pilna sprawa !! lek NEOMYCINUM !!

Hajdas
Kontakt:

pilna sprawa !! lek NEOMYCINUM !!

Post autor: Hajdas »

witam
dzis lekaz kazal mi zakupic wymieniony wyzej lek, psknąłem na rane i teraz po około 20 minutach strasznie spuchło ! niewiem czy tak powinno być czy co ale jestem zaniepokojony czy ktoś może korzystał z tego i wie czy tak powinno być ?

Obrazek
KaczorAC1
Kontakt:

Post autor: KaczorAC1 »

A ulotkę Pan masz ? Umiesz Pan czytać ? No to czytaj :)
Gawith
Kontakt:

Post autor: Gawith »

Może i ktoś korzystał, jemu się nic nie działo. Lepiej idź do lekarza bo może się okazać że masz uczulenie na jakąś substancje która wchodzi w skład leku. W sumie kiedyś używałem czegoś podobnego bo rana mi się goić nie chciała (nie pamiętam nazwy ale opakowanie podobne). Mi nic niby się nie działo, może troszkę napuchło. Ale skoro u Ciebie tak strasznie lepiej zgłoś się do lekarza. Trochę poczekasz w kolejce ale będziesz pewny. pozdr.

KaczorAC1 na ulotce nie koniecznie musi się znajdować czy skutkiem ubocznym jest opuchlizna czy nie. Myślę że zanim umieścił temat na DH-Z przeczytał ulotkę i to nie raz :] Skoro pyta na forum tzn. że nie wie co się dzieje. Pozdr.
KaczorAC1
Kontakt:

Ok panowie.

WSKAZANIA

Ropne choroby skóry, zwłaszcza wywołane przez gronkowce (np. czyraczność, liszajec), ropne powikłania alergicznych chorób skóry, zakażone niewielkie oparzenia i odmrożenia.

MOŻLIWE SKUTKI UBOCZNE

Kontaktowe zapalenie skóry, skórne reakcje uczuleniowe. Stosowany długotrwale na duże powierzchnie uszkodzonej skóry i otwarte rany może mieć toksyczne działanie na narząd słuchu.

POINFORMUJ LEKARZA

Gdy masz nadwrażliwość na neomycynę.
Gdy stosujesz inne antybiotyki aminoglikozydowe, kwas etakrynowy, wankomycynę lub kolistynę.
Jeśli jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży, a także gdy karmisz piersią. Leku nie stosuje się w ciąży i okresie karmienia piersią.
clinica
Kontakt:

Post autor: clinica »

Puchnięcie, zaczerwienienie i swędzenie jest skutkiem ubocznym na kontaktowe uczulenia na neomycynę.
Noldorek
Kontakt:

Post autor: Noldorek »

KaczorAC1 google w 3 sek...też chciałem to dać :P
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6438250
Wszystko na sprzedaż
Hajdas
Kontakt:

Puchnięcie, zaczerwienienie i swędzenie jest skutkiem ubocznym na kontaktowe uczulenia na neomycynę.
tego np na ulotce nie było.. a po prostu jestem tak załamany przez to kolano że nawet o google zapomniałem..
KaczorAC1
Kontakt:

Nie ma za co. :)
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Zależy jak bardzo Ci to spuchło. Jak miałem odczulanie to lekarz mówił, że opuchlizną poniżej 30cm nie ma się co przejmować ;) Myślę, że możesz przeczakać i powinna zejść za jakiś czas.
Hajdas
Kontakt:

Xxsin pisze:30cm
? :shock:
dragon44
Kontakt:

Post autor: dragon44 »

Idź rano do lekarza/szpitala/na przychodnie, gdziekolwiek gdzie jest jakiś lekarz, zawsze coś doradzi odnośnie leku, bo teraz to i tak po ptakach, co my Ci możemy pomóc. Możesz jeszcze popytać na jakiś forach farmaceutycznych (?).
gg: 701107
Hajdas
Kontakt:

jutro chyba zadzwonie do producenta i tak będzie najlepiej..
bankieries
Kontakt:

Post autor: bankieries »

Ja używam i mi nic nie puchnie.
Lek jest dobry, bo jak mam coś porządnie rozcięte to szybciej sie goi.
Możliwe, że opuchlizna nie wynika z popsikania lekiem.
Jak się ostatnio wywaliłem to mi opuchlizna rosła przez 3dni.
Potem dopiero zaczęło się coś pomniejszać ale nie znacznie.
Poza tym kolano miałem trzy razy większe niż zdrowe.
Myślę, że jakos ci przejdzie. Obserwuj co się będzie działo przez najbliższe dni.
Jak opuchlizna nie przestanie rosnąć to tak czy inaczej musisz udać się do lekarza.
Hajdas
Kontakt:

w tym momencie tak spuchło że po prostu tam gdzie się już trochę zagoiło po zszyciu teraz zaczęło pękać.. jutro chyba do szpitala sie przejde za bardzo sie boje o kolano..
eryk_kartman
Kontakt:

Post autor: eryk_kartman »

wez sobie wypij wapno - takie rozpuszczalne i to ze 2 - jak to objaw alergiczny to powinno pomoc, mozesz tez sprobowac jakis lek alergiczny,
a co do kolana to lepiej uwazaj na nie i sobie odpusc narazie,
kiedys jak bylem maly to poslizgolem si enalodzi i tak upadlem na kolano ze wbily mi sie kamienie do nogi, wszystko bylo widac, sciegna, rzepke itp,
sciagneli mi szwy itp ale strup ciagle byl, no i poszedlem grac w pilke - ktos mi podlozyl noge - to samo loano po raz drugi i prawie grozila mi operacja - na szczescie jej nie mialem - teraz ciagle czuje to kolano, czasami tak jakby mi sie blokuje - ale jak to zawsze bywa - madry polak po szkodzie :)
http://eryk2kartman.posadzdrzewo.pl
viejo
Kontakt:

Post autor: viejo »

MAGIK_KRK_PL stary nie zalamuj mnie. Ulotke sie czyta PRZED ZASTOSOWANIEM! Tam sa naprawde wazne informacje.

Najprawdopodobniej masz zwykle uczulenie na neomycyne, dosyc czeste ale niegrozne. Jest to silny alergen i z wieloma innymi lekami wchodzi w reakcje.
Po prostu nie uzywaj wiecej, jak do jutra nie przejdzie to mozesz skoczyc do lekarza na wszelki wypadek. Wapno nie zaszkodzi, ale raczej nie pomoże :)

I zapamietaj na przyszlosc, zeby sprawdzac leki czy nie ma tam neomycyny i pytac lekarzy, bo jestes zapewne uczulony.
Hajdas
Kontakt:

viejo czytałem przed zastosowaniem...
dragon44
Kontakt:

Post autor: dragon44 »

viejo a skąd mógł wiedzieć że ma uczulenie na to no.. neomonoceyne, czy jak to tam, Ty wiesz czy masz? Po za tym to w sumie nawet nie wiadomo czy to uczulenie... MAGIK_KRK_PL napisz co lekarz powiedział
gg: 701107
Fujibiker
Kontakt:

Post autor: Fujibiker »

Idź do tego lekarza, który ci to przepisał...
http://www.team.hadronsport.com/
ODPOWIEDZ