[Kraków] dzisiejsza gównarzeria w 134
[Kraków] dzisiejsza gównarzeria w 134
Helo bikery dziś ze znajomymi na początku 134 pod craco władowalismy się do autobusu (4 fulle i 1 HT) bez oporowo następnie pod 'DH przystankiem' zastała nas grupa młodych bikerów którzy wjechali jak bydło do stodoły, nie zważając na nasze rowery czy krzesła. Nawet nie będę wspominał o gościu który wychylił się zza drzwi i zaczął 'drzeć jape' do kogoś żeby jeszcze oni włazili. Ja rozumiem każdy chce wejść i wjechać na górę... rozumiem wejść na ścisk ale bez bydła nic nie dewastując. Jednak gdy widzę, że po prostu fizycznie nie da się to odpuszczam i podejdę ten kawałek a nie mimo braku miejsca będę wpierdalał się na siłe !
Wracając do sedna sprawy... Jeżeli wróci zakaz bików na 134 lepiej dla 'tych' dzieci żeby nie pokazywały się na łopacie.
Podsumowując mam nadzieje, że poprawicie swoje zachowanie bo jak na razie to pokazujecie poziom nie najwyższych lotów. Chciałbym też zaznaczyć, że jeżeli taka sytuacja powtórzy się w mojej obecności to autobus 134 opuszczą rowery tychże dzieci a zaraz za nimi właściciele.
Pozdrawiam. Maciek.
Wracając do sedna sprawy... Jeżeli wróci zakaz bików na 134 lepiej dla 'tych' dzieci żeby nie pokazywały się na łopacie.
Podsumowując mam nadzieje, że poprawicie swoje zachowanie bo jak na razie to pokazujecie poziom nie najwyższych lotów. Chciałbym też zaznaczyć, że jeżeli taka sytuacja powtórzy się w mojej obecności to autobus 134 opuszczą rowery tychże dzieci a zaraz za nimi właściciele.
Pozdrawiam. Maciek.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
GG:1560098
Zgadzam się z przedmówcą iż takie bydło jest nie do pomyślenia, wręcz karalne!
Nie przytaczajcie tutaj argumentów iż nasze rowery źle stały, ponieważ były ustawione optymalnie jak na to pozwalała budowa autobusu. Jeżeli wchodzilibyście pojedynczo oraz KULTURALNIE to zmieścilibyście się oraz jeszcze przynajmniej z 7 rowerów jak nie więcej. Ba! Nie ma to jak stanąć sobie w cztery osoby w miejscu gdzie powinno być przejście!
Dołączam się do do apelu o zachowanie minimalnych resztek kultury przez młodocianych bikerów! SORRY! też miałem 14 lat ale chyba byłem deko normalniejszy! Również dołączam się do tego iż jeżeli zostanie wprowadzony zakaz przewożenia rowerów w pojazdach MPK Kraków to TA gówniarzeria nie będzie miała czego szukać na Krakowskich Trasach Rowerowych.
Pozdrawiam Kamil.
Nie przytaczajcie tutaj argumentów iż nasze rowery źle stały, ponieważ były ustawione optymalnie jak na to pozwalała budowa autobusu. Jeżeli wchodzilibyście pojedynczo oraz KULTURALNIE to zmieścilibyście się oraz jeszcze przynajmniej z 7 rowerów jak nie więcej. Ba! Nie ma to jak stanąć sobie w cztery osoby w miejscu gdzie powinno być przejście!
Dołączam się do do apelu o zachowanie minimalnych resztek kultury przez młodocianych bikerów! SORRY! też miałem 14 lat ale chyba byłem deko normalniejszy! Również dołączam się do tego iż jeżeli zostanie wprowadzony zakaz przewożenia rowerów w pojazdach MPK Kraków to TA gówniarzeria nie będzie miała czego szukać na Krakowskich Trasach Rowerowych.
Pozdrawiam Kamil.
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3853780
-
- Kontakt:
Gówniarzeria jest wszędzie .. to trza tepić od razu a nie czekac az się "rozprzestrzeni"
Takie typy zachowań są wszędzie od helu po zakopane.
Ale patrząc okiem czasu to porównując zachowanie dzisiejszej młodzieży śmigającej na bajach to poszła ona w dobra stronę....jest lepiej niz 2 lata temu
Ja wnioskuje na przykładzie miejscówek któr czesto odwqiedzam Chorzów, Siemianowice,Katowice....
Ja jako przedstawiciel w miare młodego pokolenia (lat 17 i poł) przyznaje sie , że zdarza mi się wypuścić mięso z ust od czasu do czasu ale nie do przesady.
Zachowanie pokolenia 94'-95 budzi duże zastrzeżenia....
Gówniarzerie trza tepić od zarodka
Pozdro

