Code piszczą jak zarzynane prosię......
Code piszczą jak zarzynane prosię......
Witam posiadam komplet Code z tarczami 203mm mogę śmiało powiedzieć, że są dotarte. Kiedy mocno hamuję piszczą tak, że aż uszy bolą. Miałem już pare hamulców w życiu i żadne mi tak nie piszczały poza Deorami XT. Czy wasze codziaki też tak piszczą czy zachowują się cicho ?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
U mnie tarcza nie piszczy, a jedynie wpada w wibracje przy delikatnym zacisnieciu klockow
nie doszlem do tej pory od czego to jest ( tylko z tylu ) natomiast co do piszczenia, to fakt, najlepsza bedzie lepiej wentylowana tarcza
sprawdzilem u siebie na tarczy od avida ( tarcza z bb5 ) BB5 piszczala jak glupia, natomiast po zmianie na tarcze G2 nastapila cisza :)tylko ze Ty masz komplet tarcz, wiec nic dzwiekowego nie powinno sie z nia dziac
.. hmm.. albo zacisk krzywo spasowany, albo moze tarcza dostala luzu na srobach ?!..

-
- Kontakt:
Wyciagnij klocki i daj je na palnik kuchenki na 10 minut... pozniej zetrzyj czarny nalot papierem sciernym... tercze przeczysc odtluszczaczem i po klopocie. Mialem tak w LX ze piszczala tak ze mozna bylo cale osiedle mieszkalne w nocy obudzic.
[url=http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4575535]SELL[/url]
-
- Kontakt:
Piekarnik i jeszcze raz piekarnik. Klocki i tarcza w piekarniku wsadzić na 8 min do 200*C i po kłopocie.
Jakieś 2 tyg. temu przerabiałem to samo, pisk tak głośny ze ludzie z chodników uciekali.
Papierem ściernym nawet szkoda próbować bo to nic nie daje.
Aha zapomniałem dodać ze nie przesadzajcie w wypiekami bo klocki mogą pęknąć. Mi się rozłupały na 2 oddzielne łupki ale całe szczęście ze trzymały się jeszcze na 3mm i wsadziłem to i działa
.
Jakieś 2 tyg. temu przerabiałem to samo, pisk tak głośny ze ludzie z chodników uciekali.
Papierem ściernym nawet szkoda próbować bo to nic nie daje.
Aha zapomniałem dodać ze nie przesadzajcie w wypiekami bo klocki mogą pęknąć. Mi się rozłupały na 2 oddzielne łupki ale całe szczęście ze trzymały się jeszcze na 3mm i wsadziłem to i działa