejam triki :P 360 po na drugi dzien katowania skleiłem i teraz już praktycznie za każdą próbą :) Dodam link do foty bitcha :
http://www.pinkbike.com/photo/3383805/ ( niestety RST :/ wcześniej miałem duro ale pękło :P )

gonzales_666 Też mi się tak właśnie wydawało bo kiedyś widziałem zdjecie takich naklejek jak sa na ramie. A po tym jak widzaięłm te różne kolorystyczne zmiany to na pewno to jakoś inaczej jest :P Pozdro

A to jakie polecacie dobre ramki rowerowe :P Kolorystycznie najlepiej niebiesko-biała lub zielono-biała lub całe niebieskie, zielone albo połowa inna połowa inna. Pytanie tutaj kieruje dla posiadaczy lub ludzi którzy znają się na dobrych ramach dirt/street.

Mam lepszy pomysł :)
Opisze jakie chce mieć kolorystyczne części a wy mi doradzicie kolor ramy :)
kiera biała z zielonym napisem
mostek czerwony
koła : obręcze białe z zielonym napisem ( spank stiffy ), piasty czerwone, szprychy i nyple czarne
amor biały
klamka hamulcowa czarna
stery czarne
korba biała
zębatka czerwona
pedały czerwone
łańcuch chrom
siodełko białe
zacisk od hamulca ( tarczowy 180mm ) kolor czerwony
napinacze na poziomy hak czerwone
jeszcze pancerz biały
gripy zielone
opony czarne

Według mnie to albo niebieska rama albo zielona :) Doradźcie proszę :]
Tom@s
Kontakt:

Post autor: Tom@s »

rowerzysta, a nie prościej zapytać o to samo dystrybutora Transition??
Transition ma to do siebie, że zmienia coś w modelach średnio co pół roku, więc ciężko jest nadążyć za zmianami. Z tego co pamiętam, to w aktualnej ofercie nie ma w ogóle koloru niebieskiego, a jeśli chodzi o naklejki, to zawsze możesz zamówić sobie cały "decal kit" ;)
43RIDE magazyn rowerowy
Bombell
Kontakt:

To ja bym na odwrót zrobił. Bitcha zrobić na allround bo model 08 właśnie do tego jest. Ze sztywniakiem i 24" będzie trochę kupsko. Tylek mega długi i geo ze sztywniakiem kiepskie. A do streetu złożyłbym coś na Capitalu + sztywniak i 24. Moim zdaniem o wiele lepsza opcja jak chcesz mieć 2 dobre rowery.
rowerzysta
Kontakt:

Tom@s Noo naklejki Transition daje za darmo tylko te takei dość spore na samochód to już jest jakaś cena. Właśnie wiem że zmienia z roku 2008 jest ta ramka niebieska chyba :P A w tym roku nigdzie jej juz nie ma chyba ze kupić zwykłą rame nie malowana i samemu oddać do malowania jaki kolor się chce wtedy będzie :P

Bombell Ja ogólnie wysoki nie jestem w ogóle jeszcze młody jestem :P Więc dla mnie na street byłby najlepszy bmx chyba :P Bo krutkie to to takie ale wole MTB. Noo Albo sprzedać tego Bitcha i lekki wkład finansowy i kupić jakis rowerek do streetu typu ns holy :D
ODPOWIEDZ