Dartmoor Blizzard
Dartmoor Blizzard
Czy wystarczy mi Obrecz blizzard z piasta FH-RM65
Moja waga to 40 kg
Wzrost 155
Przeznaczenie FR DH
Moja waga to 40 kg
Wzrost 155
Przeznaczenie FR DH
Piasta to za dobra nie jest. Po prostu do dh i fr stanowczo sie nie nadaje. Czego nie mozna powiedziec o blizzard-ie, sam go posiadam i jest zajeb...., gorzej z waga cos ponad 800g (26''). Ale skoro warzysz tak malo to nie powinno byc z tym problemu, waga mniej, wiecej sie wyrowna.
Rower to moje życie, umrę jak go stracę.
100 kg wagi i nie udało mi się pokrzywić Blizzardów. Pewnie tylko benderopodobni masochiści są w stanie tą obręcz uszkodzić, jeśli ktoś waży 40 kg i nie zamierza w krótkim czasie przybrać dwukrotnie na wadze to bez sensu ta obręcz, powiem więcej, nawet dla mnie okazała się bez sensu. Teraz jest bo jest, nie zmieniam bo wychodzę z założenia, że przy moich dość niewielkich umiejętnościach i zbyt zaawansowanym wieku żeby je znacząco poprawić to nie robi mi, czy koło będzie wazyło 1,1 kg czy 1,4 kg, ale bogatszy w obecne doświadczenia nie wybrałbym tej obręczy po raz drugi.
Piasta za to jest zdecydowanie nie teges, dobrze chłopaki gadają, zeby wziąć jakiegoś Novateca. To też są ciężkie szpeje, ale w tej cenie to nie ma za specjalnie wyboru...
Piasta za to jest zdecydowanie nie teges, dobrze chłopaki gadają, zeby wziąć jakiegoś Novateca. To też są ciężkie szpeje, ale w tej cenie to nie ma za specjalnie wyboru...
przy tej wadze to na serio bez sensu. A dartmoor jak dla mnie opłaca sie tylko przy czarnej i białej, bo "kolorki" choć atrakcyjne to nie warte swojej ceny ( fortress 88zł, a za 92 można mieć mtx33 w bardzo podobnej wadze - wg mnie to lepsza obręcz)
A nawet można by się pokusić o lżejszego mtx31 czu nawet singletracka
A nawet można by się pokusić o lżejszego mtx31 czu nawet singletracka
A ja powiem tak przy mojej wadze 60kg około 2 miesiące normalnej jazdy (bez niedolotów) i mój blizzard sie juz do niczego nie nadawał, miał poprostu ogromnego wgniota góra-dół, którego sie nie dało a żaden sposób wyprostować. Nie polecam tej obręczy bo nie jest ani pancerna ani lekka, wręcz bardzo ciężka. Jedyny plus to cena ale myśle że nawet za tą cene można kupić coś lżejszego a mocniejszego.
http://gawor04.pinkbike.com/
Ja mam 2 blizardy białe z dobrym splotem. Zaliczyłem dziś konkretnego niedolota przy mojej wadze 60kg i dość dobrm przypiepszeniu nic żadnego bicia. Przy DH Discu z tym samym zplotem miałbym tam nie 8 ale 9 z koła :/ Pozdrawiam i Polecam Blizzarda do katowania bo do tego jest przecież stworzony 

Baunsuj Dziwko!!
-
- Kontakt:
B.Z. śmigasz na Fullu czy na HT. Ja ważę troszkę mniej od Ciebie bo około 85 kilo i Blizard od czasu do czasu musi być leciutko pod centrowany
Dobra felga nie czyni koła mocnym
Musi być parę warunków spełnionych , żeby koło było wytrzymałe...
Dobra felga ( w moim przekonaniu im cięższe tym lepsze (czyt. bardziej wytrzymałe) + mocne szprychy + dobry prawidłowy zaplot + prawidłowe naciagniecie szprych + w miare dobra piasta

Dobra felga nie czyni koła mocnym

Musi być parę warunków spełnionych , żeby koło było wytrzymałe...
Dobra felga ( w moim przekonaniu im cięższe tym lepsze (czyt. bardziej wytrzymałe) + mocne szprychy + dobry prawidłowy zaplot + prawidłowe naciagniecie szprych + w miare dobra piasta