[Kraków] Dual rozkopany

Kart_kRk
Kontakt:

Post autor: Kart_kRk »

ZIOMEK POWIEDZMI CZY WPADNIESZ JUTRO NA DUAL Z NAMI POGADAC NA SPOKOJNIE BEZ ZBEDNEGO PIERDOLENIA?

I odpowiedz mi na pytanie po co wyzwiska i oskarzanie nas o cos czego nie zrobilismy (dirt,nsy,dzieci) :) Wpadnij pogadamy dojdziemy do porozumienia napewno bo my NAPRAWDE NIE CHCEMY KWASOW :] A tu jakas krucjata jak bym nie wiem co ci zrobil...
Banda:
http://www.pinkbike.com/photo/3491292/
Kart_kRk
Kontakt:

edit
Banda:
Kawula
Kontakt:

Post autor: Kawula »

Generalnie to wszystko wygląda następująco.

To co Ci goście tam kopią to mistrzowska sprawa :)

Połowa ludzi w Krakowie albo i wiecej potrafi tylko zjebać się z 15 metrowego wybicia o wysokości 30 cm na łopacie w pierwszym wąwozie. Chopy z wybicem 45 stopni nazywacie dirtami ..."przecież to chujowa chopa" Nie potraficie zaakceptowac niczego nowego a co gorsza spróbowac uporać sie z takimi przeszkodami. Nie macie wiele wspólnego z wyprofilowanymi przeszkodami i stylową jazdą. Latajcie dalej na tych chopach wysranych z patyczków...

Cokolwiek powstanie, to źle.

Tak swoją drogą(!) ta trasa miała byc do fourcrossu. Więc Lisek, nie starajcie sie jej przekształcić w drugą łopatę. Na łopacie masz swietne chopy i techniczne odcinki <lol2>, szczególnie w 1-szym wąwozie.

Także wniosek jest taki jak na moje oko. RUSZAMY DUPE I ROBIMY PROGRES.

Pozdr.
http://www.southern-crew.com
http://kawulafr.pinkbike.com
Wojtekrk
Kontakt:

Post autor: Wojtekrk »

Kart_kRk pisze:Z NAMI POGADAC NA SPOKOJNIE BEZ ZBEDNEGO PIERDOLENIA?
Dokldanie. Na luzie panowie i "caly czas do przodu" :mrgreen:
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

Kart_kRk wpadne, ale do 15 max 16 jezdze. postaram sie zawitac, jak nie jutro to sobota na pewno.

Kawula a co by szkodzilo zostawienie starej trasy i zrobienie takiej miejscowki o jakiej mowisz obok? sam mowisz ze dual mial byc do 4x.
Fils
Kontakt:

Post autor: Fils »

1. Uważam, że jest to sprawa, którą należy obgadać tu na forum. Rzadko jest tak, że wszyscy rowerzyści z Krakowa spotykaj się o jednym czasie w jednym miejscu. Tu na forum jest to możliwe.
2. Lisek - Nie zaczynaj dyskusji od wyzwisk, bo potem dyskusja sprowadza się do pierdolenia o dupie Marynie.
3. Kart - Z tego co wiem dual jest jedną z najstarszych tras w Krakowie i miło by było, gdyby każde ZNACZĄCE zmiany były omawiane na forum. Jeżeli postanowiliście zmienić trasę diametralnie to mogliście to przedyskutować z większą ilością osób, a nie kadzić sobie w kółeczku wzajemnej adoracji.

Spróbujcie wszyscy dojść do jakiegoś złotego środka, a nie obrzucajcie się błotem. Bezproduktywnych dyskusji mamy aż nadto.

Pozdrawaim

BTW: Jak wygląda sprawa z terenem na którym jest dual? Nie było przypadkiem tak, że mamy wyznaczony teren do budowania? Nie rozwalacie drzew? Po prostu mam nadzieję, że nie zobaczę kiedyś tematu na forum traktującym o jego zniszczeniu przez leśniczego czy innego krawatowego pana.
S: NOWE Tarcze Avid G3 160mm przód i tył
miisiiek
Kontakt:

Post autor: miisiiek »

to nie jest lizanie dupy, to jest EKIPA

co to znaczy zniszczyć diametralnie, dorobić dwie bandy ?? na samym końcu ??

FILES- nie rozwalamy drzew

Jedyne za co leśniczy czy inny krawatowy pan może rozwalić trasę to BURDEL który 90% ludzi zostawia po swoim pobycie na dualu.
1nVALID
Kontakt:

Post autor: 1nVALID »

Kawula pisze:RUSZAMY DUPE I ROBIMY PROGRES
o, to mi sie podoba.
Kupie: DHX 5.0 222
Wojtekrk
Kontakt:

miisiiek pisze:Jedyne za co leśniczy czy inny krawatowy pan może rozwalić trasę to BURDEL który 90% ludzi zostawia po swoim pobycie na dualu.
Z tym by sie przydalo zrobic porzadek. Proponuje raz ruszyc dupe i pojsc kiedys z jakimis workami po te tony butelek. Kiedy bylem z Warszawiakami w bike parku wszystko ladnie, kulturalnie zgniatali i do kosza lub plecaka. Tylko w Krakowie panuje dresowe przekonanie: "Moj las? Nie. To ch**j mnie to obchodzi".
Fils
Kontakt:

Post autor: Fils »

miisiiek Nie wiem jak bardzo zmieniliście. Czasami nawet jedna hopa może zmienić całą koncepcje trasy... Ja tylko napisałem co uważam o tym sporze i o samowolce w budowaniu. Na dualu nie byłem już z 2 lata.

EDIT:
A co z tą toną butelek, która przez nas leży pod ziemią na górze dualu? W sumie to zrobiliśmy tam nielegalne wysypisko śmieci (mówię o tej polance na górze przed 'jedynką'; tam gdzie kiedyś nemero (?) chciał zbudować dirta). Uważam, że takie sprzątanie by się przydało, bo nie możemy ryzykować. Zmieńmy strategię z undergroundu na grzecznych chłopców na rowerkach. Sam mogę pomóc w sprzątaniu.

Pozdrawiam
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

Wojtekrk pisze:Z tym by sie przydalo zrobic porzadek. Proponuje raz ruszyc dupe i pojsc kiedys z jakimis workami po te tony butelek.
Powodzenia;-)

z 3 sezony temu była ustawka na sprzatanie sikornika - z workiem zapierdalałem ja i jeden gość. Rok później z ustawki wyszło, że sprzątał tylko Sudi, o ile dobrze pamietam - albo ktoś inny, kto zainicjował tą akcje. z 30 osób chetnych do pracy stawiły sie może 2-3 osoby!
Tak, tak, mentalność ludzi...

Nie wiem co teraz dzieje się na dualu, bo przestałem tam bywać. ale dawniej też były problemy z doborem ekipy na budowe. Pamiętna akcja, jak zleciał sie cała banda "prosów" z rynku, a tylko ja, Prokop i Piotrex mielismy w rekach łopaty;] Przebudowa skończyła sie na piciu piwa...

Wtedy przynajmniej nie bylo problemu z planami - jasno było pwoiedziane kto i co chce... i wszytskim to pasowało. w końcu trasa została przebudowana.

a teraz zaczyna sie skakanie do gardeł jakiś "dzieci spod galerii" do "dzieci z lasu"...
pixo
Kontakt:

Post autor: pixo »

ja ogladalem ostatnie foty z dualu i nawet fulle (200/200) sobie radzą swietnie tam. Sama trasa juz dawno sie przeksztalcila w trase bardziej flow FR niz szybkosciową. wydaje mi sie ze jesli ktos nie umie czegos przejechac to moze wartoby bylo sprobowac powalczyc z tym :) generalnie widze ze chlopaki od budowy chcą rozmawiac wiec nie rozumiem dlaczego nikt sie do nich nie zwrocil.

Zreszta jak widzialem po zdjeciach na pinkbiku to tam kawal roboty jest odwalone, wiec moze nie warto przekreslac wszystkiego. Male rzeczy typu muldki bandy itp potrafia naprawde duzo frajdy sprawic :) .

Pozdrawiam :)
www.mudserwis.com
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

Wypowiem się krótko .

Gdy zobaczyłem na fotkach jak wygląda dual... myślałem, że kogoś zdrowo powaliło ... No bo kurcze to się dla mnie nie nadaje, bo nim tył mi się odklei z wybicia, to ja już na lądowaniu jestem ...

Wpadłem tam inco gnito sobie na xc i zlookałem zmiany i mogę powiedzieć tylko tyle - to ma sens i da frajdę tym na 24'' i 20'' . My na fullach itd, się burzymy, no ale w zasadzie przecież trasa jest nadal przejezdna jak była, a muldki wielkości mikro to nawet się nie poczuje ( rower enduro 140mm skoku i nixon 145m nie poczuł, więc co dopiero fulle fr/dh ) . Ktoś odwalił kawał roboty, bo to nie powstało z niczego .

Generalnie nie ma co marudzić - zawsze znajdzie się ktoś, komu trasa nie leży i już ... Jest wiele miejsc w krakowie do jazdy, a nowe "przeszkody" powstają jak grzyby po deszczu wbrew pozorom . I jedni i II zapewne chcę jeździć i każdy ma do tego święte prawo. Uważam, że ci co teraz kopali tam, zrobili sobie fajne zabawki dla siebie, ale nie można mówić o zniszczeniu, bo sam dual jest poprostu i tak kiepsko utrzymany ale główna linia jest przejezdna .

