mlynekdh co do sprytu się zgodze... wyciąganie wniosków z tekstu ? ... ; ) no cóż. Ja starałem się przytaczać kompletne podstawy zasłyszane na lekcjach, nie siliłem się na ekstrawagancje i polemike z ogólnie przyjętymi stwierdzeniami, bo bym pewnie wypadł poza klucz .
Słuchanie z angielskiego nie należało do najłatwiejszych, zrobiłem w nim 2 błędy. Reszta poszła dobrze. Ustny ang 19/20, szkoda, że do niczego się nie liczy...
To dla tych co zdawali mature rozszerzona z Geografii tak jak ja, powiem tak: była strasznie trudna, napewno trudniejsza niż próbna, wyszedłem posrany z sali prawie pewny ze będę miał poprawkę w sierpniu, ale z tego co sprawdziłem w przykładowym kluczu to wyszło mi ok 30 ptk, tzn według mnie, czyli pewnie plus minus 7 ptk. ale jestem już prawie pewien ze zdałem, kurde co mi strzeliło do łba żeby się puścić na rozszerzoną, ale teraz spadł mi kamień z serca....
A ja sie pocieszam że matura dopiero za rok;] Jedynie co mnie martwi to obowiązkowa matura z matmy ;/ Jakie macie sposoby na szybszą i efektywniejszą nauke? (lecytyna nie pomaga) xD
Gawith nie da się nie zdać podstawowej matematyki. Za rok będziesz miał tylko test wyboru, więc możesz nawet podstawiać wyniki do wzorów i sprawdzać czy się zgadza.
Przy minimum ambicji weź się za naukę w tym roku, kilka zadań w tygodniu z arkuszy podstawowych.
jak tam w ogóle idzie polski ustny, pochwalcie się może tematami oraz wynikami??
ja miałem temat: Bitwa jako temat literacki, malarski i filmowy. Analizując wybrane dzieła, omów funkcje scen batalistycznych oraz wskaż, jakimi środkami artystycznymi posługują się artyści w ukazywaniu walki.
Chlopcy trzymajcie kciuki! Jutro matma a pojutrze fizyka! Wiem że nietylko mnie pomożecie przebrnąć przez ten ból! Niech moc downhillu pomoże nam zwyciężyć!!
No powiem Wam ze jedna z trudniejszych matur z matmy na poziomie rozszerzonym jakie byly ostatnio czyli od usuwania wielu rzeczy z programu. W porownaniu do tamtego roku to to co bylo w tamtym roku to był lajt. Zrobiliście to zadanie z monetami? Ja nie zrobilem tego i z tymi okregami stycznymi do siebie i dwoch prostych prostopadnych bo geometrii nienawidze ;P A z reszty chyba nie az tak zle bedzie... Wazne ze do przodu i minimum 30% bedzie :P Jakby mi tak poszla fizyka jutro to za tydzien w piatek nowy rowerek bedzie skladany... Oby sie udalo...
te ciągi nie były trudne, trzeba było wyznaczyc x z wlasnosci ciagu geometrycznego i iloraz zrobic. sluchaj u mnie w grupie chyba tylko jedna osoba to zrobila i powiedziala ze nie wie czy to dobrze, a do szkoły poszedłem w ktorej kolesie maja wikipedie w glowie przez co czulem sie troszke nieswojo w tej szkole... każdy ciąg jest w programie czy skonczony czy nie, ale nie ma szeregów.