Code piszczą jak zarzynane prosię......
Otóż z tymi Codami to różne historie są, wcześniej miałem kone stinky 2006, wszystko spasowane idealnie, tarcze G2 203mm ale jak tyłem hamowałem to była tragedia.
Jakby ktoś świnie zarzynał a rower to aż wpadał w jakieś dziwne wibracje.
Zmieniłem ramę, teraz mam Gianta Glory 0 2007, hamulce, klocki i tarcze te same.
I tylko sobie delikatnie popiskują przy zwalnianiu, żadnych drgań czy drażniących ucho dźwięków.
Z tego co wyczytałem i uzgodniłem z kolegą który pracuje w serwisie rowerowym, doszliśmy do wniosku, że to wina ramy / hamulca. Po prostu niektóre hamulce w połączeniu z niektórymi ramami powodują jakieś dziwny rezonans i wibracje.
Jakby ktoś świnie zarzynał a rower to aż wpadał w jakieś dziwne wibracje.
Zmieniłem ramę, teraz mam Gianta Glory 0 2007, hamulce, klocki i tarcze te same.
I tylko sobie delikatnie popiskują przy zwalnianiu, żadnych drgań czy drażniących ucho dźwięków.
Z tego co wyczytałem i uzgodniłem z kolegą który pracuje w serwisie rowerowym, doszliśmy do wniosku, że to wina ramy / hamulca. Po prostu niektóre hamulce w połączeniu z niektórymi ramami powodują jakieś dziwny rezonans i wibracje.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
co do wypalania klockow to 5/10 minut na palniku, zdjac z palnika i poczekac az ostygna, nastepnie przejechac lekko papierem sciernym aby zeszlifowac osad z nich i powinno przestac
u mnie przestalo
przy okazji jak ci sie nudzi to mozesz znalesc duzy garnek i wsadzic tarcze do niego i ja wygotowac
tluszcz napewno zejdzie z niej 

[url=http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4575535]SELL[/url]
-
- Kontakt:
Wojtekrk Hehehe wsadziłem do 220 i poszedłem wziąć prysznic, wyciągnąłem dopiero wtedy gdy siostra zaczęła się drzeć ze coś w kuchni śmierdzi 
Osad który został na klockach nie ścierałem niczym, nie dotykałem tego palcami żeby nic nie naruszyć i jak narazie wszystko po wsadzeniu dział. Jeździłem po deszczu, błocie, trochę pisku było ale jak wyschło to znowu ciszaa.

Osad który został na klockach nie ścierałem niczym, nie dotykałem tego palcami żeby nic nie naruszyć i jak narazie wszystko po wsadzeniu dział. Jeździłem po deszczu, błocie, trochę pisku było ale jak wyschło to znowu ciszaa.
Gdzieś na mtbr był jakiś mega topick z tym problemem - podobno znana sprawa i dotyczyła również Juicy w zasadzie tylko z oryginalnymi tarczami i tylko na tyle. Taki urok na niektórych ramach... (podobno avid w niektórych przypadkach wymieniał klocki + tarczę) Wymiana tarcz na Hayesa albo Hopa szczególnie pływające podobno pomaga
Mam to samo z moimi Code 5 w norco shore - pojawia się to od czasu do czasu jak mi przywichruje tarczę. Na oryginalnych klockach jakoś częściej, teraz mam BBB i zawyje okazjonalnie:)
Mam to samo z moimi Code 5 w norco shore - pojawia się to od czasu do czasu jak mi przywichruje tarczę. Na oryginalnych klockach jakoś częściej, teraz mam BBB i zawyje okazjonalnie:)