Racingowa rama 4x.
Racingowa rama 4x.
Witam
Drodzy forumowicze, proszę was o propozycje ram iście racingowych do four crossu. Moje wymagania:
-sztywniak
-waga do 2.2 kg max!
-pod przerzutkę, nie singla
Cena gra role ale wszystko zależy od produktu.
Pozdrawiam
Drodzy forumowicze, proszę was o propozycje ram iście racingowych do four crossu. Moje wymagania:
-sztywniak
-waga do 2.2 kg max!
-pod przerzutkę, nie singla
Cena gra role ale wszystko zależy od produktu.
Pozdrawiam
http://www.pinkbike.com/photo/1038716
Od siebie mogę zaproponować taką ramkę: http://allegro.pl/item632923962_rama_fl ... _gram.html . Używam jej od około 2 miesięcy i muszę powiedzieć, że ma świetne kąty i wagę. Cena jak za taki produkt wydaje mi się dość atrakcyjna, dodatkowym atutem jest to, że rama jest dostępna od ręki, nie musisz czekać na sprowadzenie z zagranicy. Jak powiedział Spaced, jeśli cena nie gra roli to bierz tytan.
http://www.duncon.pl/index.php?id=news& ... y&id_p=114
tu masz garsc informacji,cenowo mysle ze bedzie ciut tansza od tej ramki z allegro.
tu masz garsc informacji,cenowo mysle ze bedzie ciut tansza od tej ramki z allegro.
"PRZEZNACZENIE:
Rama jest zaprojektowana tak, by waga i sztywność pozwalały jej wytrzymać dwa pełne sezony w 4
cross racing UK national points series. Nie używaj tej ramy do streetu lub dirt jumpingu, jeżeli nie
jesteś super płynny w jeździe, do tego polecamy ramy Flow cr-mo. Aluminium jest lekkie i sztywne,
ale nie tak wytrzymałe jak wysoko gatunkowa stal. Zostałeś ostrzeżony!"
Zawsze wydawało mi się że po słowie 'przeznaczenie' powinno byc przeznaczenie produktu a nie jakaś rozkmina, jestem ciekaw czy po ewentualnym oddaniu na gwarancje tej ramy powiedzą:
a) że nie jeździłeś płynnie
albo
b) nie jeździłeś w UK, a w tamtym klimacie rama była testowana ;]
Słabo, inni sprzedawcy reklamując towar raczej nie piszą żebyś kupił sobie coś stalowego... Poza tym rama do 4x z tyłem 42cm, nie wiem kto to projektuję teraz 42 to standard w xc, 42 było fajne w ramie ds parę lat temu...
Alano, wszystko pięknie tylko że duncon nie potrafi odpisać na maila i udzielić info na temat tej ramy...
Może nowy felt jump shot?
p3?
transition bank?
santacruz?
banshee amp?
giant stp?
Romet Pelicancan?:D
Proszę zdefiniować "Racingowa", ramy różnią się geometrią a to dość indywidualna sprawa.
Rama jest zaprojektowana tak, by waga i sztywność pozwalały jej wytrzymać dwa pełne sezony w 4
cross racing UK national points series. Nie używaj tej ramy do streetu lub dirt jumpingu, jeżeli nie
jesteś super płynny w jeździe, do tego polecamy ramy Flow cr-mo. Aluminium jest lekkie i sztywne,
ale nie tak wytrzymałe jak wysoko gatunkowa stal. Zostałeś ostrzeżony!"
Zawsze wydawało mi się że po słowie 'przeznaczenie' powinno byc przeznaczenie produktu a nie jakaś rozkmina, jestem ciekaw czy po ewentualnym oddaniu na gwarancje tej ramy powiedzą:
a) że nie jeździłeś płynnie
albo
b) nie jeździłeś w UK, a w tamtym klimacie rama była testowana ;]
Słabo, inni sprzedawcy reklamując towar raczej nie piszą żebyś kupił sobie coś stalowego... Poza tym rama do 4x z tyłem 42cm, nie wiem kto to projektuję teraz 42 to standard w xc, 42 było fajne w ramie ds parę lat temu...

Alano, wszystko pięknie tylko że duncon nie potrafi odpisać na maila i udzielić info na temat tej ramy...
Może nowy felt jump shot?
p3?
transition bank?
santacruz?
banshee amp?
giant stp?
Romet Pelicancan?:D
Proszę zdefiniować "Racingowa", ramy różnią się geometrią a to dość indywidualna sprawa.
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
-
- Kontakt:
Spaced amp ma przeznaczenie 4x poza tym jest bardo krótkie co w zależności od preferencji może w 4x bardzo pasować, tak jak romet, na stp w 4x śmigają.
Yeti się nie mieści w beczce chyba bo za ciężkie, sunn jak kto woli...
Yeti się nie mieści w beczce chyba bo za ciężkie, sunn jak kto woli...
[b][SPRZEDAM]
-
- Kontakt:
Wheller wasp, dopierdziela na nim Wojtek Foks
Author prokop jak najbardziej, romet pelicancan, jak wolisz coś mocnego, i oczwiście dartmoor street fighter, co pare lat temu czołówkę polski w 4x obleciał
, Warto też zwrócić uwagę na alano, choć sądze że ktoś kto nie ma techniki dobrej, to rozwali ja w drobny mak...

Back in black
LestatBiker
Chłopie jesteś mistrzem ;D DartmÓr strit fajter do racingowego 4x ;D uśmiałem się
LestatBiker pisze:Wheller wasp, dopierdziela na nim Wojtek Foks Author prokop jak najbardziej, romet pelicancan, jak wolisz coś mocnego, i oczwiście dartmoor street fighter, co pare lat temu czołówkę polski w 4x obleciał , Warto też zwrócić uwagę na alano, choć sądze że ktoś kto nie ma techniki dobrej, to rozwali ja w drobny mak...
Chłopie jesteś mistrzem ;D DartmÓr strit fajter do racingowego 4x ;D uśmiałem się

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3853780
-
- Kontakt: