Korba Truvativ Hussefelt Howitzer - pytania
-
- Kontakt:
Korba Truvativ Hussefelt Howitzer - pytania
Witam ponownie,
Posiadam korbę TRUVATIV HUSSEFELT HOWITZER z dwoma blatami 36 i 24 zębów, mogę jednak jeździć tylko na blacie 24z, gdyż jak wsadzę łańcuch na 36 to spada przy wyższych biegach kasety tył( wygląda jak by był zbyt duży kąt pomiędzy łańcuchem, a blatem ) Dodam, że z tyłu mam kasetę 9 rzędową, a na wkładzie supportu założone dwie podkładki od strony napędu i jedną z lewej.
Macie może jakieś pomysły?
I jeszcze jedno: jak założę napinacz to muszę wyjąć jedną podkładkę, i nie będzie problemu ze zmianą biegów na kasecie tył? Do ganiania po mieście chyba lepiej używać blatu 36 niż 24 z?
Dzięki wszystkim za odpowiedzi PJONA
Posiadam korbę TRUVATIV HUSSEFELT HOWITZER z dwoma blatami 36 i 24 zębów, mogę jednak jeździć tylko na blacie 24z, gdyż jak wsadzę łańcuch na 36 to spada przy wyższych biegach kasety tył( wygląda jak by był zbyt duży kąt pomiędzy łańcuchem, a blatem ) Dodam, że z tyłu mam kasetę 9 rzędową, a na wkładzie supportu założone dwie podkładki od strony napędu i jedną z lewej.
Macie może jakieś pomysły?
I jeszcze jedno: jak założę napinacz to muszę wyjąć jedną podkładkę, i nie będzie problemu ze zmianą biegów na kasecie tył? Do ganiania po mieście chyba lepiej używać blatu 36 niż 24 z?
Dzięki wszystkim za odpowiedzi PJONA
Co do suportu to jeśli masz mufę 68mm to powinieneś mieć 2 podkładki po stronie napędu i jedną po lewej. A chcąc założyć napinacz wyjmujesz jedna po stronie napędu. Teoretycznie.
A co do spadania to może łańcuch za luźny albo linia łańcucha nie ta. Suporty Howitzera są dostępne w dwóch opcjach jeśli chodzi o linię łańcucha 50 i 56mm więc może zmiana by pomogła.
A co do ganiania po mieście to zależy jak kto lubi
A co do spadania to może łańcuch za luźny albo linia łańcucha nie ta. Suporty Howitzera są dostępne w dwóch opcjach jeśli chodzi o linię łańcucha 50 i 56mm więc może zmiana by pomogła.
A co do ganiania po mieście to zależy jak kto lubi

-
- Kontakt:
Dolacze sie do tematu,
wlasnie jestem na kupnie korby Husselfelt i suportu Howitzer Team,
rame mam Street Figtera, kasete 9 LX i teraz moze mi ktos powie cos o tej lini lancucha ?
wogole nie wiedzialem ze sa 2 rozne supporty Team, czym sie one roznia?
linia 50 i 56 ???
dzieki za odpowiedz
wlasnie jestem na kupnie korby Husselfelt i suportu Howitzer Team,
rame mam Street Figtera, kasete 9 LX i teraz moze mi ktos powie cos o tej lini lancucha ?
wogole nie wiedzialem ze sa 2 rozne supporty Team, czym sie one roznia?
linia 50 i 56 ???
dzieki za odpowiedz
http://eryk2kartman.posadzdrzewo.pl
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
no to ma sens
a ta linia 50 i 56 to oznacza jak daleko jest korba od ramy ?
aha czyli krotszy suport - linia 50
dluzszy - 56
zgadza sie ?
tylko teraz tak - z tego co wiem to howitzer ma suporty w jednej dlugosci
wiec nie wiem czy to ma jakies znaczenie w tym przypadku ?

a ta linia 50 i 56 to oznacza jak daleko jest korba od ramy ?
aha czyli krotszy suport - linia 50
dluzszy - 56
zgadza sie ?
tylko teraz tak - z tego co wiem to howitzer ma suporty w jednej dlugosci

wiec nie wiem czy to ma jakies znaczenie w tym przypadku ?
http://eryk2kartman.posadzdrzewo.pl
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
a jaka mufa? na 68 trzeba 3, 2 po stronie napedu i 1 po 2 stronie, na 73, 83 i 100 trzeba po 1 podkladke dac po stronie napedu jak sie nie ma napinacza. pozatym miales odpowiedziec na pwVin_OSW pisze:To w końcu jak powinno być? Mam mufę 68 mm, Team-a 136 mm (długość ośki), 2 podkładki i brak napinacza. To więc jest dobrze czy nie? (Dostałem tylko 2 podkładki)

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Dzięki za odpowiedź- dodam parę informacji: można na największej zębatce z tyłu kręcić pedałami do tyłu, natomiast na najmniejszej już nie bo łańcuch się "blokuje i układa w nie naciągniętej pozycji". Dodatkowo podczas jazdy jeśli zdejmę nogi z pedałów to kęcą się same jakby nie było wolnobiegu.Na najmniejszej zębatce tył przerzutka układa się jak by była mega przykurczona zero rozciągnięcia. Czy te "objawy" mogą świadczyć o zbyt długim łańcuchu ( po kupnie nie skracałałem go tylko montowałem "odrazu z opakowania"
Dokładnie. To będzie za długi łańcuch.
Parę wskazówek co do długości znajdziesz w temacie http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... 3ugo%B6%E6
Albo skracasz na wyczucie.
Parę wskazówek co do długości znajdziesz w temacie http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... 3ugo%B6%E6
Albo skracasz na wyczucie.
-
- Kontakt: