Sign DS - co dalej
Sign DS - co dalej
Siema!
Jakiś czas temu postanowiłem, że kupię rower. Mój ojciec stwierdził, że albo nowy, albo wcale, więc kupiłem Signa DS'a 2007. Fakt, że zepsuła mi się Gila, ale nie o tym chcę napisać. Otóż niedawno naszła mnie ochota, aby trochę go odchudzić tj. pozdejmować niepotrzebne rzeczy i zrobić singla. Tu jest właśnie problem. Rower ma pionowe haki. Oprócz tego zauważyłem, że mam scentrowane obie ZĘBATKI na korbie. Potrzebuję wsparcie doświadczonych, czy warto inwestować w ten rower, i ewentualnie później wymienić ramkę na coś mniejszego(pussy/bitch). W najbliższych planach byłoby zmiana hampla na tarczówkę i przeróbka na singla. Aha jeżeli to wam mogłoby pomóc to mam rozmiar 17 cali i jeżdżę w dirt/street
Jakiś czas temu postanowiłem, że kupię rower. Mój ojciec stwierdził, że albo nowy, albo wcale, więc kupiłem Signa DS'a 2007. Fakt, że zepsuła mi się Gila, ale nie o tym chcę napisać. Otóż niedawno naszła mnie ochota, aby trochę go odchudzić tj. pozdejmować niepotrzebne rzeczy i zrobić singla. Tu jest właśnie problem. Rower ma pionowe haki. Oprócz tego zauważyłem, że mam scentrowane obie ZĘBATKI na korbie. Potrzebuję wsparcie doświadczonych, czy warto inwestować w ten rower, i ewentualnie później wymienić ramkę na coś mniejszego(pussy/bitch). W najbliższych planach byłoby zmiana hampla na tarczówkę i przeróbka na singla. Aha jeżeli to wam mogłoby pomóc to mam rozmiar 17 cali i jeżdżę w dirt/street
-
- Kontakt:
Co do RST to teraz mam już Launcha więc jakoś to idzie i da się wytrzymać, a nie mam zamiaru go wymieniać przynajmniej narazie. W późniejszym czasie pomyślę coś nad jakim DJ, ale to nie teraz. Co do hampla to raczej jestem nastawiony na kupno OctaneOne'a bo jest tani i dobry. Koła mam 26 cali i dobrze mi się jeździ, nie chcę ich przynajmniej narazie zmieniać na 24. Proszę odpowiedzcie mi tylko, czy warto w niego cosik inwestować czy lepiej spróbować go sprzedać i dołożyć trochę do jakiejś używanej puśki czy bitcha
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Czyli kurna jednak to nie będzie dobry pomysł z próbowaniem wyjścia nim na ludzi? Myślałem nad zrobieniem z niego singla a np za rok albo jeszcze na tych wakacjach zmianą ramki na puśkę. Co do sprzedawania go to tez jest trochę ryzykowne, bo może być tak, że nie dostanę w moich możliwościach finansowych nic ciekawego i zostanę na długi czas bez roweru. Proszę niech się ktoś jeszcze wypowie, czy podziela myśl blackdemona
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Jak chcesz jeździć cały czas to modyfikuj to co masz.
Spokojnie. Ja tak robiłem i z Gianta Rincon Disc powstał rower FR.
Ściąg blaty i spróbuj młotkiem wyprostować. A jak nie to kup nowy.I jeden bo taki ci potrzeby do single speeda. Do tylu reduktor na SS na bębenek i gotowe.
Octane One bym odpuścił na rzecz BB5.

Ściąg blaty i spróbuj młotkiem wyprostować. A jak nie to kup nowy.I jeden bo taki ci potrzeby do single speeda. Do tylu reduktor na SS na bębenek i gotowe.

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10861186
ciekawe ja w swoim pierwszym fullu (czyt. sign FR) tez mialem w hussefelcie centre na obu zembatkach,ale olalem to bo nie przeszkadzalo, a teraz gdy mam singla to okazalo sie ze ta korba jest, byla pogieta, tzn teraz przy jednym obrocie mam mega napiety lańcuch a przy polowie drugiego obrotu jest luzny, wiec zastanow sie nad tym singlem...
-
- Kontakt:
ale ja mowie o ogolnym dziwnym zjawisku jakie pojawia sie w rowerach krossa a konkretnie w singach ktore maja hussefelta, te rowery maja krzywe korby i jest to dziwne, na poczatku myslalem ze to w serwisie mi taki numer zrobili, ale jak juz mowilem w niczym mi to nie przeszkadzalo, tylko w singlu jest problem...
Ja chce z niego zrobić singla z hamplem tylko z tyłu. Co do tej korby, to spróbuję ja naprostować, musiał kupić nową tylko mam dylemat, bo Hussefelt jest ze aluminium/stali i chyba właśnie zębatki są stalowe, ale nie mam pewności. W każdym bądź razie problem będzie polegał na tym, co kupić do streetu, bo zastanawiam się nad Dartmoor Vertical. Co do hampla to chyba wezmę jednak BB5 bo łatwiej o oryginalne części zamienne i cena podobna.
Co do korby to może masz krzywy pająk albo jedno ramie pająka. Może gdzieś uderzyłeś czy coś.
Co do Verticala to bardzo lekka korba więc super wytrzymałości za tą cenę się bym nie spodziewał. I jak Dirt/street ma być to szukałbym czegoś trzy częściowego BMX.
A co do hamulca to niektórzy wolą nawet bez :P
Co do Verticala to bardzo lekka korba więc super wytrzymałości za tą cenę się bym nie spodziewał. I jak Dirt/street ma być to szukałbym czegoś trzy częściowego BMX.
A co do hamulca to niektórzy wolą nawet bez :P