avid elixir cr vs avid code

SitoD
Kontakt:

Post autor: SitoD »

Zaczyna sie walka Saint vs Code, mysle, ze hamulce sa porownywalne, na saintach jeszcze nie jezdzilem ale mam Code`y i wiem, ze pracuja wasmienicie, roznica wagi miedzy nimi to jakies 17 g na kozysc Saintow, co praktycznie nie ma znaczenia.
Jezeli masz sentyment do ktorejs z tych firm to sie nim kieruj.
Zadne tematy ci nie pomoga, bedziesz mial tylko metlik w glowie.
Tu masz podobny temat: http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=53406
Wojtekrk
Kontakt:

Post autor: Wojtekrk »

Tak jak juz wspomnialem waga mnie nie obchodzi. Sentymentu do zadnej z tych firm nie mam choc shimano ostatnio kojarzy mi sie z lekko wypalajaca sie firma poprzez podzespoly srama. Ale mowisz, ze w tej walce elixir raczej odpada? tak jak mowie jezeli jedyna przewaga jego nad codem jest waga to nie ma co sie zastanawiac, ale jesli ma jakies dodatkowe atuty to prosze mnie poinformowac :) . Czekam na porownania coda z saintem.
SitoD
Kontakt:

Elixir to hamulec dwutloczkowy (chyba), a Code to cztery tloczki, ogromna sila hamowania, pod tym wzgledem Elixir sie napewno chowa.
Wojtekrk
Kontakt:

SitoD No tak zalety coda znam :) . Chodzi mi o zalety elixira. Mi ogolnie elixir jak w lapie trzymalem wygladal na raczej delikatnego i full odchudzonego.
SitoD
Kontakt:

Niestety Elixirow nie znam, to ci w tej kwestii nie pomoge.
Jezeli ci na wadze nie zalezy, to wybor jest oczywisty.
Wojtekrk
Kontakt:

SitoD Ok dzieki ci i calej reszcie za pomoc. Narazie wybor pada na code lub sainty. Gdyby ktos wiedzial, ktore lepiej wybrac prosze o wypowiedz. I jeszcze te dwa pytania. Czy saint ma regulacje skoku klamki i czy cody z 07 08 09 roznia sie czyms po za waga i kolorem.
ODPOWIEDZ