Jelenia Góra wstydem rowerzystów?

slazak
Kontakt:

Post autor: slazak »

Ja uważam, że ilość topiców o BikerJG świadczy, że jest on zwykłym krętaczem!! Pamiętacie niedawny topic jak to karpiu wysłał mu bez opłaty FOXA 40, a ten się doczepił ? nie? http://dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=53397

I co szacowny kolega z Jeleniej po takim czasie dalej NIE ODESŁAŁ Foxa! Kombinuje kręci. Zastanawiam co to za pomalowany fox jest w tym yeti!
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

slazak bo szanowny bikerjg WYSLAL PIENIADZE hahaha rozwalacie mnie, czego jszcze sie dowiem??
BikerJG
Kontakt:

Ja 0:25:57
hehe wsumie spoko, teraz wiem co to znaczy "rozejm" lecz ja nie odpuszcze, masz kolejnego wroga, klamiesz i krecisz, zobaczys jak to sie skonczy
TK 0:27:19
wiesz kto go zerwał, ty też masz kolejnego anyreklamatora
Sewi
Kontakt:

Post autor: Sewi »

Panowie trochę wyluzujcie. Nie miałem na celu obraze Konrada. Po prostu nie podoba mi się jego podejście ko klenta, fakt telefonicznie zachowuje o dziwo całkowicie w porządku. Tutaj jednak jakby druga jego twarz wychodzi z odchłani.

To za to nie trzyma się wszystko kupy, a Ty swoją drogą już w swoim drugim poście mnie obrażasz.

Całej sprawy nie wymyśliłem, stwierdziłem tylko fakty popierając to zdjęciami. Gdyby nie przypadkowe skrzyżowanie się kilku przypadków jak to że jestem iście srogo napalony na ten model ramy, to że akurat ją sprzedawałeś i to że przez Twoją pomyłkę wysłałeś ją kuplowi to całkiem prawdopodobne że tej sprawy w ogóle bym nie poruszał. Gdybym ją zakupił od Ciebie, byłbym dogłębnie rozczarowany. Może i się czepiam pierdół ale taki szczegół jak fakt iż zawieszenie jest "upier****** jak stół Durczoka" dla mnie jest wadą. Rama kosztuje ponad 50 baniek, to nie są małe pieniądze i wymaga to dużo wysiłku by takie pieniądze zarobić. Czy sprzedając samochód, mieszkanie czy nawet tak błachą rzecz jak telefon komórkowy również zachowujesz tą zasadę "umyj se sam i nie zawracaj mi głowy"?

Owszem znam kilka przypadków gdy transakcje z Tobą były pomyślne, jedynie do czego można było sie przyczepić to czas wysyłki. Jednak niechęć ludzi to interesów z Tobą samo z powietrza się nie bierze. Zapamiętaj że sam sobie na to zapracowałeś i sam kreujesz swoją osobę.
BikerJG pisze:kiedy tworca tematu ze mna rozmawial ze twierdzi ze rozne wersje byly??
10 maja około godziny 20:00
BikerJG
Kontakt:

Sewi skoro maja neichec neich nie zamawiaja, a ja odejsc od komputera nie moge. Czesc!
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

TO JUŻ SĄ TOTALNE JAJA....

Sewi pisze:Gdybym ją zakupił od Ciebie, byłbym dogłębnie rozczarowany.
nie kupiłeś jej... to jakim prawem się wypowiadasz??

dla mnie robisz Sewi antyreklamę, nic nie kupiłeś a się wypowiadasz.... nie masz prawa, nie jesteś stroną w żadnym sporze...

Sewi pisze:Może i się czepiam pierdół ale taki szczegół jak fakt iż zawieszenie jest "upier****** jak stół Durczoka" dla mnie jest wadą
może jakbyś ją kupił, Kondrad by wyczyścił zawieche Karcherem i nie było by sprawy... pomyślałeś o tym

poza tym Panowie MODERATORZY kolejna telenowela... proszę utrzymujcie poziom forum, bo się robi coraz więcej syfu ... ciągłe oczernianie ludzi, może zamiast forum rowerowego powołamy klub kibiców piłki kopanej... bo tam są takie zachowania i h*je-muje-rymuje
3,143k4r2
moderator
Kontakt:

Post autor: 3,143k4r2 »

Ufff jakos doczytalem to wszystko do konca i refleksje jakie mi sie nawijaja :

1. Zamiast pisac kto jest oszustem itd, moze warto sie pokusic o to zeby pisac na jakie rowery warto uwazac. Oczernianie kogos wg mnie mija sie z celem chyba ze faktycznie jest problem w stylu :

Kupiles przedmiot ktorego opis dalece odbiega od stanu faktycznego, sprzedajacy upiera sie przy swoim, nie chce zwrocic kasy i ogolnie robi problemy.