Takie typy zachowań są wszędzie od helu po zakopane.
Ale patrząc okiem czasu to porównując zachowanie dzisiejszej młodzieży śmigającej na bajach to poszła ona w dobra stronę....jest lepiej niz 2 lata temu

Ja jako przedstawiciel w miare młodego pokolenia (lat 17 i poł) przyznaje sie , że zdarza mi się wypuścić mięso z ust od czasu do czasu ale nie do przesady.
Zachowanie pokolenia 94'-95 budzi duże zastrzeżenia....

Gówniarzerie trza tepić od zarodka

Pozdro
Zakaz w 134 niestety bedzie niebawem wprowadzony
. Jakis miesiac temu rozmawialem z kierowca i mowil, ze dalej tak na pewno nie bedzie i w 134 na 100% bedzie zakaz i nie wiadomo czy przez to bydlo nie bedzie znowu zakazu w calym miescie!!! Tez mam 14 lat ale jak widze co w tych autobusach sie odp***dala to krew mnie zalewa i wole do tej grupy sie nie przyznawac. Ostatnio w ogole na lopacie panuje trend bicia rekordu ilosci rowerow w autobusie. Kiedy slysze te wrzaski: "TY wsiadaj jest 20 bedzie rekord" mam ochote zapasc sie pod ziemie. Zwlaszcze, ze nieraz calkiem fajne panienki
patrza sie na nas jak na skonczonych id**tow(nawet to jest cenzurowane?). Kiedys pewien elo ziomal chwalil sie, ze kiedys stal z rowerem na miejscu dla niepelnosprawnych i kiedy podjechal czlowiek na wozku proszac o zwolnienie miejsca, z wielka radoscia na twarzy powiedzial: "wypi**dalaj!". Porażka!!!

OMFGWojtekrk pisze:kiedy podjechal czlowiek na wozku proszac o zwolnienie miejsca, z wielka radoscia na twarzy powiedzial: "wypi**dalaj!". Porażka!!!

BTW. fajnie macie że możecie busami z rowerami jeździć

Wiesz co, mysle ze tu zbyt ogolnie podales te daty... Sam jestem z rocznika 94 i mam 15 lat ale co z tego? To wcale nie oznacza ze sie tak zachowuje wrecz przeciwnie... Dosc czesto jezdze w 134 i to co tam widze jest porazka totalna... I najgorsze jest to ze to MI jest glupio ;/ Ja rozumiem ze chce sie w kilka rowerow wejsc ale nie tyle... I to jeszcze w jaki sposob. Raz bylem swiadkiem jak pewna starsza osoba pod laskeczka juz chciala wejsc powoli do autobusu to te zdesperowane malolaty doslownie ja wypchnely na bok i wryly sie na chama do srodka i to jeszcze tylnim wejsciem. Nie wspomne juz o akcjach o ktorych slyszalem: Ze w przypadku nie wpuszczenia tych pseudo "riderow" do autobusu ida przed nim i nie pozwalaja szybciej jechac niz marsz i tak do skutku...wojtasu pisze:Zachowanie pokolenia 94'-95 budzi duże zastrzeżenia.... Smile
Ludzie zastanowcie sie troche nad swoim zachowaniem i kultura osobista i nad tym jaka nam opinie wyrabiacie!... Tyle z mojej strony...