Fakt faktem... miło by było czsem się ustawić na forum i coś razem pokminić, ale zauważmy, że takie inicjatywy raczej kończą się fiaskiem, jak Zaznaczył Yasiuuu.

Dam wszystkim dobrą radę - nie marudźmy, tylko pracujmy łopatami, grabiami, metrami, kilofami i tym co tam jeszcze jest... a potem jeździjmy !

Aloha !
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
bobnh
Kontakt:

Post autor: bobnh »

wielka lopatowa rewolucja ! :roll:
http://bobpl.pinkbike.com/
mmorswin krk
Kontakt:

Post autor: mmorswin krk »

Witajcie prawda jest ze od zarania dziejów dual mia; byc trasa do 4x szybki i technicznie na tyle jak umoziwia to uksztaltowanie terenu NIE WIDZE NIC Z£EGO w nowej czesci na dole osobiscie wydlozylbym tylko tripla (co by nie hamowac) jak duzo osob napisalo ale nie wbije lopaty w macierzysta trase bo sie na tym nie znam… wykopalem dropa na dualu wyszlo jak wyszlo ale zmiany SA POTRZEBNE gdyby nic nie zmieniac nie bylo by sensu jezdzic na starych i oklepanych miejscach dlatego KOPCIE ile fabryka daje!! …Co do NSów to w sumie bylby ostrozny o ile pamiêtam przyjechal 1 star desek z Myslenic 2 juz niedotarl w sumie to tyle KOPCIE KOPCIE i jeszcze raz KOPCIE

TEKS OD GENERALA KTORY NIEMA TUTAJ KONTA I PROSIL O ZAMIESZCZENIE
http://mmorswin.pinkbike.com/
miisiiek
Kontakt:

Post autor: miisiiek »

jeśli ktoś chce się wypowiadać, niech najpierw zobaczy jak "zniszczyliśmy" dual

sam mam fulla z 26" jak i koledzy i dużo radosći i satysfakcji daje z pompowanie muld lub przejechanie ich na mańku, bo chyba o to chodzi żeby próbować i uczyć się czegoś nowego

co do butelek to no comment, Kraków pokazuje klasę ( kosze są na alejce, po lewej jak i prawej)
Kart_kRk
Kontakt:

I NA KONIEC DODAM JA EJDEN Z TYCH LUDZI KTORZY ZNSZCZYL DUAL I JEST DZIECKIEM Z POD GALERII PRZYWIZALEM WCZORAJ 2 worki po 130L i robilsimyporzadek na dole powiem tyle ze przydalo by sie z 70 takich workow...
Banda:
Wojtekrk
Kontakt:

Kart_kRk I chwala ci za to, ale moim zdaniem kulturalniej bylo by bez caps locka. :wink:
draah
Kontakt:

Post autor: draah »

Byłem dzisiaj na dualu i jeździłem na fullu (i to nie na jakims krótkim slope biku tylko na jamnikowatej Cane Corso) po tym co zrobił Szwedowski. I powiem tak: jest w pyte. Ci co mają problem z ostatnim odcinkiem mają go bo nauczyli się jeździć po paru miejscówkach i nie potrafią po niczym innym. Bo jak lecą po dualu czy łopacie jadąc po trasie 658 raz, czwarty rok z rzędu i wszystko kleją to wydaje im się że są zajebiści i generalnie pro. Nie podobają Ci się Lisek bandy dla deskorolek? A spróbuj sobie poskakać na fullu bmx dirty to się może nauczysz pracy ciałem. Poza tym zjebałeś ekipe Szweda zupełnie niepotrzebnie, bo podbudowa mentalna tych kolesi jest taka żeby budować, a nie niszczyć. Pewnie nikt tego nie zauważy, ale dziś podczas burzy złamało się drzewo i spowodowało że odcinek za step upem był nieprzejezdny. Drzewo zostało odwalone w sześciu chłopa (w tym Szweda), co to niby ma w dupie dual bo jeździ na bmx. A na koniec sprawa najwazniejsza: **** Ci do tego Lisku, czy ktoś jest dzieckiem spod galerii, czy nie. Masz mleko pod nosem, nigdy nie widziałem Cię z łopatą, a przywłaszczasz sobie prawo do krytyki na temat pracy której nie wykonałeś (tylko Sławek). Ja nie jestem dzieckiem spod galerii (tylko z beskidzkich lasów) ale nie różnisz się niczym od tych których lżysz. Więc zamknij japę i przeproś tych co obraziłeś. Tyle.
wycieczki w góry
ODPOWIEDZ