Hak do Speca Big Hita 04 gdzie ?

madmaxorr
Kontakt:

Hak do Speca Big Hita 04 gdzie ?

Post autor: madmaxorr »

Cześć! Poległ mi wczoraj hak od ramy (bh 04) :( . Szukałem już i znalazłem tylko na dobrerowery.com ... wie ktoś gdzie jeszcze kupie ? Bardzo mi zależy żebym do piątku miał ten hak :x
mosbergus
Kontakt:

Post autor: mosbergus »

Najszybciej to chyba zagadać z lokalnym tokarzem... A nie da rady wyklepać lekko ? Szmatka, młotek i jedziesz :)
Be free...
madmaxorr
Kontakt:

nie da wyklepać bo pękł... a czy tokarz się tego podejmie tego nie wiem:/
konewka
Kontakt:

Post autor: konewka »

dopiero co mialem oryginalny taki hak i sprzedalem... szukaj w ski teamie w warszawie, oni mieli.
http://mrshaper.pinkbike.com/
GH
Kontakt:

Post autor: GH »

Najszybciej to chyba zagadać z lokalnym tokarzem... A nie da rady wyklepać lekko ? Szmatka, młotek i jedziesz Smile
wytłumacz mi proszę, jak tokarz będzie w stanie wytoczyć hak :lol: ?
madmaxorr
Kontakt:

GH właśnie też nie wiem , ale i tak się przejdę zaraz tokarza dowiedzieć się :cry:
GH
Kontakt:

Post autor: GH »

ja bym Ci radził kupić nowy oryginalny hak, żadnych doróbek bo szybko pęknie, chyba, że użyjesz dobrego materiału i ktoś będzie umiał dobrze frezować to Ci taki zrobi.
A jak nie to brzeszczot, pilniki w ruch i jedziesz obróbką ręczną, w 1 dzień taki zrobisz :D
madmaxorr
Kontakt:

GH dzięki Mc Gawer nie jesetm :mrgreen: pójdę zobaczę co powie , jak coś zamówię ten na dobrerowery.com :cry:
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

GH co to za polityka zrobić hak. Każdy zakład tokarski jest to w stanie wykonać "z palcem w d... " inna sprawa, że czasem może im się po prostu nie chcieć ;)
Ale jakikolwiek dorabiany stalowy będzie mocniejszy od alu (bo taki chyba ma big hit ?)
Ja o istnieniu haka zapomniałem po wstawieniu właśnie stalowego z glory
madmaxorr
Kontakt:

SeraaX 100 % racji. Tokarz powiedział że gdybym chciał ich 20 to zrobiłby bez problemu a jednym nie będzie dupy sobie zawracał... Ale kupiłem stalowy hak we Wsół Sporcie w Kielcach( może się komuś przyda ) za 70 zł więc myślę że to dobra cena :)
Temat do zamknięcia , dzięki za pomoc :mrgreen:
niepwenyy
Kontakt:

Post autor: niepwenyy »

SeraaX pisze:Ja o istnieniu haka zapomniałem po wstawieniu właśnie stalowego z glory
A ja sobie dla odmiany przypomnialem o stalowym haku jak zaczał powodowac pekniecie ramy. Tez byłem podjarny wizją bezobsługowosci tego elementu ale szkoda ramy. Robienie ich przez firmy produkujace ramy ze słabszego alu to naprawde nie jest wina polityki zarobkowej zwiazanej z koniecznoscia wymiany haków ;]
Ja jestem zdania, ze jezeli seryjny byl z aluminium zostaw alu dbaj o rame.
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

niepwenyyMożliwe, że jak rama ma słabszy tył to coś się może stać, ale akurat u siebie się nie martwię - wahacz faitha i glory są bardzo podobne ( nawet pasuja między sobą :D )
madmaxorr ja za hak gianta dałem 25zł miałem do wyboru stalowy i alu w tej samej cenie. Ale fakt, oryginalne haki często więcej kosztują
madmaxorr
Kontakt:

SeraaX cud że przynajmniej jakiś jest :-P bo i tak podróby nigdzie w necie nie znalazłem :|
Majloo
Kontakt:

Post autor: Majloo »

Big Hit 04 ma fabrycznie hak chromo. A to co jest na http://www.dobrerowery.pl/ to właśnie oryginał. Temat był zręsztą już poruszany kilka razy i to na przestrzeni ostatnich lat...
ODPOWIEDZ