Jazda samochodem bez prawa jazdy - konsekwencje?

KROM@
Kontakt:

Post autor: KROM@ »

janusztchewJa też czasami jeżdzę nie mając prawka (17lat) jak jeżdze to albo na totalnym odludziu albo z rodzicem u boku.

Ja jednak jestem zdania że wole ten rok poczekać niż mieć nie przyjemności ;)
Jeszcze się w życiu najeździmy!
[S] Manitou Metel RP 222mm 450LBS , Koło S-type 24"+ Novatec
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

Pomijając ekstremalne przypadki, gdzie policja puści Cię za 3,74zł, to jednak nie warto ryzykować, a na pewno nie posiadając oc. Druga sprawa - szkoda odrestaurowanym mustangiem jeździć po lesie.
Fujibiker
Kontakt:

Post autor: Fujibiker »

KROM@ Popieram ;) Sam ojca proszę aby zjechał z głównej drogi na boczną abym mógł się przejechać i oswajać z "techniką" jazdy (zmiana biegów itp.). Mam ten plus, że mieszkam na wsi więc jest więcej możliwości do tego :)
http://www.team.hadronsport.com/
GÓRNIK
Kontakt:

Post autor: GÓRNIK »

janusztchew pisze:konewka ale właśnie słyszałem ze drogi leśne to drogi niepubliczne i tam obowiazuje inne prawo niż na drogach publiczknych z pasami, znakami, warunkami itp.
pewnie ! prawo grzybków, jagódek, mchu i runa leśnego ... :mrgreen:
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen

http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

GÓRNIK Dokladnie :D

janusztchew Wyobraz sobie ze w kolejnym wcieleniu bedziesz muchomorem. Chcialbys aby glosny mustang po Tobie jezdzil :P ?
Chabs
Kontakt:

Post autor: Chabs »

co do jazdy bez OC, mandat karny wynosi (niewiem jak teraz ale dwa lata temu tak bylo) 3 tysiace zlotych, a jazda bez prawka 5 stowke bodajze (o ile jest tak jak z motocyklem). Przy czym nie radze tak jezdzic, poczekaj albo jedz na jakis placyk i tam ojca popros zeby z Toba pojezdzil ;) tak btw jazda bez oc ( mysl o spotkaniu policji i zaplaty mandatu albo co gorsza spowodowanie wypadku) powinna motywowac do powstrzymywania sie od takich rzeczy, nie mniej uwazam ze jak tacy juz jezdza po drogach to uwazaja a nie szaleja ;)
ODPOWIEDZ