Cześć! Poległ mi wczoraj hak od ramy (bh 04) . Szukałem już i znalazłem tylko na dobrerowery.com ... wie ktoś gdzie jeszcze kupie ? Bardzo mi zależy żebym do piątku miał ten hak
ja bym Ci radził kupić nowy oryginalny hak, żadnych doróbek bo szybko pęknie, chyba, że użyjesz dobrego materiału i ktoś będzie umiał dobrze frezować to Ci taki zrobi.
A jak nie to brzeszczot, pilniki w ruch i jedziesz obróbką ręczną, w 1 dzień taki zrobisz
GH co to za polityka zrobić hak. Każdy zakład tokarski jest to w stanie wykonać "z palcem w d... " inna sprawa, że czasem może im się po prostu nie chcieć
Ale jakikolwiek dorabiany stalowy będzie mocniejszy od alu (bo taki chyba ma big hit ?)
Ja o istnieniu haka zapomniałem po wstawieniu właśnie stalowego z glory
SeraaX 100 % racji. Tokarz powiedział że gdybym chciał ich 20 to zrobiłby bez problemu a jednym nie będzie dupy sobie zawracał... Ale kupiłem stalowy hak we Wsół Sporcie w Kielcach( może się komuś przyda ) za 70 zł więc myślę że to dobra cena
Temat do zamknięcia , dzięki za pomoc
SeraaX pisze:Ja o istnieniu haka zapomniałem po wstawieniu właśnie stalowego z glory
A ja sobie dla odmiany przypomnialem o stalowym haku jak zaczał powodowac pekniecie ramy. Tez byłem podjarny wizją bezobsługowosci tego elementu ale szkoda ramy. Robienie ich przez firmy produkujace ramy ze słabszego alu to naprawde nie jest wina polityki zarobkowej zwiazanej z koniecznoscia wymiany haków ;]
Ja jestem zdania, ze jezeli seryjny byl z aluminium zostaw alu dbaj o rame.
niepwenyyMożliwe, że jak rama ma słabszy tył to coś się może stać, ale akurat u siebie się nie martwię - wahacz faitha i glory są bardzo podobne ( nawet pasuja między sobą ) madmaxorr ja za hak gianta dałem 25zł miałem do wyboru stalowy i alu w tej samej cenie. Ale fakt, oryginalne haki często więcej kosztują
Big Hit 04 ma fabrycznie hak chromo. A to co jest na http://www.dobrerowery.pl/ to właśnie oryginał. Temat był zręsztą już poruszany kilka razy i to na przestrzeni ostatnich lat...