Problem z piastą - odkręcające się konusy

misiek112
Kontakt:

Problem z piastą - odkręcające się konusy

Post autor: misiek112 »

Siemka. Mam tylnią piastę dartmoora na maszynach, jest z nią taki problem że ciągle łapie luzy tzn. odkręcają się te boczne nakrętki (te po których odkręceniu widać łożyska). Wyciągam koło, dociągam te nakrętki, zapinam szybkozamykacz i po dniu jazdy znów to samo :x . Ostatnio zabezpieczyłem gwinty lakierem i dalej się odkręcają. Może są już wyrobione te nacięcia na hakach ramy. Sam już nie wiem co jest tego powodem. Szlak mnie trafia bo przez taką głupotę piasta sie w końcu rozleci.
liseQ
Kontakt:

Post autor: liseQ »

a loctait na gwinty powinno pomuc a jak nei to juz nei wiem co :D to tyle co mi wpadło do głowy :D
NAKLEJKI NA ROWER !! gg3095008 [S]
kolo tył kiera mostek
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

misiek112 może z za małą parą dokręcasz :) Dobrze te śruby skontruj , to powinno byc okej...
Skwarek
Kontakt:

Post autor: Skwarek »

Ja ten sam problem mam z przednia piasta dartmoora. Z tylna było podobnie ale przykokszony serwisant tak dokrecił ze juz nie ma problemów :)
hmm
KaczorAC1
Kontakt:

Post autor: KaczorAC1 »

Dobre klucze , dobrze skontruj i zapomnisz o czymś takim jak rozkręcanie... Palcem czy normalnym kluczem to se możesz...
ODPOWIEDZ