Avid Code vs Magura Gustav M
Jak już kupować Code'y, to wg mnie śmiało można odpuścić sobie CODE 5. Wbrew pozorom, te dwa hamulce różnią się "tylko" jedną regulacją. Która... no właśnie - daje możliwość idealnego ustawienia klamki do swoich potrzeb (przynajmniej jak dla mnie), nie zmieniając odległości klocków od tarczy. A co do modulacji...
Kumpel ma Juicy Seven, ja mam Code'y - i według mnie bezsprzecznie modulacja lepsza jest... w CODE'ach....
Kolejna sprawa - dane mi było obadać nowe i stare Sainty - rzeczywiście, hamulec zmienił się całkowicie (przesiadka na 4 tłoczki z 2). Siła hamowania, faktycznie - porównywalna z Avidami.
Mimo wszystko jednak - ja polecam jak najbardziej CODE'y. No może jeszcze zastanów się nad Formula ORO K24 (hamują naprawdę bardzo fajnie).
A i jeszcze jedno :
"A głośniki kumpla za głośno grają?".
Hamulec najpierw wypada odpowietrzyć, a potem bawić się regulacją
Wiem co mówię - kumpel miał z nimi (tyle że w modelu, bodajże 2007) identyczny problem - łapały dopiero przy końcu, a regulacja pokrętłem nic nie dawała. Rozwiązanie - odpowietrzenie.
Kumpel ma Juicy Seven, ja mam Code'y - i według mnie bezsprzecznie modulacja lepsza jest... w CODE'ach....
Kolejna sprawa - dane mi było obadać nowe i stare Sainty - rzeczywiście, hamulec zmienił się całkowicie (przesiadka na 4 tłoczki z 2). Siła hamowania, faktycznie - porównywalna z Avidami.
Mimo wszystko jednak - ja polecam jak najbardziej CODE'y. No może jeszcze zastanów się nad Formula ORO K24 (hamują naprawdę bardzo fajnie).
A i jeszcze jedno :
tam jest duży skok klamki i oczywiście jak zacisne na maks jest twarde

Hamulec najpierw wypada odpowietrzyć, a potem bawić się regulacją

Wiem co mówię - kumpel miał z nimi (tyle że w modelu, bodajże 2007) identyczny problem - łapały dopiero przy końcu, a regulacja pokrętłem nic nie dawała. Rozwiązanie - odpowietrzenie.
http://vergilpl.pinkbike.com/
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: