Witam,
Kompletuje rower do all mountain.
Obecny steup to Giant Reign X obrecze dm24 i:
tioga factory dh tyl = 830g
nokian nbx 2,5 = 1200g
z racji dobrej opinii i niskich oporów toczenia (zresztą ceny tez) celuje w Maxxisy High Roller 2,3 lub 2,1 drut
2,3 = 850 - 900 g
2,1 = 565g
Moj dylemat polega na tym iz 2,1 kusi niska waga ale czy to sie nada/wytrzyma/będzie fajnie na tym jeździć w AM?
Dropow nie sadze, dojezdzam duzo asfaltami 10-20km, bawie sie w lesie na suchym ewentualnie kamienistym podlozu.
Jaka jest wasza opinia. CHce zejsc z wagi ale miec jednak fun z jazdy. Da rade na tym 2,1?
High roller 2,3 vs 2,1
Zalezy ile wazysz. Jesli ponad 80kg to bedziesz 2.1 dobijal na kazdym kamieniu, jest strasznie delikatna. Chyba ze jakies mleczko na snejki bedziesz stosowal ?
2,3 znacznie lepsza, chociaz na asfalcie czuc roznice w toczeniu niestety. W terenie jest za to przyjemniej i na zjazdach szybciej.
Na przod to zalezy jak jezdzisz. Ja lubie wieksza przyczepnosc z przodu wiec ponizej 2,3 nie schodze. A czesto powyzej 40 km dojazdowki robie drogami i zyje.
Moze poeksperymentuj i kup jedna 2,1 i jedna 2,3 i zmieniaj i dopasuj pod siebie. Wtedy najwyzej 3 dokupisz a zawsze bedziesz mial zapas
Ogolnie HR bardzo dobry wybor za rozsadna cene i polecam.
2,3 znacznie lepsza, chociaz na asfalcie czuc roznice w toczeniu niestety. W terenie jest za to przyjemniej i na zjazdach szybciej.
Na przod to zalezy jak jezdzisz. Ja lubie wieksza przyczepnosc z przodu wiec ponizej 2,3 nie schodze. A czesto powyzej 40 km dojazdowki robie drogami i zyje.
Moze poeksperymentuj i kup jedna 2,1 i jedna 2,3 i zmieniaj i dopasuj pod siebie. Wtedy najwyzej 3 dokupisz a zawsze bedziesz mial zapas

Ogolnie HR bardzo dobry wybor za rozsadna cene i polecam.
-
- Kontakt:
maxxis z tego co wiem zawyza wymiary :] mam HR 2.35 60a z przodu i tylu i powiem ze jest idealnie :] poprostu mozesz mocno nabic na dojazd a potem troszke powietrza spuscic :] sam robie srednio 10km dojazdu i to prawie codziennie i daje rade na 2.35:]
To tylko moja skromna opinia. Prosze nie gryzc :]
dzieki za wyrazone opinie.
Jednakl zabawa w terenie wazniejsza niz dojazdowka. 2,3 bedzie moim wyborem.
Hm jako ciekawostak natrafilem na http://geax.com/vedit/pagina.asp~pagina~2317
Wagi te pierwsze dwie opony maja niskie. Nizsze niz Maxxisy. Ktos cos wie o tych Geax-ach? Ciekawe jak ceny.
Jednakl zabawa w terenie wazniejsza niz dojazdowka. 2,3 bedzie moim wyborem.
Hm jako ciekawostak natrafilem na http://geax.com/vedit/pagina.asp~pagina~2317
Wagi te pierwsze dwie opony maja niskie. Nizsze niz Maxxisy. Ktos cos wie o tych Geax-ach? Ciekawe jak ceny.
są w jednym ze sklepów u mnie w mieście i powiem szczerze że wyglądają baaardzo ładnie
i guma w dotyku przyjemna. poza tym ta firma zna się na oponach, bo z tego co mi wiadomo są bardzo cenieni w świecie XC, a produkcją opon zajmują się nie od dziś. To ich debiut w DH, więc nie sądzę że ktoś Ci odpowie na pytanie, jak się na tym jeździ. Jeśli chcesz zapytać o ceny, to numer gg sklepu gdzie to mają: 4556174. Jednak musisz się uzbroić w cierpliwość jeśli chcesz dostać odpowiedź