"Udalo" mi sie uszkodzic palec u dloni przez pozadne ciecie. Usunieto paznokiec i zalozono szwy. Ponoc ostatni paliczek jest tez pekniety. Jako ze udzielaja sie tu nie tylko maturzysci to moge sie Was zapytac co dalej.
Ile takie rany szyte sie goja oraz co z peknieta koscia, kiedy mozna zaczac w miare normalnie funkcjonowac, kij z rowerem, chodzi o pisanie, jazde samochodem itp pekniecie jest wzdluzne, nie poprzeczne.
Z lekarzem widze sie w piatek (sciagniecie szwow) ale po prostu wole juz zweryfikowac moje plany dotyczace podrozy itp.
Peace
Kontuzja, cos sie porwalo, cos peklo, cos odpadlo...
Kontuzja, cos sie porwalo, cos peklo, cos odpadlo...
Kupie: DHX 5.0 222
-
- Kontakt:
No stary, współczuje. Miałem podobną kontuzję, ale w zimie. Złamanie otwarte palca wskazującego w prawej ręce. Goiło mi się to dość długo,(chyba 2 mies o ile dobrze pamiętam) palec do dziś nie jest kształtny i mam mniejsze czucie na opuszku niż kiedyś. (rozciąłem poprzecznie palec). Z hamowaniem też mam teraz gorzej, muszę naciskać klamkę dwoma palcami bo ten wskazujący nie ma takiej siły jak kiedyś.
-
- Kontakt:
1nVALID jak będziesz odpowiednio dbał o dłoń to w kilka tygodni rana się zagoii, co do powrotu palca do sprawności to tylko Twoja rola - im więcej będziesz go masował,rozciągał i ćwiczył,ugniatał i ściskał tym szybciej do zdrowia dojdziesz...mam kilka połamanych palców i to dość konkretnie, lekarze wyrokowali że najmnniejszy nigdy się nie będzie zginał ( odprysk kości z zaklinowaniem się w stawie i ze skręceniem paliczka ) ale moje cierpliwe męczenie palucha i masowanie do granicy bólu odniosło efekty w postaci praktycznie 90% powrotu do sprawności.
nic na siłę, lepiej 2tyg poczekac niż na szybkości wracać do aktywności...a jak coś to i tak zostaje jeszcze 9 sztuk
nic na siłę, lepiej 2tyg poczekac niż na szybkości wracać do aktywności...a jak coś to i tak zostaje jeszcze 9 sztuk

http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Schodek 2 tyg i tak jestem uziemiony (terminy itd), ale boje sie co potem. Na przyklad co z silownia, basenem itp.
Przeswietlenie za 2 tyg, wtedy bedzie wiadomo czy to sie naprawia czy nie.
Niestety popsulem palec wskazujacy, prawej reki, wiec dosc wazny, ile trwa gojenie rany po szyciu, Schodek w Twoim przypadku?
Przeswietlenie za 2 tyg, wtedy bedzie wiadomo czy to sie naprawia czy nie.
Niestety popsulem palec wskazujacy, prawej reki, wiec dosc wazny, ile trwa gojenie rany po szyciu, Schodek w Twoim przypadku?
Kupie: DHX 5.0 222