2. Sposob postrzegania stanu niektorych przedmiotow przez rozne osoby moze byc inny. Cos co dla Pana X moze byc st idealnym dla Pana Y moze zapawac na zaledwie dobry/zadowalajacy. Dlatego wlasnie proscie o realne zdjecia, duzo zdjec. Jesli komus bedzie zalezalo na sprzedazy to z pewnoscia je zrobi.

3. To ze tematy Maxa, BikerJG oraz MarkaKambo byly walkowane 1000ce razy wynikaja z prostej przyczyny. Oni sprzedaja mase sprzetu dlatego tak glosno. Wiekszosc z nas sprzedaje swoj sprzet ktorego stanu jestesmy bardziej lub mniej pewni. W przypadku ludzi ktorzy Sprzedaja czesci przez wielkie S bywa z tym roznie. Nie sadze zeby oni robili to celowo i wciskali ludziom wałki... Z drugiej strony patrzac na chociazby handlarzy autami mozna zwatpic w uczciwosc czlowieka. Jedziesz 300km kupic fure ktora miala byc bezwypadkowa i sliczniutka bo na to wskazywal opis i zdjecia a na miejscu zastajesz 3 auta w 1... :evil: Takie zycie

4. Zamiast stawiac TAKICH LUDZI / SPRZEDAWCÓW pod pregiezem to po prostu przestanie u nich kupowac. Po co sie szczujecie i nakrecacie ? Nie kumam...

5. BikerJG juz sie chociaz mogles nie przyznawac ze masz dwa konta i podbijasz sobie aukcje... :cry:
n0 ridE n0 fUN
krap
Kontakt:

Post autor: krap »

BikerJG pisze:slazak bo szanowny bikerjg WYSLAL PIENIADZE hahaha rozwalacie mnie, czego jszcze sie dowiem??
Wydawało mi się, że nakazałem zwrot widelca, który nie jest Twoja własnością. A Ty nie dość, że go przetrzymujesz przez ponad tydzień, to jeszcze potem przelewasz mi jakąś kwotę, którą sam uznasz za stosowną. Bezczelność do kwadratu!
Noldorek
Kontakt:

Post autor: Noldorek »

Uffff...przeczytałem całość jakoś :P
Steel2 Witam ponownie :)
krap to co napisałeś daje wiele do myślenia...
Z BikerJG rozmawiałem na gg i jakiś zastrzeżeń nie mam.
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6438250
Wszystko na sprzedaż
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

3,143k4r2 pragne zauwazyc ze swego czasu MaxDamage byl wszelkie rekordy w sciaganiu sprzetu i mial samych zadowolonych klientow,to samo Yoshio z Krakowa (nick na allegro Slippin)-tez targa sprzetu rok w rok mase a problemow nigdy nie bylo.Jest tez paru innych ktorzy wioda spokojny zywot i nikt o nich tematow nie zaklada...da sie?da...
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
BikerJG
Kontakt:

krap pieniadze przelalem, w MOMENCIE ZAKONCZENIA AUKCJI AMORTYZATOR STAL SIE MOJA WLASNOSCIA!

piotrex MaxDamage 10 min temu wyszedl odemnie z domu, niezly ubaw mielismy z calego tematu oraz z rozmowy z krap, twierdzi ze MAM MU ODESLAC AMORTYZATOR, bo jestem niezadowolony xD

Dobre jaja, ja temat zakonczylem,
krap
Kontakt:

ech handlarzyki...
Noldorek
Kontakt:

Post autor: Noldorek »

Tak mi tylko przeszło przez myśl...czy amor w yeti to nie ten odkrap ?? tak tylko pomyślałem ale niestety dowodów na to brak:P
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6438250
Wszystko na sprzedaż
zuczek09
Kontakt:

Post autor: zuczek09 »