Pozdrawiam
-
- Kontakt:
Jaszczur no fakt zbyt ogólnikowo napisałem. Nie miałem na myśli kogoś urazić z tego rocznika , ponieważ niektórzy w wieku 14-15 lat potrafią się lepiej zachować niz jakiś 20 latek wychodzący z knajpy
Prosty przykład:
Porównaj sobie dzisiajsze gimnazjum z gimnazjum jakie było kiedyś ?! Teraz to ta szkoła kształci moim zdaniem chamstwo wśród młodzieży a nie kulturę i wychowanie do dorosłego zycia ...
Nawet był kiedys wywiad w jakiejś gazecie i padło pytanie jak się pracuje we wspólczesnym gimnazjum
Nauczycielka odpowiedziała ze obecne roczniki które siedza w gimnazjum to są o wiele gorsze i chamskie niz roczniki 91
Nie twierdze , że każde dziecko z w/w rocznika jest zle wychowane tylko stwierdzam fakt ze jest to bardzo rozwydrzony rocznik w historii Rzeczpospolitej Ludowej
Pamietajmy Młodzież jest przyszłoscią tego narodu wiec dobrej kultury trza uczyc od małego , chamstwo tępić od razu....

Prosty przykład:
Porównaj sobie dzisiajsze gimnazjum z gimnazjum jakie było kiedyś ?! Teraz to ta szkoła kształci moim zdaniem chamstwo wśród młodzieży a nie kulturę i wychowanie do dorosłego zycia ...
Nawet był kiedys wywiad w jakiejś gazecie i padło pytanie jak się pracuje we wspólczesnym gimnazjum

Nauczycielka odpowiedziała ze obecne roczniki które siedza w gimnazjum to są o wiele gorsze i chamskie niz roczniki 91

Nie twierdze , że każde dziecko z w/w rocznika jest zle wychowane tylko stwierdzam fakt ze jest to bardzo rozwydrzony rocznik w historii Rzeczpospolitej Ludowej

Pamietajmy Młodzież jest przyszłoscią tego narodu wiec dobrej kultury trza uczyc od małego , chamstwo tępić od razu....
Tak z porownaniem gimnazjum a raczej GOWNAZJUM to masz racje. Ogolnie sam niestety chodze do gimnazjum gdzie jest sporo dresow i pseudo cwaniaczkow itd i to co widze z kazdym dniem mnie zalalmuje... doslownie niewielka grupa osob sie trzymamay razem i jako jedni z niewielu mamy w sobie kulture i zachowanie ok... I co do tego ze tepic chamstwo i ich prostowac pod tym wzgledem to uwierz ciezko bedzie... Bo oni wtedy tym bardziej beda na przekor robili... Niestety taki "buntowniczy" wiek ale szkoda ze w taki sposob buntowniczy
No nic jak bede widzial ze chce sie jakis malolat jako 15 wpakowac a bedzie pelno ludzi i rowerow to poprostu go przytrzymam az do zamkniecia drzwi... Ale sam watpie w ta "metode" tak mi to przyszlo na mysl poprostu. Heh mysle zenajlepiej bedzie jak my wychowani ludze postarajmy sie jak najwiecej kultury okazywac moze to zlagodzi sytuacje i nie witac sie i ignoworac tych gowniarzy i tyle.

wiecie nie dawno byla taka sytuacja ze wsiedlismy w 23 osoby do autobusu ALE!!;
1. nikogo w nim z ludzi nie bylo
2. sorki ale nie wpierdalaliśmy sie jak skonczone dzieci tylko normalnie rower na tylnie kolo i wchodzimy
3. juz kilka razy byla taka sytuacja ze np. drzwi sie nie odwieraly jak jakis fullowiec z rowerem krową wbil sie na hama do tylu!!
nalezy tez poruszyć spr. tego jak to sie czesto dzieje, czyli stoimy przy DH sklepie na przystanku, jada jakies dzieci dirtu widza ze nas jest 3 osoby to co robia!! jada na wczesniejszy przystanek!! kurwa jak mnie to wkurza!! zal, zobaczycie ze bd zakaz i kolejna miejscowka bd oklepana! i nie myslcie sobie ze do trupa sobie przyjedziecie bo wam nogi z dupy powyrywamy, no chyba ze ktos zaplaci( zeby nie bylo to ja nie placilem ale jak okazja bd zaplace :PP)
powodzenia dla dzieciarni i rajderow ktorzy bd podjezdzac na lopate bajem do zjazdow
1. nikogo w nim z ludzi nie bylo
2. sorki ale nie wpierdalaliśmy sie jak skonczone dzieci tylko normalnie rower na tylnie kolo i wchodzimy
3. juz kilka razy byla taka sytuacja ze np. drzwi sie nie odwieraly jak jakis fullowiec z rowerem krową wbil sie na hama do tylu!!
nalezy tez poruszyć spr. tego jak to sie czesto dzieje, czyli stoimy przy DH sklepie na przystanku, jada jakies dzieci dirtu widza ze nas jest 3 osoby to co robia!! jada na wczesniejszy przystanek!! kurwa jak mnie to wkurza!! zal, zobaczycie ze bd zakaz i kolejna miejscowka bd oklepana! i nie myslcie sobie ze do trupa sobie przyjedziecie bo wam nogi z dupy powyrywamy, no chyba ze ktos zaplaci( zeby nie bylo to ja nie placilem ale jak okazja bd zaplace :PP)
powodzenia dla dzieciarni i rajderow ktorzy bd podjezdzac na lopate bajem do zjazdow
Karpiel i Duncon to moje zycie
mi to mówisz ;]?? sorry chyba nie widziałeś co robiłem jakieś 2 lata temu... na sztywniku 22kg
wyjedzalem cała łopate na pełnym lajcie wiec nie mów ze jestem słaby. Tz możne jestem teraz slaby ale to tylko przez kontuzje kolana ;p wyskakująca noga z stawu kolanowego nie jest fajna ;p

