Slipknot w Polsce - 9 czerwca !!!

Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

ludzie, bądźcie ponad podziałami!!!

puśćcie sobie mbrother, nikt tu tego nie lubi (włącznie ze mną), a jak koniecznie chcecie pokazać jaki to wyrafinowany gust macie, to może zacznijcie od nieśmiertelnego hymnu unii europejskiej, czy 4 pór roku vivaldiego
Grix
Kontakt:

Post autor: Grix »

Powiem tak. Gusta są bardzo różne. Jako że z muzyką jestem jako grający na gitarze(co prawda tylko w amatorskim zespole ale zawsze) bardzo związany to żałuję że stara choć przecież ponadpokoleniowa muzyka kapel jak Pink Floyd Deep Purple itp. odchodzi w zapomnienie. Wzorcem dla młodych gitarzystów staje się nie Jimi Hendrix czy Eric Clapton lecz koleś który nie potrafi nawet nastroić instrumentu z kapeli zarobkowej tpyu Jonas Brothers. Jest to często winą zbyt małęj prmocji zespołów które udoskonalaja wzorce dane przez Gunsów, Metallice i różne inne zespoły. Jako ze bardziej jestem związany z niepopularnym bluesem nie wypowiem się na temat muzyki Slipknota to jednak, na podstawie obserwacji kolegów różnych widzę że taka muzyka spotyka się z zainteresowaniem ze strony sporej części bikerów, więc dobrze że pojawia się ogłoszenie, i ludzie się umawiają na koncert.
Mlekovita
Kontakt:

Post autor: Mlekovita »

bodzio2k:
Drogi przyjacielu, proponuję posłuchać najpierw klasyki napierd.alanki. Kapela, o której wspominasz to współczesny syf. Proponuję posłuchać spierwa (kolejność nieważna):
Może jakiś argument co do tego że Slipknot to syf?? Fakt dwa ostatnie albumy to ociekająca komercją kupa ale nie zapominajmy że ten zespół nagrał wiele fajnych kawałków. A ten koncert 9 czerwca będzie unikatowy bo będzie to dziesięciolecie wydania pierwszej płyty, więc: stare maski, stare kostiumy i tylko pierwsza płyta.
Autor postu jest długoletnim dziennikarzem warszawskich radiostacji muzycznych.
No i co z tego??
Cesiu
Kontakt:

Post autor: Cesiu »

Mlekovita pisze:stare maski, stare kostiumy i tylko pierwsza płyta.
Skąd masz takie informacje?? pierwsza płyta to 8 kawałków także trochę malo jak na ich koncert :/

EDIT:

Setlisty z tego roku:
http://www.setlist.fm/setlists/slipknot-1bd6a5b4.html

Jakby nie było Spit it out to bym zażądał zwrotu za bilety :)
Mlekovita
Kontakt:

Kiedyś był news na www.Slipknot.pl
Fils
Kontakt:

Post autor: Fils »

Ho ho ho ho ilu tu metali :twisted:.

Ja też się wybieram ale nie dziewiątego tylko dziesiątego i nie do Polski tylko do Czech :D.

Pozdrawiam wszystkich fanów dobrej muzyki (choć ostatnia płyta slipknota jest słabsza od innych). Zespół bardzo mi się podoba i jestem jego wielkim fanem ale brzmienie mają 'banalne'. W sensie - łatwe.

Jeszcze raz pozdrawiam i życzę miłej zabawy na koncercie :). Nie pijcie za dużo ;).
S: NOWE Tarcze Avid G3 160mm przód i tył
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

bodzio2k cholera to, ze jestes dziennikarzem nie daje ci prawa cudzych gustów krytykowac. Chłopak niech słucha czego chce, zwłaszcza, ze podane przez ciebie zespoły sa bardzo odległe gatunkowo od slipknota. Dead Kenedys i slipknot? Wymieniłes kapele uznane ale bedace dosc daleko od gustu autora. Do tego czy nie wolno słuchac kapel nastawionych bardziej komercyjnie i nie cieszacych sie wielka estyma krytyków (swoja droga 3 płyta została dość ciepło odebrana przez krytyków). Poruszasz sie w rejonie innej muzy i tyle. Zreszta jak polecac ambitniejsza muze w okolicach slipknota to zamiast w te okolice trzeba szukac raczej prog metalu i metalcore i tutaj Mastodon, Cynic etc sie kłaniaja.