Szczeże powniem nie czytałem tego tamtu do końca . Faktem jest że to była moja rama kupiłem ją ze stanów gdzie była jeźdzona przez innego gościa w stanie idealnym . Jeździłem na niej chwile ale dbałem o szyny itp , zresztą dbam o każdy rower jaki mam . Sewi pisał do mnie i i wie że jestem jednym z włascicieli ramy. A więc pisze wprost rama nie ma tytanowych śróbek i osi chyba że BikerJG je sobie dokupił w co wątpie bo sprzedałem z orginalnymi śróbami bo ti ja mam . Rame kupiełm za 5500zł i cena jaką chceBikerJG jest śmieszna. Z tego co mi mój znajomy powiedział to rama ma coś jebniętego z supportem ale to jest spekulacja nie stwierdzam tego bo nie widziałem tylko słusząłem od mojego dobrego kolegi. Jak byłem posidaczem ramy to rama była w 100% sprawna . Teraz nie wiem ... ale powiem że kilka miejsc z tej ramie jeśli by ktoś chciał kupić odBikerJG należy sprawdzić bo Yeti 303 ma do siebie to że libi pęknąć w miejscach które trudno doglądnąć . W razie Pytań prosze o wiadomość na Pinkbike.
Pozdrawiam

PS. Bede w wierchomili 5.6.7 czerwiec na foes dhs czarnym chetnie pogadam na tematy związane z yeti :)
http://www.pinkbike.com/photo/4738594/
BikerJG
Kontakt:

yeti po zakupie bylo jezdzone kilka razy, jest w stanie jak po zakupie. Co ma suport do calej sprawy?? nie zdayzlem wykrecic, gdybym wyslal tam tez polamany olowek PRZYPADKIEM byla by o nim mowa??

zuczek09 konkurencja, konkurencja ;) tylko slaba :P

Polecam napisac jeszcze ze 2 tematy o tym jak OSZUKUJe bo wysylam swoja prywatna rame z MOIM PRYWATNYM "popsutym" suportem ;)

Srubki dokupilem sam.

Czesc!
zuczek09
Kontakt:

Post autor: zuczek09 »

zadna konkurencja :) ja nie zajmuje sie sprowadzaniem sprzętu dla innych . Może w sporadycznych przypadkach dla znajomch tak to tylko dla siebie . I jak ktoś wyżej napisał jeźdze na tym co sprowdze i wiem co sprzedaje na polske. BikerJG straasznie dużo zamieszania wokół ciebie sie zrobiło :) może czas na chwile wyjechać na wakacje ?
http://www.pinkbike.com/photo/4738594/
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

ja tam wstawiam się za Konradem, znam go osobiście i uważam że jest uczciwy.

tak jak napisał Piekarz, różne osoby różnie postrzegają stan sprzętu. poza tym zawsze można się dogadać.

dziwię się autorowi tematu, że zakłada taki topik pomimo ze nawet ramy nie kupił.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
BikerJG
Kontakt:

slazak

fox v10 pomarancza 8:37:12
spoko, bylo 1750. przepraszam i zwracam honor

Wiec kto teraz wyszedl na idiote? wplacilem kase zgodnie z umowa. Pozdro
krap
Kontakt:

BikerJG pisze:slazak

fox v10 pomarancza 8:37:12
spoko, bylo 1750. przepraszam i zwracam honor

Wiec kto teraz wyszedl na idiote? wplacilem kase zgodnie z umowa. Pozdro

Koleś, Twoje postępowanie przekracza wszelkie granice.

Dostajesz widelec, nie podoba Ci się, zakładasz topik żeby mnie oczernić, potem zmieniasz zdanie. Jednak jesteś gotów kupić za tyle na ile się umówiliśmy. To po co ta akcja?
Cały czas dysponujesz moją własnością, która nie jest Twoja aż do momentu zapłaty za nią. Sugerujesz w dodatku, że jesteś uczciwy bo przecież mógłbyś mnie oszukać i wpłacić ten 1zł za który amor został wylicytowany.
Wpłata nastąpiła po 1.5 tygodnia, wg Ciebie przelew szedł tydzień rzekomo.

Mi już dawno ręce opadli. Jednak w Polsce do każdego trzeba jak do złodzieja podchodzić, bo cwaniaczki są na każdym kroku.
Zablokowany