Kawalek detki czy profesjonalny ochraniacz...?
Kawalek detki czy profesjonalny ochraniacz...?
Zastanawiam sie jak zabespieczyc rame zeby lancuch o nia nie obijal. Na allegro i nie tylko widze dosyc tanie ochraniacze, ale czy sie oplaca? Czy lancuch ich nie porozrywa czy cos? Czy lepszy jest kawalek detki przymocowany izolacia albo zipami...?
Ja tam w xciaku mam neopren Authora od 4 lat chyba ten sam i nic się nie rwie ani nic. Jak się jeszcze w fr/4x bawiłem to też wolałem Neopreny od dętek czy taśmy. Raz na jakiś czas wyprać i tyle. I warto to robić bo nie raz może być tak, ze pod osłonę dostanie się piach i może więcej szkód narobić niż jakby żadnej ochrony nie było.
Najlepiej dentke i szczelnie poobklejać taśmą izolacyjną w wybranym kolorze, tak by po dentce nie było widać śladu. I ładnie wygląda i dobrze chroni. Nie trzeba prać, czy martwić się, że coś się przesunie, czy podrze. Wilgoć czy inny syf też nie ma prawa się pod to dostać. Metoda niemalże darmowa, a na osłonke trzeba wywalić te 15-20zł.
-
- Kontakt:
ja na osłonie mam zrobioną silikonem taką kratkę i nic się nie przesuwa, myślę że bez kratki też by się nie przesuwało.GgG pisze:te pseudo ochraniacze się przesuwają i przedzierają, nie ma to jak kawałek dętki / szmaty i izolacja Smile
Pianka przeżyła już dwie ramy teraz jest w trzeciej i jedynie troszeczkę się postrzępił materiał którym jest pokryta to wszystko.
Pianka 6mm

-
- Kontakt:
a ja mam prosto klasycznie: Kawał oponki wrzucony jako osłona tak by się pod spód nie dostawał piach starannie zamocowany taśmami samozaciskowymi i nic się z tym nie dzieje 
Jak widać rodzaj zastosowanej osłony jest zależny od gustu użytkownika =)

Jak widać rodzaj zastosowanej osłony jest zależny od gustu użytkownika =)
http://www.facebook.com/13bikes
http://tnij.org/7pfafp4 Satanistyczna Kosa FR
http://tnij.org/7pfafp4 Satanistyczna Kosa FR
Dokładnie tak. Dętka (może być jakaś cieniutka szosowa), rozciąć wzdłóż na pasek, którym jak bandażem owinąć widełki. Następnie taśmą izolacyjną, plastikową, w ulubionym kolorze, owinąć dętkę, tak aby całkowicie się schowała.Johnyk pisze:
Najlepiej dentke i szczelnie poobklejać taśmą izolacyjną w wybranym kolorze, tak by po dentce nie było widać śladu.
Taśmą owijać w przeciwnym kierunku co dętką (tzn jezeli dętka z tyłu do przodu, to taśma z przodu do tyłu).
Idealnie wycisza napęd i chroni przed uszkodzeniem ramy

Blog: www.uzurpator.com.pl | Zębatki: www.trybo.pl
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
JA kiedys maiłem taki protector za 15 zeta ale po nie całym sezonie szlak go trafił , teraz mam nawinięta detke i jest zajebiście
Pewnie dla wielu osób dętka to zbędne dekagramy w rowerze wiec wolą sobie protector kupić dla zmniejszenia wagi...
Ja jednak wole kupić za te 15-20 złoty sobie 4 Lechy i jeszcze będe na plusie

Pewnie dla wielu osób dętka to zbędne dekagramy w rowerze wiec wolą sobie protector kupić dla zmniejszenia wagi...
Ja jednak wole kupić za te 15-20 złoty sobie 4 Lechy i jeszcze będe na plusie