Cieknące Hope Enduro M4 - problem

sasiel
Kontakt:

Cieknące Hope Enduro M4 - problem

Post autor: sasiel »

siemano mam problem z hampelkami hope enduro m4, mianowicie ciekną mi;/;/ i moje pytanie, poradzcie mi co można z tym zrobić ale gdzie można dostać zestaw naprawczy do hope z góry dzikęi i pozdro:)
qunick
Kontakt:

Post autor: qunick »

Powiedz najpierw w którym miejscu Ci ciekną, to może coś poradzimy.
a co do zestawu naprawczego, to pytaj u 7anna dystrybutora HOPE w PL
www.7anna.com.pl
szymek93
Kontakt:

Post autor: szymek93 »

Czesci do hope znajdziesz na crc.
Mi natomiast cieknie z klamki dokladnie spod tej pokrywki do zbiorniczka wyrownawczego(z 2 stron) http://img199.imageshack.us/img199/7559/hope.png , ale cieknie tylko jak rower przechylony jest na lewo albo prawo.
Mam jeszcze pytanie. Wie ktos do czego sluzy kwadratowa blaszka w zbiornikczu wyrownawczym widoczna na zdjeciu nr 36 http://www.sicklines.com/technical-imag ... /bleed.jpg

p.s
jakbys pisal do 7anny to daj znac co odpisza :wink:
qunick
Kontakt:

Post autor: qunick »

slyszalem ze cieknace klamy to normalka w tych hopah, ja tez mam m4 2k7 i nic nie cieknie
szymek93
Kontakt:

Kolega ma czarno-zlote i wszystko pieknie działa, a u mnie cieknie z klamki.
Chwile temu zauwazyłem ze mam peknieta uszczelke w klamce :| (ta na samej gorze po srodku) http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... delID=2509
dcc
Furmek
Kontakt:

Post autor: Furmek »

szymek93 bedziesz mial problem ze zdobyciem membrany do klamki (ta prostokatna uszczelka z harmonijka), swego czasu sam szukalem tego i ani polski dystryb. ani sam hope.co.uk nieprzyznawali sie do posiadania tego w swoich magazynach.

Moja klamka tez kiedys ciekla z tego samego miejsca, okazalo sie ze trzeba bardzo dokladnie ułożyć membranę. No i oczywiscie jesli w czasie odpowietrzana miedzy uszczelke a dekielek dostanie sie plyn to on tez wyplynie.

PS jak bys gdzies znalazl jednak te uszczelki daj mi przosze znac (gg:816938)
szymek93
Kontakt:

no z tego co widziałem te membrany sa tylko na crc http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=28229
dcc
Furmek
Kontakt:

Post autor: Furmek »

Tylko maly detal: Not In Stock... :/
zreszta caly zestaw serwisowy tak samo...
doktorxtr
Kontakt:

Post autor: doktorxtr »

szymek93 pisze:szymek93
Mam jeszcze pytanie. Wie ktos do czego sluzy kwadratowa blaszka w zbiornikczu wyrownawczym widoczna na zdjeciu nr 36 http://www.sicklines.com/technical-imag ... /bleed.jpg
Odpowiem blaszka ta służy do niepryskania płynem hamulcowym w górę jak nie ma dekielka z uszczelką.Po naciśnięciu ostro klamy strumień płynu wystrzeli do góry na 0,4 m w górę bez tej blaszki.
Pozdrawiam Doktorxtr :twisted:
Zalas
Kontakt:

Post autor: Zalas »

