Avid Code vs Magura Gustav M

kamillr
Kontakt:

Post autor: kamillr »

Te magiczne pokrętło regulacji to odległość klamki od kierownicy a tą samą odległość palcem i tak musze pokonać, może masz racje z zalaniem chociaż wątpie, nie da się, chyba ze klocki bedą tarły.

Ahaa i dla jasności porównuje to cały czas do Gustavów.
Driver
Kontakt:

Post autor: Driver »

Las3k_91 Ldz niby jakim cudem Juicy 5 jest u Ciebie silniejsze niz MAGi?
Pure Freeride
Vergil
Kontakt:

Post autor: Vergil »

Jak już kupować Code'y, to wg mnie śmiało można odpuścić sobie CODE 5. Wbrew pozorom, te dwa hamulce różnią się "tylko" jedną regulacją. Która... no właśnie - daje możliwość idealnego ustawienia klamki do swoich potrzeb (przynajmniej jak dla mnie), nie zmieniając odległości klocków od tarczy. A co do modulacji...
Kumpel ma Juicy Seven, ja mam Code'y - i według mnie bezsprzecznie modulacja lepsza jest... w CODE'ach....
Kolejna sprawa - dane mi było obadać nowe i stare Sainty - rzeczywiście, hamulec zmienił się całkowicie (przesiadka na 4 tłoczki z 2). Siła hamowania, faktycznie - porównywalna z Avidami.
Mimo wszystko jednak - ja polecam jak najbardziej CODE'y. No może jeszcze zastanów się nad Formula ORO K24 (hamują naprawdę bardzo fajnie).

A i jeszcze jedno :
tam jest duży skok klamki i oczywiście jak zacisne na maks jest twarde
:lol: "A głośniki kumpla za głośno grają?". :lol:
Hamulec najpierw wypada odpowietrzyć, a potem bawić się regulacją :roll:
Wiem co mówię - kumpel miał z nimi (tyle że w modelu, bodajże 2007) identyczny problem - łapały dopiero przy końcu, a regulacja pokrętłem nic nie dawała. Rozwiązanie - odpowietrzenie.
http://vergilpl.pinkbike.com/
clear
Kontakt:

Post autor: clear »

Jezdze teraz na Codach , ale mialem okazje sprawdzic nowe sainty i uwzgledniajac tez wage , sa napewno lepszym wyborem. Gustav jest raczej przestarzala konstrukcja.
P
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Las3k_91 Ldz niby jakim cudem Juicy 5 jest u Ciebie silniejsze niz MAGi?
Co w tym dziwnego? Tak ja, jak i moi znajomi, mają i Hayesy różne i Avidy i zawsze Avidy były mocniejsze.
Da__FreaK
Kontakt:

Post autor: Da__FreaK »

Jak by to powiedziec...ilu uzytkownikow, tyle opini.Jeden lubi chleb, inny bulki :)...A ze swoich codow - nie codow 5 jestem zadowolony :)

mebone
Kontakt:

Post autor: mebone »

ee tam ja mam magi :) i np Juicy 3 bije na leb :P
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

mebone, dobra, o juicy 3 nie myślałem, raczej 5/7... z trójek się przesiadłem na magi, bo też były słabe. Zresztą jeździłem na tych twoich oldsqlowych magach :wink:
ODPOWIEDZ