Nie pomyliłem się co do miejsca na temat...bo nikt nikogo nie okradł...
jak pisałem w dość sławnym temacie:
"Aktualnie wynikła dość ciekawa sprawa pomiędzy mną a kolega, i obaj pytaliśmy o to samo Pana BikerJG tak się stało że poniekąd robię z nim interes :)chętnie się przypatrzę jak się to wszystko potoczy...to chyba będzie najlepszy sprawdzian Smile"
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... c&start=76 <--dany temat
Miałem tylko drobną styczność z Panem BikerJG, miał on interes z kolegą(zamiana ram),i ten interes zmienił swoje zasady (sprzedaż ramy), tak że Pan kupił od niego ramę:
http://allegro.pl/item647195008_intense ... tanio.html
Aukcja była aukcją grzecznościowa i kupujący o tym wiedział, panowie byli dogadani na odrobinę mniejszą kwotę i do tego miał być dodatek (wartość ok 600zł)
Kupujący na początku mówił że nie posiada danej kwoty i będzie ją miał w niedługim czasie, spoko można poczekać (rama została spakowana).
W sobotę (30.05.09) kolega mnie poinformował że pieniądze zostały przelane na konto, no to myślę sobie we wtorek będą. Dziś (03.06.09) kolega został poinformowany o godzinie ok. 21 ( mogę się odrobinę mylić) o tym że BikerJG ma zamiar zapłacić pieniądze (dopiero dziś).
Jako obserwator całej transakcji wiem że były problemy z dodzwonieniem się do zainteresowanego co jeszcze można zrozumieć, każdy chce mieć życie prywatne, ale jeśli ktoś prowadzi "interesy" musi nad nimi panować. Rama czeka spakowana...
Zarzuty
-Okłamywanie czy nie wpłacanie pieniędzy na czas...
-Słaby kontakt mimo wyrozumiałości mojej osoby (do 14 czerwca muszę wpłacić do allegro 80zł za aukcje)
Podejście do klienta dobre, ale to takie małe mydlenie oczu, w szczególności jeśli kolega chce kupić kolejną ramę i musi ciągle okłamywać "swojego" sprzedającego...
Panie BikerJG nie oskarżam o kradzież,chamstwo, czy inne złe występki, tylko proszę o odrobinę szczerości i opanowanie wszystkich swoich transakcji.
Pozdrawiam Noldorek
P.S. nie chce tu słyszeć że BikerJG kogoś okradł, chce obiektywnej opinii, proszę o kulturę słowa, i zadawanie ewentualnych pytań.
Napisałem w imieniu kolego jako że on ma mniej cierpliwości do całej zaszłej sprawy oraz nie posiada tu konta...
BikerJG...handel i doświadczenia z nim związane...
BikerJG...handel i doświadczenia z nim związane...
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6438250
Wszystko na sprzedaż
Wszystko na sprzedaż
Was juz chyba pogielo. Takie sprawy sie zalatwia prywatnie! To nie jest miejsce na skarzenie sie, zwlaszcza w sytuacji, gdy nikt nikogo nie okradl!
Ile wy macie lat? 10? 15? Jak sie nie umie to sie nie robi interesow na takie kwoty czlowieku.
A co do aukcji, skoro nie czytasz regulaminu i nie wiesz w jaki sposob funkcjonuje allegro , to jest tam taka opcja zeby sie poskarzyc jesli ktos w terminie, bodajze 2tyg, nie zaplacil za towar. Upomna go, a prowizje anuluja. Koniec kropka! Wiec w czym problem? Po jasna cholere sie tu skarzysz? Mam isc i dac mu klapsa?
Ile wy macie lat? 10? 15? Jak sie nie umie to sie nie robi interesow na takie kwoty czlowieku.
A co do aukcji, skoro nie czytasz regulaminu i nie wiesz w jaki sposob funkcjonuje allegro , to jest tam taka opcja zeby sie poskarzyc jesli ktos w terminie, bodajze 2tyg, nie zaplacil za towar. Upomna go, a prowizje anuluja. Koniec kropka! Wiec w czym problem? Po jasna cholere sie tu skarzysz? Mam isc i dac mu klapsa?