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3853780
Ja już nie mam sił z wami gadać. Ile to razy mówiłem, że trzeba włączyć na luz? Ale oczywiście nikt mnie nie słuchał no bo gadam głupoty. Dowiadywałem się wszystkiego w MPK - jak wygląda regulamin, jak mam go rozumieć itp. Wyjaśniliśmy sobie kilka spraw i nawet miałem ochotę z nimi o tym więcej pogadać w celu dokładnego ustalenia co wolno, a czego nie. Nie mogę jednak dogadywać się z nimi, bo mają zbyt mocne argumenty, które im tworzycie. Większość bikerów to 'kozaczki', które jeszcze nie wyrosły z wózeczka, a już myślą że pozjadały wszelkie rozumy. Trochę pokory. Sam stary nie jestem ale jakoś nie mam o sobie takiego mniemania jak wy. Kłócicie się z kierowcą, a sami nie wiecie o co... Małolaty w większości przesadzają na całej linii. Prawda jest taka, że wszyscy wymagacie od 'kierowców' kultury, a sami jesteście na dnie.
W poście tym, za 'wy' rozumiem wszystkich pyskujących kozaczków.
W poście tym, za 'wy' rozumiem wszystkich pyskujących kozaczków.

S: NOWE Tarcze Avid G3 160mm przód i tył
Tia... też pamiętam podobn sytuację ... Nawet mógłbym powiedzieć kto takie hamstwo odwala, ale nie będę dzieciakom robił już tak koło tyłka ... Tak ich wychował dom - niestety.. wożą tyłki na rowerach po grube tysiące, może i nawet nieźle smigają .. ale kultury osobistej im brak na każdym kroku . Ciekawe czy są tak mocni w gębach do swoich rodzin, bo jeden taki szczeniak kiedyś wyzywał na moich oczach kierowcę, że go nie wpuścił ( jechało nas 7 - 3 rowery w środku i 4 na pace - kierowca nam tyle pozwolił, za co grzecznie podziękowaliśmy ) ... Miałem ochotę wyjść i strzelić gnojka w kask, co on sobie wyobraża.
Nie rozumiem... czemu homo sapiens nie umie bez sapania przetrzymać 20 minut w autobusie, tylko musi robić bydło, a gdy nie dostanie się do jednego, nie poczeka grzecznie na kolejny ...przecież te autobusy na serio dość często śmigają . Nawet jak ktoś wleci podczas już zamykania autobusu, to kierowca wpuści jeśli ma na to warunki ... wystarczy poprosić, bo słowa " przepraszam Pana, ale czy mógłbym jeszcze wsiąść... bardzo bym prosił ", są tańsze niż ew. mandat jak komuś puszczą nerw i zadzwoni na polcję albo straż miejską .
Nie rozumiem... czemu homo sapiens nie umie bez sapania przetrzymać 20 minut w autobusie, tylko musi robić bydło, a gdy nie dostanie się do jednego, nie poczeka grzecznie na kolejny ...przecież te autobusy na serio dość często śmigają . Nawet jak ktoś wleci podczas już zamykania autobusu, to kierowca wpuści jeśli ma na to warunki ... wystarczy poprosić, bo słowa " przepraszam Pana, ale czy mógłbym jeszcze wsiąść... bardzo bym prosił ", są tańsze niż ew. mandat jak komuś puszczą nerw i zadzwoni na polcję albo straż miejską .
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
nawet samo to ze wyjedziesz i sie ROZGRZEJESZ to jest cos!Jozan ty juz nie szpanuj bo ja wiem jak twoje demo xc edytion wyglada i sie da xDDD
