Lusrzanka do 5tys? Nikon D90?

KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

Creed zależy czy chce nówke koniecznie czy może używkę bo jak może być używany to może niech poszuka w bdb. stanie jakiegoś Nikona D200 albo Canona 40D (w okolicach 2k spokojnie kupić powinien) i zostanie mu 3k na szkło itp.. :)

Tokina 12-24 F4 do wnętrz nie jest złym wyborem do tego zostało by mu ok 1000zł spokojnie starczy żeby poszukać w dobrej cenie 2 lampy NIKON SB24 i do tego jakieś tanie chińskie radyjka(ewentualnie może jeszcze jakieś parasolki i statywy ale to już grosze)

Steel2 pisze:A co do Tokiny to kolega Da__FreaK dobrze mówi. Wnętrza nie są takie proste do robienia porządnych zdjęć i f4 to nie najlepszy wybór.
daj mi tą Tokinę F4 i jakiegoś D80/90 albo D200 i jakieś ładne wnętrze to Ci walne fotkę wnętrza i zmienisz zdanie :)
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

Steel2 pisze:Sugeruję wziąć do ręki i spróbować strzelić kilka przypadkowych fotek ( nie ważne co na nich będzie ), chodzi tylko o to czy ergonomia Ci podejdzie
dokładnie, mi i mojej Pani fotograf np nikon nie pasuje aż tak jak canon z serii xxD i xD
podnietek pisze:co do aparatu to D90 nie bedzie zlym wyborem. Jak kolego woli plastik to moze brac 450D
d90 to też przecież plastik, made in thai nawet a nie japan co nie zmienia faktu że jest fajny;) I tak do cyferek to z canona jego najbliższym odpowiednikiem jest teraz 500d, 40d to była konkurencja ciut wyżej.

Z używanych to nawet ciut starsze można by brać, z canona 30kę, nikona 80ke np.
Tyle że nie wszyscy lubią używany sprzęt czy mają gotówkę ( ja korzystam z rat stety-niestety :) )
A co do lampy używanej nie jestem przekonany jednak i osobiście takiej nie kupię ( i za parę dni będzie testowany nissin :) )
bumelant
Kontakt:

Post autor: bumelant »

Chciałbym przy okazji podłączyć się do pytania..
Obecnie korzystam z lampy canona 430exII i jestem z niej w miarę zadowolony. Niestety, muszę ją niedługo oddać znajomej, od której ją pożyczyłem. Zdecydowałem się kupić własną lampę, ale nie jestem przekonany, czy "430" będzie najlepszym wyborem.
Czy ktoś mógłby doradzić mi, jakiego błyskacza kupić (fundusze do 1000zł), lampa będzie pracować pod body 40D.
Pozdrawiam ;)
cubone
Kontakt:

Post autor: cubone »

bumelant Poluj na używane Speedlite'y 580ex. Ja za swoją 580ex2 dałem 1300 zł a teraz są po 1600.
http://krissys.pinkbike.com
Da__FreaK
Kontakt:

Post autor: Da__FreaK »

SeraaX

dokladnie :) posiadam 70 - 200 L 8) obiektyw masakra :) bez stabilizacji daje spokojnie rade wszedzie :D

Nerwus
Kontakt:

Post autor: Nerwus »

Da__FreaK pisze:dokladnie Smile posiadam 70 - 200 L Cool obiektyw masakra Smile bez stabilizacji daje spokojnie rade wszedzie smile
Da__FreaK a z jakim światłem masz?
ODPOWIEDZ