Code piszczą jak zarzynane prosię......

Bomber_GD
Kontakt:

Code piszczą jak zarzynane prosię......

Post autor: Bomber_GD »

Witam posiadam komplet Code z tarczami 203mm mogę śmiało powiedzieć, że są dotarte. Kiedy mocno hamuję piszczą tak, że aż uszy bolą. Miałem już pare hamulców w życiu i żadne mi tak nie piszczały poza Deorami XT. Czy wasze codziaki też tak piszczą czy zachowują się cicho ?
mrutbdg
Kontakt:

Post autor: mrutbdg »

Moje cody nie piszcza az tak mocno ale tez sobie popiskuja. Ogolnie to podobno cody z orginalnymi tarczami piszcza. Moj znajomy ma cody na tarczach hopa i sa cichutkie wiec cos w tym moze byc
Demo 8 2010 BoXXer Race
Bomber_GD
Kontakt:

Czyli trzeba zmienić tarcze ciekawe czy wentylowane hope'a pasują :D
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

Bomber_GD raczej tak
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
Da__FreaK
Kontakt:

Post autor: Da__FreaK »

U mnie tarcza nie piszczy, a jedynie wpada w wibracje przy delikatnym zacisnieciu klockow :) nie doszlem do tej pory od czego to jest ( tylko z tylu ) natomiast co do piszczenia, to fakt, najlepsza bedzie lepiej wentylowana tarcza :) sprawdzilem u siebie na tarczy od avida ( tarcza z bb5 ) BB5 piszczala jak glupia, natomiast po zmianie na tarcze G2 nastapila cisza :)tylko ze Ty masz komplet tarcz, wiec nic dzwiekowego nie powinno sie z nia dziac :|.. hmm.. albo zacisk krzywo spasowany, albo moze tarcza dostala luzu na srobach ?!..

Bomber_GD
Kontakt:

Nie no właśnie wszystko jest skręcone i jest sztywne. Przestawiam zacisk jest chwila ciszy i jak sie klocki dotrą to znowu piszczą. Głupota.
mrutbdg
Kontakt:

Post autor: mrutbdg »

No wlasnie kumpel ma ventylowane hopa i pasuja ;)
Demo 8 2010 BoXXer Race
kelahcim666
Kontakt:

Post autor: kelahcim666 »

Wyciagnij klocki i daj je na palnik kuchenki na 10 minut... pozniej zetrzyj czarny nalot papierem sciernym... tercze przeczysc odtluszczaczem i po klopocie. Mialem tak w LX ze piszczala tak ze mozna bylo cale osiedle mieszkalne w nocy obudzic.
[url=http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4575535]SELL[/url]
KaczorAC1
Kontakt:

Post autor: KaczorAC1 »

U mnie zaczął piszczeć przód od kiedy jeździłem po polu. Po tej przejażdżce zauważyłem na tarczy jakieś soki roślinne czy coś w tym stylu. Straszny syf , tarcze wyczyściłem , dziś zrobię zabieg o którym pisze kolega wyżej - robiłem tak w poprzednich hamplach i nie piszczało. Pozdrawiam
Sewi
Kontakt:

Post autor: Sewi »

U mnie też piszczą, stąd niegdyś mój rower miał ksywke "autobus". Mnie tam to nie przeszkadza. Powodem było zrobienie się "lusterek" na klockach hamulcowych. Nie chcesz żeby piszczały - zdejmij klocki przeciagnij je raz lub kilka szczotką drucianą i po sprawie.
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Code wpada w wibracje jak tarcza jest krzywa.
Moje piszczą jak po ściągnięciu koła zacisk jest źle wypozycjonowany drą sie jak hulera wtedy.
Po ustawieniu zacisku znów wszystko jest git.
Sprawdź przede wszystkim czy tarcza jest prosta w moich do ciekawych dźwięków wystarczyło 1mm bicia na bok...
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
XXX
Kontakt:

Post autor: XXX »

u mnie tez czasem popiskuja jak dosc lekko hamuje... jak mocniej przycisne to nie piszczy nic.. mi sie wydaje ze zmiana klockow na jakis zamiennik tez moglaby cos zmienic...
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Taki odgłos tarczy moze być spowodowany , gdy odtłuszczałeś tarczę i zacisk Colą :wink:
Ja tak zrobiłem i hałas na 1 km był :mrgreen:
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

wojtasu a jak wrażenia po takiej operacji poza akustycznymi?
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Muszę Ci powiedziec , że o wiele wieksza siła była... tylko po usunięciu syfu powstałego po Coli wszystko wróciło do normalności.... po 10 km było juz wszystko elegancko odtłuszczone i nawet piekielnego dzwieku nie było..
SitoD
Kontakt:

Post autor: SitoD »

Moje Code`y zaczely piszczec jak sie przesiadlem na klocki metaliczne, wczesniej na organicznych nigdy im sie nie zdazylo. Mowa o klockach oryginalnych Avida.
Utaasz
Kontakt:

Post autor: Utaasz »

U mnie występuje taka sama sytuacja jak u kolegi SitoD. Piszczą przy mocnym hamowaniu. Ale po konkretnym zjeździe, jak się dotrą, to mam dzień spokoju. Nast dnia znowu piszczą jak stary autobus....
Bomber_GD
Kontakt:

Boję się tej operacji z przepaleniem klocków bo kiedyś tak zrobiłem z deore i zupełnie przestały hamować :D w sumie to sie zastanawiam nad przejściem na klocki żywiczne. One dają większą siłę niż metaliczne ?
Wino
Kontakt:

Post autor: Wino »

Piekarnik i jeszcze raz piekarnik. Klocki i tarcza w piekarniku wsadzić na 8 min do 200*C i po kłopocie.

Jakieś 2 tyg. temu przerabiałem to samo, pisk tak głośny ze ludzie z chodników uciekali.
Papierem ściernym nawet szkoda próbować bo to nic nie daje.

Aha zapomniałem dodać ze nie przesadzajcie w wypiekami bo klocki mogą pęknąć. Mi się rozłupały na 2 oddzielne łupki ale całe szczęście ze trzymały się jeszcze na 3mm i wsadziłem to i działa :).
ODPOWIEDZ