ogolnie proponuje zrobic cos takiego... zacznie sie okres wakacji i woolnego, chcemy wpadac na lopate i miec autobus na nia, dlatego osoby ktore to czytaja musimy cos zrobic i REAGOWAC na takie zachowania, ja wiem ze jak takiemu mlodemu powiem mile spierda... to mnie wyklnie i powie ze jak takie odstawaimy przedstawienia to on pogada z mamą i ona kupi mu autobus tylko dla niego :P
ogolnie proponuje zrobic cos takiego... zacznie sie okres wakacji i woolnego, chcemy wpadac na lopate i miec autobus na nia, dlatego osoby ktore to czytaja musimy cos zrobic i REAGOWAC na takie zachowania, ja wiem ze jak takiemu mlodemu powiem mile spierda... to mnie wyklnie i powie ze jak takie odstawaimy przedstawienia to on pogada z mamą i ona kupi mu autobus tylko dla niego :P
Karpiel i Duncon to moje zycie
sudi napisz kto robil bydlo,dlaczego ich kryjesz? trzeba wskazywac takie osoby palcem,zeby potem nie bylo watpliwosci-nie beda sie czuc anonimowo to nie beda kozaczyc.szczegolnie jak sie ich bedzie ustawialo przy kazdej okazji.
poza tym podpisuje sie pod zdaniem war23-nalezy REAGOWAC: wbija sie gnojek do autobusu mimo ze nie ma miejsca?to najpierw powiedziec zeby wysiadl,a jak nie poskutkuje to za bety i wypad.koles drze ryja przez caly autobus?powiedziec ze nie jest sam i ma zewrzec szczeki-niech pisze smsy do kolegow.
innej drogi nie ma.
poza tym podpisuje sie pod zdaniem war23-nalezy REAGOWAC: wbija sie gnojek do autobusu mimo ze nie ma miejsca?to najpierw powiedziec zeby wysiadl,a jak nie poskutkuje to za bety i wypad.koles drze ryja przez caly autobus?powiedziec ze nie jest sam i ma zewrzec szczeki-niech pisze smsy do kolegow.
innej drogi nie ma.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
-
- Kontakt:
No coz... Wczoraj porpstu mialem ochote wstac i kolesia piedo**ac w jape poprostu. To co odstawiliscie wczoraj to poprostu szczyt szczytow. Po pierwsze pan kierowca ktory wczoraj jechal byl mily i gdy zapytalismy pod cracovia czy mozemy do srodka to sie zgodzil bez zadnego ale.... Mam nadzieje ze po wczorajszym incydencie nie zmieni nastawienia dla "nas" bajkerow. Po dwa - Nie wiecie ze w miejscu publicznym trzeba zachowac kulture i spokuj? Mama nie nauczyla? Ja waszym ojcem nie jestem ale gdybym mial cos takiego pod swoimi skrzydlami to bym sie tego wstydzil ;/
Jesli kogos urazilem to przepraszam ale taka niestety prawda.
Jesli kogos urazilem to przepraszam ale taka niestety prawda.
[url=http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4575535]SELL[/url]
Yyy to czemu normalni bikerzy nie zwroca uwagi? Patrzycie sie na nich bez slowa a potem stawiacie tematy. Jestescie kilka lat starsi i boicie sie malolatow? Mocni w gebie to oni sa w grupie oraz jak sie nikt do nich nie odzywa. Kolejnym razem albo wchodza kulturalnie albo wogole, koniec kropka.
ED:
Skonczy sie na tym ze wprowadza zakaz jazdy autobusem z bikiem w calym miescie oraz kolejny raz zniszcza lopate zeby wyeliminowac problem. Sami sie prosicie.
ED:
Skonczy sie na tym ze wprowadza zakaz jazdy autobusem z bikiem w calym miescie oraz kolejny raz zniszcza lopate zeby wyeliminowac problem. Sami sie prosicie.