BTW. Slipknota nie bronie bo ostatnio słucham go sporadycznie i słuchałem go ładnych pare lat temu i wymienione przez ciebie zespoły, przynajmniej czesc z nich, znam i lubie ale tez niesłucham ich zbyt czesto wiec mój stosunek jest raczej neutralny.
Fils
Kontakt:

bodzio2k Naprawdę przesadzasz. Gusta to gusta i nie wmawiaj komuś, że dana kapela jest zła. Mi np. punkowe klimaty nie pasują. Lubie ciężką muzykę, co nie oznacza, że gardzę starymi klimatami.
Słucham Cradle of Filth, Slipknota, Metallicy, Soulfly, Samaela (Dio), Kreatora, Black Sabbath, Stonsów, Floydów, Manowar, Iron Maiden, ZZ topów (ciii nie śmiać się :oops:), Jimiego H i wielu wielu innych. Każdy z tych zespołów jest inny i nie tobie oceniać co mi ma się podobać, a co nie. Słucham też troszkę rapu i hiphomu (Paktofonika, Kaliber44) , szant, rege (polskie i zagraniczne) itp. Słucham to co lobię i tyle.

Spaced- Ale jest jeszcze coś takiego jak różnica pokoleń...

Pozdrawiam
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Fils a czemu miałby sie ktos śmiac z zz top? ;) Zespół mojego dziecinstwa obok AC/DC. Czasem dalej ich słucham i jakos nigdy nie uwazalem, że ze słuchania czegokolwiek poza Rubikiem nalezy sie spowiadac ;)
Tolek
Kontakt:

Post autor: Tolek »

Slipknot ssie, nie jadę ;)
www.happynegro.ownlog.com
www.tolek.pinkbike.com
SAGI
Kontakt:

Post autor: SAGI »

Panowie / Panie jak tam wrażenia po koncercie ? wg. mnie zaje*bisty !! Warto było :D Slipknoci zagrali elegancko ;] tylko osobiście brakło mi The Heretic Anthem i solówki joey'a na perkusji ale mimo to było meegaa ;D pozdro dla wszystkich z płyty ;)
Mlekovita
Kontakt:

Od tygodnia płacze że mnie tam nie było :(
Cesiu
Kontakt:

Świetny koncert. "zero bullshit" wyszło bardzo fajnie. Corey nie fałszował. Ogólnie bardzo dobrze się bawiłem. Warto było jechać. Co do Heretic anthem to wystarczyło zobaczyć setlisty z tej trasy żeby wiedzieć że tego nie będzie (niestety).

Pozdro

PS. 27 listopada Rammstein w Spodku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oby dali taki koncert jak ostatnio!!!!

EDIt
jest sporo filmów na youtube, super wyszło zaśpiewane z publicznością Before I Forget: www.youtube.com/watch?v=6milLUvQzEY
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

A ja wszystko przegapiam ;p ostatnio w bielsku był Vader i Kat eee
SAGI
Kontakt:

Post autor: SAGI »

Tak tylko setlisty czasami się zmieniając wiec mialem nadzieje, ze bedzie :DD ale i tak nic nie przebije spit it out'a !! Jumpdafuckup było piękne ;D
http://maderdh.pinkbike.com/
Cesiu
Kontakt:

SAGI pisze:Jumpdafuckup było piękne ;D
Toć napisałem, że zero bullshit dało radę !!! ;) Prawie cały Trowar był na kolanach.
PeeJey
Kontakt:

Post autor: PeeJey »

też się z tym zgadzam :D cały koncert czekałem na spit it out i doczekałem się na samym końcu, w ogóle myślałem że już nie podniosą Jordison'a :p
Ale co jak co supporty do bani ;/ krótko i średnio.
Fils
Kontakt:

Fajnie było :D. Ale ochrona była przejebana. Myślałem, że zaraz się czepią wokalisty, który rzucał w tłum wodą :D. Poza tym nawet piwa nie można było kupić ;/.

Do krakowian: Dał ktoś z was radę wsiąść do pierwszego pociągu o 01:04? Ja niestety musiałem z ekipą spędzić noc na schodach :D.

Pozdrawiam
S: NOWE Tarcze Avid G3 160mm przód i tył
kubulus23
Kontakt:

Post autor: kubulus23 »

nie bylo mnie tam :( ;( :(
http://www.pinkbike.com/photo/3014220/ - Jumping all seasons :P
ODPOWIEDZ