Witam, że tak powiem lekko odkopię.
Może na złotą łopatę zasłużę :P
A o co się rozchodzi.
Mój Hope Enduro 4 zaczął cieknąć z pod dekielka.
Odkręciłem sprawdziłem, membrana zmasakrowana. Teraz poszukuję gdzie mogę taką dostać. Napisałem już do 7anna i czekam na odpowiedź ale jak nie będą mieli to jestem gnoju po uszy.
Przeszukałem stronę chainreactioncycles ale mają tylko do M4. Nigdzie nic nie mogę znaleźć.
Czy ktoś wie gdzie mogę taką membrankę dostać?
Wolał bym uniknąć sprowadzania z za granicy bo koszta i ja nie śprycham po angielsku za dobrze :P
Chciał bym też uniknąć dorabiana bo to nie to samo co dedykowana membranka i nigdy nie wiadomo co z tego wyniknie :/
Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
Zalas
Kontakt:

Witam, że tak powiem lekko odkopię.
Może na złotą łopatę zasłużę :P
A o co się rozchodzi.
Mój Hope Enduro 4 zaczął cieknąć z pod dekielka.
Odkręciłem sprawdziłem, membrana zmasakrowana. Teraz poszukuję gdzie mogę taką dostać. Napisałem już do 7anna i czekam na odpowiedź ale jak nie będą mieli to jestem gnoju po uszy.
Przeszukałem stronę chainreactioncycles ale mają tylko do M4. Nigdzie nic nie mogę znaleźć.
Czy ktoś wie gdzie mogę taką membrankę dostać?
Wolał bym uniknąć sprowadzania z za granicy bo koszta i ja nie śprycham po angielsku za dobrze :P
Chciał bym też uniknąć dorabiana bo to nie to samo co dedykowana membranka i nigdy nie wiadomo co z tego wyniknie :/
Gość

Post autor: Gość »

Polecasz ochraniacze które miałeś kilka razy na nogach a pewnie nie przejeździłeś na nich pół dnia, nie zaliczyłeś gleby więc jak tu twoja opinia może być rzetelna.
Co prawda też mam RF i są na pewno solidne i chronią przy glebie bardzo dobrze ale na dłuższą metę ocierają kolana jak się je ubiera pod spodnie z długimi nogawkami, przy krótkich spodenkach są ok.
Ale panie Zalas nie polecaj czegoś czego nie używałeś na dłuższą metę.
Zalas
Kontakt:

Re:

Gość pisze:Polecasz ochraniacze które miałeś kilka razy na nogach a pewnie nie przejeździłeś na nich pół dnia, nie zaliczyłeś gleby więc jak tu twoja opinia może być rzetelna.
Co prawda też mam RF i są na pewno solidne i chronią przy glebie bardzo dobrze ale na dłuższą metę ocierają kolana jak się je ubiera pod spodnie z długimi nogawkami, przy krótkich spodenkach są ok.
Myślałem, że mi się DHZ zawiesił ale nie. Albo lubisz sie powtarzać albo spieprzyłeś robotę :P
Zalas
Kontakt:

7anna mi odpisała, że nie mają takich membranek :/
Ktoś coś wie gdzie mogę tego szukać lub dostać?

Sorry za post pod postem
Gość

Re: Re:

Zalas pisze:
Gość pisze:Polecasz ochraniacze które miałeś kilka razy na nogach a pewnie nie przejeździłeś na nich pół dnia, nie zaliczyłeś gleby więc jak tu twoja opinia może być rzetelna.
Myślałem, że mi się DHZ zawiesił ale nie. Albo lubisz sie powtarzać albo spieprzyłeś robotę :P
Bo miałem kilka zakładek otwartych naraz i sobie jedną pomyliłem pomyliłem,
Wnioskując po cieknących hamulcach widać kto co spieprzył. :roll:
Gość

Zalas pisze:
Bo miałem kilka zakładek otwartych naraz i sobie jedną pomyliłem,
Zalas
Kontakt:

Gość pisze: Bo miałem kilka zakładek otwartych naraz i sobie jedną pomyliłem,
Ziomuś ja cię proszę. Odstosunkuj się ode mnie. A heble mają 14 lat i miało prawo coś w nich pie*****ąć a zwłaszcza coś typu uszczelka...
ODPOWIEDZ