KiLo ale razzor to nie topowa rama darta. Topowe ramy darta to obecnie Cody i Brooke. Solidne i całkiem fajnie wykonane ramy, zreszta z twoplayerami darta nie ma problemów.
A co do Streetstyle to czego sie spodziewac po budzetowej ramie...
ja bym się nie zastanawiał tylko od razu pisał. pytanie się na forum nic nie da prędzej warto by zrobić jakąś ankietę, ale to musiałby wyjść z taką inicjatywą ew. producent zakładając jakiś przedział cenowy.
szczerze - nigdy bym nie wsiadł na dartmoor'a fulla, widząc tyle złamanych ram sztywnych i to zazwyczaj lajtownie jezdzonych
Wogole jakosc ram dartmoor'a pozostawia wiele do życzenia, poza ładnym wyglądem nie oferują zbyt wiele (wygląd tez mi sie nie podoba, ale dla wielu osob wybór tryliona kolorów jest ważny)
wojciech28 bottlerocket to nie jest żadne fulldual tylko slopestylowa rama ze 140 mm skokiem, bardziej fourcrossowy jest już double - 90 mm, ale tam się prawie nic nie ugina :P
GÓRNIK akurat do slopa ludzie używają Double,a Bottlerocket to parkowy rower. Tego typu rowery ma garstka osób,bo tak naprawdę nie mamy miejsc takich jak za granicą,aby w pełni z nich korzystać. Masa dzieciaków jest na takie rowery nagrzana,ale aby ten rower był solidny to bym musiał kosztowac powyżej 2.5tys. i już wtedy grono nabywców sie zawęża do pojedyńczych osób. Sam śmigam na takim rowerze i nigdy bym nie zaufał ramce pokroju Prodigy Freedom - cenie swoje życie i zdrowie... Tanie,wypasione i solidne - takiego połączenia to ja jeszcze chyba nigdy nie widziałem.
Ja sądzę, że dartmoor miałby sens produkowania fulli, gdyby były one podzielone na kategorie i do danego przeznaczenia, gdzie ramy ze skokiem od powiedzmy 140 do 170 lub nawet 200 były by dostępne, aby dartmoor mógł zarobić na tych ramkach, powinien puścic kilka modeli, tak jak to np. kross zrobił, tyle ze puscił signa który jest mocny i sfx'a gdzie dolna belka nośna ramy ugina sie wraz z damperem...
Widze, ze darta ta sama klątwa co manitou dotkneła. Ludzie oceniaja cała firme po paru najnizszych modelach. Looknijcie ze w darcie jest głownie ekipa dirtowa i te ramki im wychodza, reszta wpadek wynika z faktum ze nie ma wielu osób, które moga poprawki zgłaszać. Inna sprawa ze inne ramki w tym przedziale cenowym tez mega mocne nie sa. Odnosze wrazenie, ze najazd na darta jest podobnie modny jak na manitou.
Spaced no akurat jedyne co tej firmie sie udało to tylko kilka ramek, mostki,piasty, siodła i obręcze... reszta produktów tej firmy jest raczej na niskim poziomie.
LestatBiker czyli połowa tego co sprzedaja. Zreszta mówmy o ramach. Z lepszych ram (czyt. drozszych) u darta ludzie narzekaja tylko na creepera do 4x (bo pewnie wiele osób go do 4x nie uzywa)
GgG a to nie jest novatec? Tył u mnie spoko sie od darta spisuje, a juz drugi własciciel. Jedynie waga nie cieszy. Nierówna maja oferte ale firma idzie w dobrym kierunku. Coraz wiecej fajnych czesci wypuszcza, ludzie z wielu modeli obreczy sa zadowoleni, ram dirtowych etc.